Wednesday, May 16, 2007

Genväg till rikedom

Hittade ett inlägg på Flashbacks ekonomiforum jag tyckte var lite kul. Det fallerar troligtvis på att man inte kan betala kreditkortsräkningar med ett kreditkort, utan i så fall måste göra ett uttag eller betala på bank/post som innebär avgifter.

"Detta är kanske inget nytt under solen men undrar om nån som har testat, eller som kan säga vart det fallerar.hursomhelst; jag skaffar 3 olika kreditkort; alla har kredit på 100k.första dagen tar jag ut 100k från ett kort. efter en månad får jag en räkning där de vill att jag ska betala tillbaka dessa 100k, och då gör jag det med mitt andra kort. varje gång det kommer en räkning tar korten hand om varandra. på så sätt har jag alltid 100k.sätter man in dem i en indexfond med 8%/år och håller på med detta i 5 år cashar man ut 47 000 alt. ca 780kr/mån (om man håller inne allt till år 5) på ett jobb som tar motsvarande 10 minuter per månad.tror det egentligen räcker med 2 kort, men är inte 100 på om det kan bli tight i skarven.10 dubbla antal kort så har man sig snart lika mycket som man får när man pluggar .Jag hajjar att 100k i kredit inte går att få hur som helst, men fungerar principen? eller kollar bankerna upp vad man har för typ av krediter redan? spärrar de möjligheterna att ta ut cash/hur mycket per gång?"

11 comments:

 1. Jag kanske har missat nåt här, men jag ser två problem. Dels kostar det att utnyttja krediten, dvs kreditföretaget vill ha ränta på de 100 000 kr de lånat ut i en månad. Dessutom kan börsen faktiskt gå ner också, så att räkna med 8%/år kanske funkar i teorin, men inte i praktiken.

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:27 PM

  hahaha

  han kan ju försöka

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:36 PM

  Kreditkortsföretagen kommer att ta ut en årsavgift, uttagsavgift samt ev. ränta. De kommer även att ta fram en kreditupplysning och då kommer det andra kreditkortsföretaget att se ansökan som det första företaget gjort. Låt oss säga att uttagsavgiften är 2% så kommer 100' att kosta 24.000 per år d.v.s. 24% per år. Alltså behöver du en högre avkastning än detta.
  Klarar du det?

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:10 AM

  få kort som med 100 000 i kredit och där man har 30-40 dagar räntefritt är inte svårt. Men det fungerar bara att betala med dem. uttag dras direkt från kontot förutom om du gör dem utomlands men då tar de ju igen det påväxlingsavgiften istället. Så tyvär fungerar inte den grejen

  ReplyDelete
 5. Observera att det inte var mitt förslag detta. Jag tyckte bara att det var ett roligt upplägg och intressant hur folk sitter hemma på kammaren och klurar ut enkla sätt att tjäna pengar utan arbete.

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:03 AM

  Kan upplysa alla pengahungriga personer att om en kreditkortskund ringer in och upplyser kundtjänst om att han vill göra ett jättestort köp på sitt kreditkort och vill vara säker på att detta går igenom utan att blockeras (t.ex. jag är i Colombia just nu och behöver köpa en motorcykel för 150,000 kr), men har bara kredit för 100,000 kr.


  Kreditkortsföretaget kan då gå med på att tillfälligt låta den gode kunden överskrida detta belopp, genom att sätta en "flagga" på hans konto. Denna flagga gör att hans uttag inte matchas mot tillgängliga medel på hans kort/konto. Dvs.. han gör en slags "bypass" på systemet.

  Detta är dock skitviktigt att man tar ner den här flaggan hos kreditkortsföretaget. Ofta kontrolleras detta var 15: minut.

  Det finns historier om hur personalen glömt ta ner flaggen och att kunder kunnat, bokstavligen talat, ta ut miljoner från bankomater i cash eller handlat i princip "vad som helst" på deras kort eftersom spärrarna är borta...

  Jag har själv sett kreditkort med limiter på runt 10-15 Mkr (corporate cards/purchasing cards).

  Det vore nåt att ha i plånboken grabbar!

  ReplyDelete
 7. Anonymous10:35 PM

  Det bästa och 100% säkra spartipset jag kan ge är när jag belånade lägenheten till fast ränta på 2.75% för typ 2 år sedan och lånade vidare pengarna till Collector för 5%.

  Jag och före detta sambon lånade på oss 250.000 var som vi satte in på varsitt konto. Det fina i kråksången är att collector hade stalig insättningsgaranti på upp till 250.000, så det hela var helt riskfritt.

  Eftersom din lägenhet har gått upp i värde så har du nog belåningsutrymme på den så det räcker. Akelius har fina räntor om man kan tänka sig att binda pengarna. Men det har dock itne statlig insättningsgaranti.

  Bara ett tips. :-)

  ReplyDelete
 8. Um... Så ni belånade lägenheten med 2,75% ränta, och cashade in 5% ränta. Om jag inte är helt ute och cyklar, skulle det betyda att ni gick 2,25% plus.

  Skulle ni ha satt in samma summa på ett Nordea tillväxtkonto skulle ni ha fått 3,20% ränta. Fast konstigt nog kan jag inte se att Nordea erbjuder den sortens konto i Sverige. Jag får en känsla av att Nordea överlag erbjuder mycket bättre tjänster i Finland...

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:06 AM

  Jack,

  fast de fick ju ränta på pengar som inte var deras egna, utan lån.

  I stora drag låter det ju intressant, men 2.75% ränta på 250,000 kr blir 6875 kr per år för att belåna sitt eget hus...

  Själv skulle jag inte bry mig för sådana summor.

  ReplyDelete
 10. Anonymous7:02 PM

  Bengt Bark,

  Tänk på att sparandet var HELT riskfritt eftersom det fanns en statlig bankgaranti i botten.

  Jag och sambon fyllde i lite papper och skickade in. Det tog en timme kanske allt som allt.

  Vet inte vad du tjänar i timmen, men för oss var 10.000 för en timmes jobb rätt bra. ;-)

  ReplyDelete
 11. Um... Så ni belånade lägenheten med 2,75% ränta, och cashade in 5% ränta. Om jag inte är helt ute och cyklar, skulle det betyda att ni gick 2,25% plus. Skulle ni ha satt in samma summa på ett Nordea tillväxtkonto skulle ni ha fått 3,20% ränta. Fast konstigt nog kan jag inte se att Nordea erbjuder den sortens konto i Sverige. Jag får en känsla av att Nordea överlag erbjuder mycket bättre tjänster i Finland...

  ReplyDelete