Wednesday, May 09, 2007

Blogg-hatet

Kan inte säga att jag känner igen blogghatet som det pratats så mycket om i tidningarna de senaste dagarna efter Linda Skugges avhopp som bloggare. Lite roliga kommentarer som ifrågasätter mitt handlande tycker jag bara är roligt och intressant att se hur min livsstil uppfattas av andra.

Några favoriter de senaste dagarna.

"men var finns denna billiga köttfärs någonstans? Det kan bli svårt att tro på om du inte samtidigt kan redogöra för detta." Anonym ifrågasätter om hela bloggen inte är en bluff eftersom köttfärs för 39 kr/kg låter för bra för att vara sant.

"Ta med frukt hem och använda din arbetsgivarens bajspapper och investara några tusingar i månaden i fonder kanske hjälper dig till din första miljon... Om nu detta är OK med din flickvän så skulle det vara väldigt roligt att läsa lite om hennes egna intressen och egenheter" Bengan önskar att min tjej börjar skriva blogg eftersom han undrar hur hon kan leva med en person som bajsar på jobbet och använder företagets toapapper.

"hihi. humor på högsta nivå. finns du på riktigt?" Även Zoe verkar tro bloggen är en bluff.

"Att dricka legionellavatten på hotellet var kul också, men då lär du inte bli gammal när du håller på så." En i mängden av de personer som fasar för min hälsa efter att jag spolar nudlar under lite varmvatten. Tänk om jag druckit 3 dl varmvatten direkt från kranen då borde jag ju dött direkt om ni tror att de enstaka matskedar som dras in i nudlarna kommer göra mig sjuk.

11 comments:

 1. Anonymous10:27 PM

  Om du läser Bengans inlägg igen så kan du se att han gjorde styckesindelning. Jag tror snarare han var allmänt intresserad av att läsa mer om hur din flickvän upplever ditt sparande och hur engagerad hon är, Det hade nog inte att göra med dina avföringsvanor.

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:38 PM

  Rock on! Strunta i allt skitsnackande, gör din grej. Jag läser din blogg och får riktigt sjysta tips då och då. Man blir förmögen genom att vara snål, ta banne mig Ingvar Kamprad...

  ReplyDelete
 3. jag finner inga ord. för mig är du ren underhållning. om din blogg är en bluff eller inte tänker jag inte ens diskutera. det är irrelevant.

  ReplyDelete
 4. Anonym: Möjligt att det gick att tolka på flera sätt.

  h: Tack för uppmuntrande kommentar

  Zoe: Om jag skulle hitta på en fiktiv blogg skulle jag skämmas om jag inte kunde hitta på något intressantare än en person som lever ungefär på samma standard som vilken ensamstående sjuksköterska med 2 barn som helst. Så extrem är jag faktiskt inte! Hela hemligheten är att jag valt en livsstil med låga fasta kostnader.

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:57 PM

  Tack för en intressant blogg. Den bästa snålbloggen enligt min mening. Varför, jo du är så konsekvent i ditt snåleri. Snålheten är här upphöjd till skön konst. Ta Finanskvinnans blogg t.ex: jag fick göra en brandkårsutryckning och avråda henne från att skänka bort utdelning till välgörande ändamål. Något sådant behöver man inte påminna dig om - tvärtom, här blir man inspirerad att snåla till det själv, även om man inte når dina höjder så är du en stor inspirationskälla. Tack !

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:04 AM

  Jag har fått en del av "blogg-hatet" dock har jag liksom du troligtvis varit förskonad från mycket av det värsta. Men det jag tycker är intressant är hur de flesta av dessa som skriver hur dum och dålig jag äg eller som det oftast är, allmänt negativa kommentarer verkar fortsätta läsa min blogg ändå då de regelbundet kommer tillbaka med nya kommentarer.

  Om allt jag gör är så dålig, min blogg suger etc etc varför fortsätter ni då läsa den? :P

  ReplyDelete
 7. Anonymous12:49 AM

  Just din blogg får vara hur påhittad den vill för den är så sjuk. Jag har aldrig hatat dig...bara gett små tips och ställt nyfikna frågor.

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:07 AM

  Till alla tvivlare....

  Willys nötfärs kostar 39 kr /kilot!

  ReplyDelete
 9. Jag är också förskonad hittills. Tror man klarar sig rätt bra om man inte kör så hårt på "jag har rätt, alla andra har fel"-stilen som t ex Skugge gjort i många år. Det är en annan sak att bara berätta om sin vardag och hur man väljer att leva. Tänker jag.

  PS, tack till anonym för utryckningen. Undrar om det är en "kvinnofälla" att vilja hjälpa svaga hela tiden? Vid utdelningsdiskussionen så kände jag lite att "jag har det så bra som kan spara och jobba, det finns så många som svälter". I själva verket kan jag göra betydligt mer (om jag vill) i framtiden om jag kämpar på för att utveckla karriären och kapitalet och blir rik på riktigt.

  ReplyDelete
 10. Synd med alla dessa tråkiga kommentarer, men det är bara att ignorera dem :) Jag följer din blogg med spänning och hoppas att du orkar hålla på ända tills den första miljonen rullat in!

  Jag tycker det vore trevligt om du kunde lista några förebilder du har här i livet, om några sådana existerar.

  Finanskvinnan: Läs lite Ayn Rand, så försvinner nog det där problemet ;)

  ReplyDelete
 11. Anonymous4:18 PM

  Intressant det där med vattner! Varför skulle det finnas legionella bakterier i hotellets varmvattenbehållare? Det är klart att du inte blir akut sjuk av varmvatten utan anledningen till att inte dricka det är helt enkelt, metaller och dylikt som samlas i vattet. Om du smakar på rent varmvatten kommer du antagligen känna den svaga kopparsmaken som ger dig grönt hår om du fortsätter, inte salladsgrönt men något enstaka hårstrå kommer att bli grönt.

  Jag tror nog inte att du behöver oroa dig för din hälsa om du bara dricker varmvatten på hotell och inte varje dag hemma.

  Fortsätt skriv och roa dig åt blogghatet för jag vill läsa.

  ReplyDelete