Sunday, March 04, 2007

Snålmånad och hårt jobb

Anledningen till att det inte blivit så mycket skrivet den senaste veckan är att jag jobbar en del med en kompis till mig som driver ett eget företag i "it-branschen", givetvis vid sidan om mitt vanliga heltidsjobb. Han har byggt en hemsida/tjänst under ungefär ett år som jag nu hjälper honom att provköra. Jag är absolut ingen dataexpert, men det är också tanken att få en vanlig persons intryck. Jag har varit på hans kontor några timmar per dag och jobbat och nu i helgen blir det heldagar.

Går det bra så kommer jag få procent på intäkterna (vi har skrivit ett avtal) men gör det utan alltför stora förhoppningar.

Detta har gjort att jag inte hunnit skriva i bloggen riktigt varje dag.

Tänkte passa på att svara på några av de frågor som kommit in i kommentarerna sista dagarna, för att tydlig visa att jag uppskattar verkligen ert engagang även om jag varit dålig på att uppdatera.

Det skulle vara intressant att höra lite mer om hur du hanterat de senaste dagarna.

Antar att frågan syftar till börsnedgången förra veckan. Den gjorde ju att jag sålde en del av de fonder jag köpt förra året och som gått upp riktigt bra. Mest för att någon gång säkra den vinsten. Den större strategin med månadssparandet har jag inte ruckat på utan kör vidare. Har inte blivit alltför nedstämd av att se några tusenlappar "försvinna". Månadssparandet bygger ju också på att kunna komma in billigare de perioder som det går ner och klara sig bra, bara det går upp bra på 5-10 års sikt.

I ärlighetens namn så borde du väl klara en snålmånad utan större problem endast genom att använda dig av inkomsterna från Adsense? Hur mycket får du in på asdsense i månaden egentligen? Vore intressenat att veta hur vi som läser det bidrar till att du når dina mål

Tyvärr har intäkterna gått ner ganska kraftigt senaste veckan. Från 5-10 dollar per dag till ner mot 2 dollar i snitt, en dag var det runt 10 cent! Hoppas det blir bättre igen. 2 dollar per dag blir tufft att leva på. Kommer redovisa hur jag investerar adsensepengarna separat, tanken är att ni ska kunna se exakt hur mycket som kommer från bloggen om 4-5 år.

När bestämde du dig för att bli miljonär?När började du spara? 15år? 20år?

Har alltid varit sparsam och velat bli rik. Spara på "riktigt" har jag bara gjort ett par år eftersom jag inte haft fast inkomst tidigare.

10 comments:

 1. Grattis till extrajobbet! Låter som ett skönt jobb också.

  Hur många besökare har du på en dag ungefär? $2 på adsense låter ändå rätt mycket om jag jämför med min egen blogg.

  ReplyDelete
 2. Inspirerande läsning! Vad skall du göra när du nått miljonen? Jag har svårt att tänka mig att du är nöjd och antar att du kämpar mot nästa mål, tio miljoner, kanske? :) Känns lite Dagny Taggart över dig!

  ReplyDelete
 3. Japp, jag ska ha 10 miljoner innan jag blir 40.

  ReplyDelete
 4. Jag har 300-600 besökare per dag.

  ReplyDelete
 5. Anonymous3:37 PM

  Tack för en otroligt inspireande blogg, som fått mig att börja spara och hålla igen på utgifterna.

  Kurserna fortsätter nedåt, och cisl-gruppen är där i "topp"..
  dags att köpa ännu mer nu?

  ReplyDelete
 6. Blir inga fler CISL, de ligger där dom ligger. Hoppas på att en vacker dag kunna plocka fram dom och få 50 öre styck.

  ReplyDelete
 7. Vilket resonemang låg bakom ditt köp av cisl aktierna?. Det känns som en ganska liten och obskyr aktie att göra sitt första aktieköp i.

  Jag menar inte detta som något negativt utan är bara genuint intresserad av hur folk tänker och resonerar kring de aktier de köper.

  ReplyDelete
 8. Har handlat med aktier till i flera år. Har tidigare haft tex ericsson, scania, telia (gjorde faktiskt lite vinst på telia) etc. Dvs ganska stora bolag. Så CISL var inte mitt första aktieköp.

  Genom sparande i 5-6 olika fonder ville jag komplettera med en investering med stor risk men stor chans till kraftig uppgång. Det var anledningen till att jag valde just CISL.

  ReplyDelete
 9. Ok, men varför blev det just CISL som köptes. Var det någon som tipsade dig eller var det något företag som du kommit i kontakt med förut?

  ReplyDelete
 10. Blev tipsad om CISL

  ReplyDelete