Thursday, May 31, 2007

Turbelenta börser och billigt ätande

Precis som jag skrev i senaste inlägget så har det synts de senaste två dagarna att Hong Kong och Shanghai inte hänger ihop. När Shanghai rasade igår stod Hong Kong emot bra och nu hänger Hong Kong med de övriga upp medan Shanghai ligger kvar. Det gör att jag tror att kinafonderna placerade i Hong Kong kan klara sig ganska bra närmaste året. Även Ryssland har ju gått lite halvtungt senaste månaden. Men förhoppningen kvarstår om att oljeaktierna i Ryssland ska göra mig rik de närmaste 10 åren i takt med att tillgången på olja sjunker och priserna stiger.

Maten den närmaste månaden ska ju helst gå på ca 25 kr per dag för att jag ska klara 30 dagars totala utgifter på 1000 kr. Det ser ut som det kommer gå bra, hittills ligger jag under budget tack vare några riktigt billiga måltider och ingen måltid över 10 kr. Blodpudding, ärtsoppa, fil med flingor, pasta med köttfärssås (med mycket bönor). Listan på måltider under 10 kr kan göras lång. 2 mellanmål i form av frukt ser jag till att äta på jobbet.

12 comments:

 1. Anonymous8:29 AM

  Helt riktigt... Shanghai och Shenzen börserna är däremot korrelerade.

  På Hang Seng (Hong Kong) hittar du många internationella bolag som inte bara gör affärer med Kina...

  Du borde skriva en bok när det här är klart. Du kan säkert göra en hacka på med med, du är ju värre än Joakim von Anka... no shit.

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:32 AM

  vad arbetar du med förresten?

  ... varför fixar du inte ett jobb där du tjänar lite mer så du kan äta normalt?

  ReplyDelete
 3. När jag fick löneökning med 2000 netto ökade jag mitt sparnade med 3000. En högre lön skulle inte göra att jag köpte dyrare mat bara sparade mer.

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:55 AM

  Följer din blogg med stort intresse, (med avseende på den mer investeringsrelaterade biten), men just ditt notoriska sparande är bara för mycket...

  Du kanske borde gå till en psykolog och reda ut problemet?

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:48 AM

  Jag kan inte förstå varför folk klagar på ditt sparande, du gör det ju helt frivilligt och det ger ju dig en känsla av välbefinnande som andra får när de t.ex. äter "normalt" eller köper massa saker.

  Sen så är ju faktiskt blodpudding, ärtsoppa och sån mat du äter riktig husmanskost, alltså normal mat. Riktig mat om man frågar mig. Att du mår bra av hur du lever (och äter) är ju det enda som räknas, tror det är mycke avundsjuka som spökar. Många vill, men den "riktiga" viljan saknas.

  Jag önskar dig all lycka till i framtiden!

  ReplyDelete
 6. Anonymous4:21 PM

  Instämmer fullt ut i Pias kommentar

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:46 PM

  Kassako:
  Ditt notoriska intresse för akvarier oroar mig.

  Du kanske borde gå till psykolog?

  ReplyDelete
 8. Håller med Allan och Pia. Varför är det inte accepterat att ha pengasparande som hobby?

  Ingen skulle väl säga till Britta 59 att hon borde gå till psykolog för att hon har 500 grodfigurer i sin 2:a i Farsta?

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:03 PM

  Finanskninnan ang. grodfigurer:

  Hi, hi

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:17 PM

  min poäng var väl mer i stil att ok, man kan spara hälften av allting man tjänar och ha pengasparande som hobby, tex.

  lön 20,000 kr = sparande 10,000 kr
  lön 30,000 kr = sparande 15,000 kr

  om lönen ökar, så ökar sparandet, samtidigt som du får ett extrautrymme och kan konsumera mer dessutom.

  i miljonärens fall, om hans lön går upp 10%, så kommer han och spara 20%. dvs, hans levnadsstandard blir sämre och sämre i takt med att hans sparande ökar!

  du når säkert din miljon om ett tag, men finansiellt oberoende lär ta en 10-20 år. priset du betalar lär vara rätt högt....

  Dessutom tycker jag allihopa borde gå till psykolog, särskilt hon som samlar på grodfigurer.

  ReplyDelete
 11. Anonymous6:19 AM

  Men han vill ju inte konsumera mera, så varför skulle han? Det är ju som att säga till de fitnessintresserade att lägga mindre tid på träning och mer på annat för att leva ett normalt liv men deras mål är ju att hålla sig i form. På samma sätt som denna kille vill hålla sina utgifter så låga som möjligt. Alla har olika drömmar och mål här i livet och jag tycker då det är riktigt kul att se någon som verkligen tar tag i det hela!

  Btw, hon som har grodfigurerna kanske inte är knäpp, hon kanske bara tycker om sina figurer? Ungefär som jag tyckte om mina klistermärken när jag var yngre? Fast jag tappade mitt intresse, vilket inte hon har gjort. Men det innebär ju inte att hon har problem som måste utredas av en psykolog.

  ReplyDelete
 12. Anonymous8:52 PM

  Miljonären : Men förhoppningen kvarstår om att oljeaktierna i Ryssland ska göra mig rik de närmaste 10 åren i takt med att tillgången på olja sjunker och priserna stiger.

  Anonymous: "Kan du inte investera i något etiskt? Du vill ju att oljan ska ta slut i världen - din bov!"

  ReplyDelete