Friday, May 25, 2007

Lönen har kommit

Då har en ny månadslön kommit in på kontot. Strategin är ju att föra in allt som överstiger 5.000 kr på lönekontot dagen innan lönen kommer. Den här månaden hade jag 8.500 vilket innebar 3.500 kr i fondköp igår. För en gångs skull blev det allt i samma fond, nämligen i Nordeas Rysslandsfond. Ryssland har gått lite segt på slutet och kändes som ett billigt tillfälle att fylla på den lite.

Alltid riskabelt att försöka fånga en fallande kniv men för extrasparande som detta är lite extra risk acceptabelt.

6 comments:

 1. Anonymous9:16 PM

  Måste bara fråga; Varför har du som verkar insatt och aktiv valt Nordea som bank? Du måste ju kunna få bättre ränta, bättre fondutbud och lägre avgifter på massa andra ställen?

  ReplyDelete
 2. Hittills har jag mest gjort det av bekämlighet och fördelen att ha allt samlat på samma bank. På ett kapital på 100.000 så har någon procent hit eller dit inte känts lika viktigt som den ökade överblicken med allt samlat.

  Men i takt med att kapitalet växer börjar det bli mer och mer aktuellt att byta.

  Mötet på Nordea i veckan fick mig ju inte att fundera mindre på bytet.

  Ska ta tag i det här!

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:11 AM

  Skaffa nätmäklare - du får tillgång till så mycket mer fonder samt verktyg för att jämföra fonder.
  Apropå fonder: De har oftast en stor nackdel - ingen direktavkastning vilket innebär lägre kassaflöde. Själv bygger jag en svensk aktieportfölj med Aktieinvests andelsorder - köper varje månad 10 st aktier med hög direktavkastning och hyfsat p/e-tal och låter utdelningarna bygga på kapitalet dvs utnyttjar ränta på ränta effekten. Detta år är min avkastning på insatt kapital 9.74%.
  Med detta menar jag utdelningar/insatt kapital. Direktavkastningen är just nu 5.36 % dvs utdelningar/portföljvärdet. Bryr mig inte om portföljvärdet så mycket - det som är intressant är att min passiva inkomst växer år från år...

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:14 AM

  P.S Är du medlem i Aktiespararna månadssparar du numera courtagefritt i Aktieinvest.

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:49 AM

  de är ekonomiskt vansinne att samla allt hos samma storbank! Höga avgifter, låga räntor och litet utbud av fonder är gemensamt för storbankerna. Jag rekomenderar Skandia för lönekonto och Avanza för depå, kolla in deras kapitalförsäkring!

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:30 AM

  Skandiabanken lanserar dessutom idag en kampanj om att de ska sluta ta avgift för sina betalkort. Kan kanske vara värt att byta då.

  ReplyDelete