Tuesday, February 13, 2007

Adsense

Då har jag fått pinkoden till mitt Adsense-konto, vet inte om det blir redan i slutet på februari som först utbetalningen kommer? Det tickar på med mellan 5 och 10 dollar per dag vilket känns ok.

Återigen en dag helt utan utgifter. Imorgon ska jag dock köpa en blomma till min flickvän på alla hjärtans dag.

Känner mig mer och mer redo för en ny fas i mitt sparande och min satsning mot miljonen. Kanske ta tag i någon företagsidé som kan ge någon tusenlapp i månaden? Har några tankar på gång och alltid praktiskt att ha en firma att fakturera diverse jobb ifrån.

13 comments:

 1. Anonymous11:28 PM

  Ett ganska enkelt sätt att få ihop några tusenlappar extra är att sälja prylar på Tradera. Antingen letar man prylar på Ebay i USA/Tyskland som går att sälja dyrare eller så letar men på t ex Blocket, loppisar eller auktioner. Bara att kolla på Tradera vad som får många bud och sedan leta. Jag har gjort detta en del. Köpt saker från USA/Tyskland för 500:- st som jag sedan fått 100% mer på Tradera. Köper man utomlands ifrån bör det vara saker med låg vikt för att inte få för mycket porto.

  Igår köpte jag t ex två saker via Blocket. Den ena för 250:- som nu ligger på Tradera och är uppe i 700:-. Den andra gav jag 550:- för. Den har dock inte levererats ännu men jag räknar med att få 1200-1500:- på Tradera.

  Sedan kan man även tjäna på skrot. Tag t ex en trasig klocka eller något annat lätt som inte belastar köparen med så mycket porto. Även om den är trasig kan det finnas någon som ger 20:- + porto. Jag har sålt flertal trasiga klockor för några år sedan och fick runt 50:-/st. Det finns människor med klockreparation som hobby. Så kan man hitta trasiga saker kan även de gå att sälja!

  Jag har kört auktioner i perioder så jag har inget riktigt bra mått på en medelförsäljning men ett snitt på 300:-/auktion är inte orimligt med rätt prylar. Att köra 5-10 auktioner i veckan är ingen störra belastning.

  Detta kräver dock lite "research" om vad som är efterfrågat och sedan snabbhet att få tag i bra prylar, det som är billigt på t ex Blocket är snabbt borta men man kan alltid maila på annonser som legat ett tag och ge skambud, funkar ibland.

  En annan sak är att "slakt". T ex kan man köpa en dator, en bil eller annat och slakta. Dvs man tar de delar som är intressanta. Jag har slaktat datorer till ett värde av 300:- som jag sedan fått närmare tusenlappen för. Det är lite svårare nu för tiden när så mycket reservdelar finns. Bilar funkar också. Det går att köpa enbil för 2000:- och sedan sälja motor för 2000:-, vxl-låda för 500, bakaxel för 1000:-.. etc... Detta kräver dock arbetsinsats och utrymme.

  ReplyDelete
 2. om du ska spara in på den där blomman till din tjej så kan du få en gratis. man delar ut rättvisemärkta gratis-rosor på odenplan imorgon kl. 17-19.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:31 AM

  Betalningen kommer från Adsense i slutet av februari om du uppnådde $100 redan under januari. Annars får du vänta till mars.

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:28 PM

  Är det från enbart denna blogg du får in 5-10 dollar per dag? Det är inte illa i så fall.

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:46 PM

  tjoho - vi betalar ju din nästa snålmånad genom Adsense då!! Heja, heja! :-)

  ReplyDelete
 6. Tack för alla tips och kommentarer. Och ja alla adsense-pengar kommer från denna blog.

  Vill inte köra en snålmånad med bara leva för adsensepengar även om det är fullt möjligt. Är lite orolig att det skulle uppfattas som en uppmuntring att klicka på annonserna.

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:01 PM

  5-10 dollar per dag är ju kanonbra tycker jag, själv driver jag en sida som plockar in runt 2-3 dollar om dagen, det blir man inte rik på ;)

  Jäkligt kul att läsa iaf. Själv skulle jag inte ha den diciplinen att spara så som du gör men jag gillar verkligen också när pengahögen växer och växer :)

  ReplyDelete
 8. zoe: Tack för tipset om gratisrosen! Jag åkte till Odenplan efter jobbet och fick en fin och rättvis ros. Tjejen blev väldigt glad, men hon var nog mest imponerad över att jag visste vilken dag det var.

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:27 PM

  lägg in en stor adsense i botten av sidan som visar typ 4 annonser. Vi lovar att varje dag klicka på samtliga fyra = 10 kronor extra per person till dig!

  ReplyDelete
 10. Anonymous10:49 AM

  Jag föreslår dig att läsa en kortfattad broschyr från skv:

  http://www.skatteverket.se/download/18.3dfca4f410f4fc63c8680006175/34407.pdf

  Du kan ha svårt att få f-skatt sedel om du bara ska ha några sidoinkomster sporadiskt. Läs broshyren så kan du se hur du kan se dina inkomster som hobby i början och sedan om allt utvecklar sig åt rätt håll kan du ansöka om FA skattsedel.
  LR

  ReplyDelete
 11. Anonymous10:51 AM

  http://www.skatteverket.se/download/18.3dfca4f410f4fc63c8680006175/34407.pdf

  ReplyDelete
 12. Anonymous10:51 AM

  av någon anledning följer inte hela länken med.
  gå in på www.skatteverket.se
  sök på hobbyverksamhet.

  ReplyDelete
 13. Följer bloggen med fortsatt spänning. Även om jag inte tänker avstå från några utgifter, inte har några inkomster (studiebidrag endast) och inte kan något om aktier så måste jag säga att ditt engagemang och din viljestyrka engagerar. Dessutom _är_ det kul att leka med pengar, kanske därför din blog blivit så populär. Hum, om dina 360besökare per dag genererar 5-10$ borde jag få ut... yes 180$/år. Du _har_ bättre besökare, för inte får jag några klick. ;P Japp, som du kanske märker är du en trevlig inspirationskälla även om jag aldrig kommer bli miljonär.

  ReplyDelete