Monday, February 26, 2007

Vi unga måste spara till pensionen

Nu är jag visserligen inte 70-talist men inte så långt ifrån. Enligt en artikel i DN bör privatanställda tjänstemän födda på 70-talet spara runt 950 kr i månaden för att behålla en hyffsad levnadsstandard som pensionär.

950 kr är ungefär 1/10 del av vad jag sparat per månad i genomsnitt den senaste tiden. Förhoppningsvis räcker det inte bara till en härlig pension utan även ett rikt liv 15-20 år innan pensionen.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=622136

4 comments:

 1. Anonymous1:50 PM

  Jag går på universitet och sparar ca 10 000 kronor i månaden. Därtill växer aktierna med 6 000 kronor i månaden givet en årlig avkastning om 7 %.

  Jag förtsår mig inte på alla studenter som säger att det inte går att få ihop ekonomin som student.

  Det är ju under sin stuidetid man har som mest pengar. Man bor i kollektiv, äter billigt, jobbar en del på sidan av och har pengainbringande internetprojekt.

  Jag är glad om jag kan spara lika mycket pengar när jag arbetar som nu när jag studerar.

  ReplyDelete
 2. Anonymous3:41 PM

  Oj, vad jobbar du med vid sidan av skulle jag vilja veta!?

  Mvh nyfiken

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:55 PM

  Hoppas inte på för mycket, själv förutsätter jag nästan att Staten, i all sin oändliga godhet, kommer beslagta ev. "överbesparingar" och fördela bland de som inte har sparat pengar själva. Antingen det eller så sänker man väl den allmänna pensionen som kompensation, det pyramidspelet kan man ju tyvärr inte välja att inte gå med i.

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:17 AM

  Första inlägget om studenter är intressant. Bra att spara 10' måste jag säga! Jag har alltid förundrats över studenter som klagar. Jag hade bil under min studietid och ingen fattade hur jag hade råd. Att de sedan var ute och drack öl 5 dagar i veckan var tydligen inget de kunde se som orsak till den usla ekonomin.

  ReplyDelete