Sunday, May 06, 2007

Årets sparande i repris

För nytillkomna läsare kommer här min plan för årets sparande publicerad första gången i mitten på mars.

Planen ser ut att hålla med undantag för bloggen som tappat lite i annonsintäkter och får svårt att komma upp i 10.000 kr. Har ett par projekt till på gång med firman, ska bland annat skriva ihop ett par produkttexter till en katalog, så där bör 30.000+moms i utgående fakturor under hela året vara realistiskt.

Som den snabbtänkte matematikern redan insett är alltså planen att spara runt 65% av det jag drar in netto.


12 comments:

 1. Anonymous2:59 PM

  Det går framåt!

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:10 PM

  Har du funderat över om det finns någon "alternativkostnad" i form av förbigångna möjligheter på lång sikt över att ägna dig åt flera olika aktiviteter?

  Förtydligande: vad skulle hända på 10-20 års sikt med din löneutveckling om du lade ner alla sidoaktiviteter såsom firman, bloggen, övrigt osv...

  De 200,000 kr kanske skulle kunna utveckla sig mångdubbelt om du lade ner kropp o själ i att utveckla din karriär... bara en tanke.

  Jag tjänar ungefär tredubbelt av det du gör... men du sparar typ lika mycket som mig... jag måste dock se över det här!!!

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:57 PM

  Du borde lägga in ett inlägg där du skriver att du öppnat ett konto och att om alla personer lägger in allt från 1 krona och uppåt så skulle du vara tacksam. 1 krona är början på en miljon. Kan tänka mig att många skulle vara givmilda. Är själv vanligtvis snål men för en sån sak hade jag genast skänkt några kronor. Fortsatt lycka med sparandet!

  ReplyDelete
 4. Anonymous1:57 AM

  Marknadsför du din firma någonting? Jag är själv intresserad av att starta en enskild firma för diverse copywriting-jobb.

  ReplyDelete
 5. Bengt: Mycket intressant fråga! Jag försöker leva efter regeln att om chefen förväntar sig att man ska jobba 8 timmar per dag så ska man jobba 10. Förr eller senare kommer belöningen för det extrajobb man lägger ner.

  Men någonstans går ju gränsen, jag är villig att lägga ner runt 80 timmar i veckan på projekt som syftar till att tjäna pengar. Och frågan är om det är värt att lägga all den tid på ett jobb där man bara får lön för 40 timmar. Men visst jag skulle kunna studera eller göra andra saker vid sidan om jobbet.

  Erica: Har funderat i dom banorna. Hur gör man lättast för att lägga upp ett anonymt konto? SMS-alternativ är väl rätt kass eftersom nästan 50% försvinner till operatören.

  Anonym: Marknadsför inte firman alls egentligen. Tanken när jag startade den var att jag skulle kunna göra småjobb som ramlar över mig eftersom jag redan har heltidsjobb.

  ReplyDelete
 6. Idén att öppna ett konto för "allmosor" gillar jag inte alls. Du får ju ändå en viss inkomst från bloggen via annonserna och tiggeri från välbärgade människor känns skamligt och ovärdigt. Jag skulle då inte skänka dig en krona, då fortsätter jag hellre klicka på dina annonser istället.

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:50 PM

  haha.. det här börjar fan spåra ur..

  ReplyDelete
 8. Anonymous5:02 PM

  Jag tänkte också tjäna lite pengar på bloggande och hemsida men vet faktiskt inte hur man gör! Hur gör man? Gillar din sida skarpt och rekat den till en del bekanta.

  ReplyDelete
 9. martin: Jag håller med om att idén med gåvor känns lite sjuk. Men har fått det förslaget flera gånger nu så inte helt lätt att motstå tanken.

  Anonym: Att fixa en blogg typ denna är lätt och kräver inga större kunskaper. Gå in på https://www.blogger.com så kommer du snabbt in i det.

  Reklam på sidan får du via tex Adsense. Förslagsvis aktiverar du Adsense genom att klicka på ikonen ute i min högermarginal vilket gör att jag får lite provision när du börjar nyttja Adsense-reklamen på din sida. Du tjänar givetvis inte mindre genom att registrera dig via min länk.

  ReplyDelete
 10. Här finns någon som håvat in storkovan på sin blogg. Jag tycker det känns lite otrevligt att tigga pengar av sina läsare dock. Personligen har jag många ändamål jag skulle skänka pengar till framför en bloggare som inte är i akut nöd.

  ReplyDelete
 11. Nu går du nästan för långt miljonaren...

  När bloggen startade så ville du inte ha reklam, för att det skulle uppmana folk att bidra med pengar till dig.

  Men efter ett tag så la du till reklam iallafall.

  Nu har du börjat tänka på ett gåvokonto till och med?
  DET ÄR ATT GÅ FÖR LÅNGT!

  ReplyDelete
 12. Martin: På sätt och vis berör detta vad jag skrev om 2/5 om att det är lätt att bli girig. Dvs aldrig slå sig till ro utan hela tiden leta nya inkomstkällor. Gåvokontot är ju faktiskt inte min egen idé utan detta har kommit på förslag från mängder med läsare både i kommentarerna och via mail.

  ReplyDelete