Thursday, May 31, 2007

Vilken lycka!

Det här måste vara en av mina bästa fonddagar någonsin, iaf räknat i pengar (vid tidigare uppgångar som kanske varit lika stora eller större i procent har jag inte haft lika stort kapital). Utan att ha räknat ihjäl mig så kan jag konstatera att fonderna är värda någonstans mellan 2.000 och 2.500 mer nu jämfört med igår. Helt ok passiv inkomst på ett dygn även om vinsten ska skattas!

Visst kortsiktiga uppgångar är av mindre betydelse, men för motivationen och glädjen så är dessa dagar ovärdeliga. Längtan är enorm efter den dagen om några år då mitt kapital är 10 gånger större och den dag som denna innebär 25.000 i värdeökning.

8 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Oavsett hur börsen går bör man hålla sig till sin investeringsfilosofi och försöka att inte bli känslomässigt berörd hur det går på börsen. Det är INTE bra, man bör förhålla sig analytisk och vid sunt förnuft och inte dras med i optimismen. Risken är annars att du blir rikigt deppig de dagar börsen går ned 5% och om sedan om ett stort börsras kommer är risken helt enklet att man tappar intresset.....

  Men grattis till en bra värdeökning idag och kör så det ryker!

  PS. Givetvis vore det bästa för dig att börsen går ned riktigt ordentligt....då får du ju köpa fler fondandelar till billigare pris. Men du kanske inte tänker så :-)

  Stjärnförvlataren Mats Qviberg sa en gång. Man skall säja när andra är glada och giriga och man skall köpa när andra är rädda och försiktiga.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:46 PM

  Men för guds skull sälj dina fodner innan de sjunker i värde igen. Stora svägningar brukar alltid följas av en långsam utjämning.

  ReplyDelete
 4. ...och ibland är det faktiskt motivationen som håller en igång när det senare blir hårda tider.
  Du gör helt rätt i att njuta även av korta uppgångar! (- och långa!)!

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:20 AM

  Varför sälja när det går bra? Det är grymt svårt att träffa "toppen".

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:48 AM

  Hörru, Du har alltså Dina fonder i en vanlig depå hos bank/nätbank? Du bör ju genast byta till en vanlig kapitalförsäkring på avanza eller nordnet så du slipper betala den tråkiga 30%-iga vinstskatten. Det Du betalar istället är ca 1% i skatt vid årets slut beräknat på kapitalet du har i depån den 31 december. Stor skattemässig skillnad för Dig.Jag har själv allt stoppat i 2 olika kapitalförsäkringar, en hos nordnet och en hos avanza - för att vid tillfällen kunna spela ut dem mot varandra med erbjudanden etc men även för att kunna få ett större utbud. Jag deklarerade mina aktier och fonder för sista gången i år. Nästa år slipper jag som kapitaförsäkringsägare detta elände med att deklarera och betala vinstskatt.

  http://www.avanza.se/aza/ap/kapitalforsakring/information.jsp

  http://www.nordnet.se/nordnetpension/kapitalforsakring/

  ReplyDelete
 7. Anonymous7:14 PM

  2 000 kronor?

  Pyttsan, igår tjänade jag 55 000 kronor på börsen. Är student.

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:41 PM

  Vad cool du är

  ReplyDelete