Monday, May 14, 2007

Inbokad på pensionsrådgivning

Det ringde en telefonförsäljare eller telefonbokare eller vad det nu kan heta från Nordea och bjöd in mig på en pensionsrådgivning. Tänkte att det kunde vara en kul grej. Förmodligen har de sett något om mina sparvanor i sitt system (det mesta går ju via Nordea) och därför ringt upp mig.

14 comments:

 1. Bind inte upp pengarna i nån dum pensionsförsäkring nu bara. Jag tror du kan förvalta pengarna bättre själv.

  ReplyDelete
 2. Håller med snåljåp. Tror Nordea har ett system där man blir VIP när man har över en viss summa sparad, tror det är 100 000, och då ringer de och erbjuder rådgivning och liknande. Ganska bra egentligen.

  ReplyDelete
 3. Tanken är att bara gå dit och lyssna för att lära mig mer eller få nya infallsvinklar. Kanske bjuder de på gratis fika också?

  Fast det kan ju bli ganska underhållande om jag håller masken när jag frågar ifall det tycker det är för lite att spara 65% av nettolönen.

  ReplyDelete
 4. Ja, klart du ska gå, men det är bra att du är medveten om att många av bankernas alternativ är ofördelaktiga (som du ju är).

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:29 PM

  Miljonären - du tror inte att du och finanskvinnan skulle kunna slå er ihop?

  Hur ställer du - Finanskvinnan - dig till det?

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:14 AM

  Bank kvinnan/mannen har ju tillgång till hur mycket du får in varje månad, och hur mycket utgifter du har, och hur mycket du sprarar. Innan varje besök så lägger de ner lite tid och går igenom allt. Dom kunde se när jag sålt och avslutat konton osv.. Jag var själv dit i början av året, dom hade sten koll på allt...

  ReplyDelete
 7. ha ha ha! Du MÅSTE berätta vad de ger dig för råd.

  Min gissning är att du kan springa i cirklar kring dem vad gäller investeringar, men att de vill framhäva fördelar med antingen deras pensionsförsäkring (upp till nya avdragsgränsen) eller deras kapitalförsäkring (har för mig att finanskvinnan har någon sådan med fria insättningar/uttag som verkar bra).

  Glöm inte att rapportera om deras kloka förslag :-)

  ReplyDelete
 8. Anonymous11:15 AM

  Varför gå på pensionsrådgivning hos Nordea? Du som gillar att spara pengar borde ju avsluta alla dina affärer med storbankerna och dela upp dina försäkringar, sparkonto, fonder mm hos olika institut som var för sig ger bäst villkor. Allt annat är slöseri.

  ReplyDelete
 9. Anonymous12:41 PM

  Jag har följt din blog i några månader nu och brukar besöka den var 3-4 dag i förhoppning om intressant lästning om dina investerings strategier.
  Men blir ofta besviken över inlägg som handlar om billig mat eller annat du snålar med.
  Din blog skulle bli mycket intressantare om du pratade mer om investeringar än hur du äter för typ 12 kr :-)

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:18 PM

  Nej, BÅDE OCH; både investerinsstrategier OCH spartips!
  Mvh

  ReplyDelete
 11. Anonymous7:07 PM

  Antagligen tror försäljaren (aka rådgivaren) du ska träffa att du tjänar en del pengar svart eller att du lever på din sambo, för så billigt som du lever är omöjligt!

  ReplyDelete
 12. Anonymous7:29 PM

  Strunta i storbankerna nu! Jag själv som exempel; kör lönekonton i skandia med 2.75% ränta samt IPS och depå kostnadsfritt på Avanza med ett överlägset urval av fonder. Om jag behöver ett bankkontor tex för att växla in mynt går jag till SEB för där jag kvar ett gammalt lönekonto som inte kostar ngt, överför därefter via internetbanken till Skandia. Finns säker andra jäkla bra alternativ till storbankerna.

  ReplyDelete
 13. Oj, nej här ska inte slås ihop något. Vad skulle slås ihop menar anonym 1?

  ReplyDelete
 14. Anonymous10:52 PM

  JA! Det hade varit underbart roligt om du med allvarlig min frågade "Jag är orolig att jag lägger undan för lite av min nettolön". Du skulle göra bloggen lite mer medial och spela in detta, hade säkert lockat många nya med lite roliga videoklipp som detta osv.

  ReplyDelete