Thursday, May 17, 2007

Asien går bra

Bara för att det är röd dag i Sverige så slöar man inte till det borta i Asien. Framförallt går Indien starkt med plus 1,5% i skrivande stund. Indien gick dessutom upp kraftigt de sista timmarna innan stängning igår.

Mig påverkar ju svängningarna på börjsen inte så mycket i det korta perspektivet då jag köper i samma takt som vanligt och inte tänker sälja. När det gäller min sambos PPM har jag valt en annan strategi. För drygt 2 månader sen köpte jag Baring Hong Kong i hennes PPM, som har gått upp 16% sen dess. Nu säljer jag den och köper en räntefond åt henne ett par månader. Ska bli spännande att se vilken PPM-portfölj som gått upp bäst när året är slut. Min som legat stadigt i 4-5 aktiefonder eller hennes som gått ut och in i enskilda fonder några månader i stöten. Det är ju så lite pengar i PPM för oss båda än så länge så det är ingen stor grej egentligen.

4 comments:

 1. Anonymous8:49 PM

  Du placerar 50% räntefond och 50% aktiefonder och väntar på att börsen skall gå ner för att komma in billigare?

  Har du funderat över att det som går upp ofta fortsätter att gå upp (och vice versa)? Bara för att vi haft några års bull-market så tror jag inte på en plötslig vändning.

  Jag tycker dessutom att du motsäger dig själv genom att ha två sådana extrema motpoler såsom "Kinafonder" och räntefonder. Varför sätter du inte rubbet i en svensk indexfond? Du kapar ju ändå kinafondens avkastning i hälften genom att ha resten av kapitalet i korta papper...

  Fattar inte..

  ReplyDelete
 2. Har inte 50% av månadssparandet i en kinafond. Aktiedelen fördelas i sin tur på Sverige, Ryssland, Kina, Indien och Japan.

  4-5.000 i aktiefonder varje månad + det jag redan har i aktiefonder gör att det tickar på ganska bra efter några år om börsen fortsätter upp.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:00 PM

  Till kreditkortsnörden:
  Vet du att dom kinesiska börserna är en bubbla? CSI 300, ett index över de 300 största bolagen på de kinesiska börserna, har stigit med över 82 procent bara sedan årsskiftet!!
  http://di.se/Index/Nyheter/2007/05/10/232708.htm?src=xlink

  Flera hundra tusen nya aktie depåer öppnas i kina varje dag, vet du vad det betyder? The sheeps are coming! Allt som deras TV och tidningar pratar om är börsen.
  Vad kommer att hända när denna bubbla spricker? Innan man hinner sälja så har man förlurat 10%.
  Kan svenska börsen ge 10% till den här året?

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:10 PM

  Hej!

  Emerging markets är onekligen annorlunda!

  Jag skrev min magisteruppsats för år 2001 som handlade om kinesiska aktiemarknaden och de hade exakt samma problem, hysteri och farhågor då med.

  Jag investerar också i Kina, men jag tänker inte dra mig ur. Jag tror på Kina starkt uppåt i lätt 10-20 år till.

  ReplyDelete