Tuesday, May 15, 2007

Återkommande frågor

Återigen kommer frågorna och synpunkterna på bloggens innehåll. Vissa vill läsa om var jag placerar pengarna, andra vill läsa om varför jag placerar pengarna just där, en tredje vill läsa om hur jag kan leva så billigt och den fjärde om varför jag lever så billigt.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Min styrka är inte att jag tjänar extremt bra. Alltså är inte huvudsyftet med bloggen att jag ska ge tips om hur man gör karriär eller höjer sin lön. Min styrka är heller inte att jag slår börsindex med 20% varje år. Därför är inte tanken att jag ska ge placeringstips.

Min styrka är att jag trots medelmåttig lön och investeringsstrategi kommer bli miljonär innan jag fyller 30 år. Så det är vad bloggen handlar om min väg mot miljonen. Hur mycket jag sparar, hur jag jobbar ihop extrapengar att spara, hur sparpengarna växer eller minskar i värde och hur jag håller nera utgifterna för att kunna spara.

5 comments:

 1. Anonymous7:53 PM

  Förstår hur du resonerar. Men jag tycker du borde tänka mer på hur du kan få dina pengar att jobba för dig. Och framför allt hur du ska höja din lön! Om t ex tre år vad vill du ha för lön då? Du bör minst kommit upp iaf 30-35 tusen i månaden...

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:23 PM

  Eller så har man ett jobb man trivs med och struntar i lönen

  ReplyDelete
 3. Visst tror och hoppas jag att min lön kommer stiga ganska ordentligt de närmaste åren. Jobbar hårt och tar på mig mycket uppgifter på jobbet vilket börjar ge resultat i ansvar och förtroende från chefen.

  Lite av min filosofi är att jag måste ha ett jobb jag verkligen trivs med för att kunna leva så billigt som jag gör. Skulle jag tjäna 5.000 till i månaden men verkligen inte trivas på jobbet tror jag risken är att mina omkostnader skulle stiga med motsvarande belopp. Behovet av att gå ut och äta middag på restaurang och ta en drink på krogen tror jag ökar om man inte är nöjd med jobbet.

  ReplyDelete
 4. Kör på med bloggen i samma spår, tycker inte något behöver ändras.

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:07 AM

  Tycker med du skall köra på som du gör, kul som fan att läsa, även för "oss" som väljer att leva billigt för att kunna jobba mindre

  ReplyDelete