Monday, May 07, 2007

Trött, men ATH i Hong Kong piggar upp

Kom i säng ganska sent igårkväll efter helgen. Och skulle vara på jobbet redan kl 7 imorse vilket gjorde att jag bara fick 5 timmars sömn. Brukar inte vara några problem för mig att sova 5-6 timmar ett par nätter i veckan. Men nu är jag riktigt sliten på måndagskvällen.Blev fil med flingor + 2 frukter medtagna hem från fruktkorgen på jobbet till middag.
ATH idag på Hongkongbörsen piggar iaf upp något, de flesta svenska kinafonderna är framförallt baserade i Hong Kong. Såhär ser 5-årsgrafen ut för tillfället:

Helt ok utveckling. Men jämfört med det kinesiska indexet för Shanghaibörsen så har inte Hong Kong mycket att sätta emot de 2 senaste åren. Fortsätter det såhär kommer index har 4-dubblats på mindre än 2 år inom någon vecka.
10 comments:

 1. Tydligen är det så att utlänningar inte får köpa kinesiska aktier - på det kinesiska fastlandet alltså. Därför finns bolagen även noterade i Hongkong där BARA utlänningar och inga kineser får köpa aktier. Tydligen skiljer sig också värderingen mellan börserna markant. Som svensk är det alltså mest Hongkongbörsens utveckling som är värd att följa.

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:33 PM

  Tydligen är det så att utlänningar inte får köpa kinesiska aktier - på det kinesiska fastlandet alltså. Därför finns bolagen även noterade i Hongkong där BARA utlänningar och inga kineser får köpa aktier. Tydligen skiljer sig också värderingen mellan börserna markant. Som svensk är det alltså mest Hongkongbörsens utveckling som är värd att följa.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:31 PM

  Den inhemska kinesiska börsen bör man enligt mig definitivt hålla sig borta från. Ett genomsnittligt p/e tal på över 30, dåligt genomlysta bolag, tvivelaktig kontroll av marknaden (motsv. finansinspektionen).

  Hongkong är lite bättre. Men Det är aboslut ingen slump att just den svenska börsen tillsammans med Australien är de historiskt bäst avkastande börserna i världen och att Kina, Zimbave och Italien tillhör de absolut sämsta.

  ReplyDelete
 4. Nej, varken p/e-talet eller utseendet på diagrammet den sista tiden känns helt sunda.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:55 PM

  Jag tror kinesiska allmänhetens kunskap om börsen är ganska begränsad. Jag har läst om att folk tar banklån för att köpa aktier för att det kan ju bara gå åt ett håll...

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:45 PM

  Fy vad småaktigt att ta med frukt hem. Det är lågt! Tar du med toapapper från toan också?

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:54 PM

  Jag försöker också spara så mycket det går och faktum är att jag aldrig i hela mitt liv betalat för toapapper. Även tepåsar brukar jag norpa när jag kommer åt. Ett annat underskattat extra-kneg är att samla burkar. Några mils cykling längs vägarna kan ge en hel veckas mat betald.

  ReplyDelete
 8. Ni skulle bara veta hur mycket frukt som slängs på vårt jobb varje vecka för att den inte går åt.

  Tar inte med toapapper hem. Men ser man till att bajsa på jobbet varje dag så minskar pappersåtgången betydligt där hemma!

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:01 PM

  Ta med frukt hem och använda din arbetsgivarens bajspapper och investara några tusingar i månaden i fonder kanske hjälper dig till din första miljon... men det lär nog inte imponera på andra personer (t.ex. din chef, arbetskamrater, tredje part) som kanske är människorna som är dina framtida affärspartner och affärsänglar...

  Om nu detta är OK med din flickvän så skulle det vara väldigt roligt att läsa lite om hennes egna intressen och egenheter :-)

  ReplyDelete
 10. På vilket sätt skulle min tjej ha ett problem med att jag tar hem överbliven frukt från jobbet eller bajsar på jobbets toalett?

  ReplyDelete