Friday, June 01, 2007

Arbetsveckan över 4 veckor till semester

Då var ännu en vecka på jobbet till ända. Bara 4 veckor kvar till 4 veckors semester.

Många av mina sparmål är uppsatta mot sista juni och jag har haft 3-4 extremt sparsamma månader med hög ammortering på lånet och samtidigt fullt månadssparande i fonderna. Får se hur det känns om en månad om jag släpper lite på konstnaderna under Juli. När man vant sig att leva för 1000 kr i månaden efter räkningarna är betalda känns helt plötsligt 3000 en månad som rena lyxen. 100 kr per dag, varje dag en hel månad! Det är däremot inga längre resor eller annat dyrt planerat för semestern.

Kanske ska jag åka ut ett par dagar på landet utan internet och tv och fundera på framtiden. Har testat det förr och efter ett par dagar där är jag så motiverad för att spara, tjäna, jobba, starta företag, bli rik etc etc att jag klättrar på väggarna.

7 comments:

 1. Anonymous8:01 PM

  Amortering stavas det! Inte ammortering!

  Åka ut på landet är en bra idé ... mycket klokt att sätta sig ner och tänka i lugn och ro.

  Det skulle vara extra roligt om du kom tillbaka därifrån och sedan brände alla dina pengar på lyx hehe

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:50 PM

  Herregud.. Trodde inte du skulle ta 4 veckor semester, min tanke var att du skulle ta allt i pengar å skippa semestern ;)hehe

  ReplyDelete
 3. Är det någon här som vet om arbetsgivaren kan tvinga en att ta ut semester? Min arbetsledare sa att man enligt lag måste ta ut tre veckor i sträck men jag kan tänka mig att man har rätt till tre veckor i sträck men att det inte är lag.
  Någon som vet?

  ReplyDelete
 4. snåljåp:
  Du hittar kanske något här, under semesterlagen:
  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19770480.HTM

  ReplyDelete
 5. På mitt jobb är det så att vi måste ta ut 20 dagar om året, men vi behöver inte ta ut de i sträck. Vi har rätt till att få 3 veckor semester i sträck, men det är upp till oss själva.

  ReplyDelete
 6. Hej Miljonären!
  Har skrivit några kommentarer i din blogg innan men nu har det nog gått 2månader sen sist. (följer den regelbundet dock)
  Jag har också som mål att jobba ihop ett grundkapital som kan växa till något större.
  Jag hade dåligt betalt på mitt förra arbete så jag förhandlade om högre lön vilket jag också blev erbjuden. Men jag var inte riktigt nöjd så nu harjag åkt till Norge där jag är och jobbar nu. :)
  Det är ju lite bättre lön men det man tjänar på är övertiden, jobbade 59h denna veckan (ledigt i Måndags då det var röd dag här). Kommer antagligen jobba 14h om dagen mellan Måndag o Torsdag denna veckan = 56h. Det blir fina pengar det :) Ska tillbaka till det gamla jobbet i Juli med högsta möjliga lön jag kunde pressa ut :)
  På Torsdag passerar jag första sexsiffriga milstolpen =)

  Ha det bra!

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:46 AM

  Det stavas kostnader! Inte konstnader!

  Är du dyslektiker? Inget illa menat...

  ReplyDelete