Thursday, February 22, 2007

Risk för att bli tjatig

Med risk för att bli tjatig måste jag meddela att CISL-aktien har gått upp ytterligare 10% idag.

Dessutom har vi så vitt jag kan förstå återigen noterat ATH i Ryssland idag. Till det lägger vi mycket bra uppgångar i Hong Kong och Japan. Tyvärr surar Indien något...

Vad gäller sparandet inte mycket nytt att förtälja. Ärtsoppa till middag gjorde att dagen som helhet gick på under 25 kr. Och snart börjar en ny snålmånad!

14 comments:

 1. Anonymous8:21 PM

  Det är bra drag på börserna nu! En fond jag brukar handla i är SEB Latinamerika. Den verkar ha en fantastisk förvaltare. En av SEBs bästa fonder.

  Jag är fast i din blogg! Den ger mig inspriation, tack! Hoppas vi som läser den ger dig något tillbaka också!

  Hur många besökare har du numera?

  ReplyDelete
 2. gurra: Jag ligger på 450-500 besökare per dag nu. Vid ett par tre tillfällen har det smällt till med runt 1000 per dag, troligtvis tack vare länk från något forum de dagarna.

  ReplyDelete
 3. 500 besökare är inte fy skam det heller!

  Imorgon reser jag bort för en vecka, ska bli kul att läsa om alla galenskaper med din snålmånad när jag kommer tillbaka. Ta det lugnt och svält inte ihjäl dig nu bara!

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:50 PM

  Easy come easy go. Kul när det går upp men var beredd på stora kursrörelser även nedåt.

  ReplyDelete
 5. Ska du inte sälja snart? Jag blir lite nervös å dina vägnar med tanke på risken...

  (Angående Gurras kommentar: jag har också haft SEB Latinamerika ganska länge och har varit jättenöjd med den, men sålde den nyligen till fördel för säkrare kort)

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:23 AM

  Kul att du har så många besökare!

  Som svar på anonyma och Finanskvinnans inlägg vill jag säga: Att sälja för att man "tror" att det skall rasa är helt förkastligt. De som gör så missar många fina uppgångar. Visst, det kommer säkert en rekyl snart men jag vet många som sålde i början av januari för att de "visste" att det skulle rasa snart. Sedan dess har det bara stigit.

  Därmed inte sagt att vi inte kan få ett jätteras imorgon! Allt är möjligt! Livet är en risk, börsen är en risk!

  Bättre är det att ha kontinuerlig kontroll på sin portfölj och sedan börja lätta när det varkar ge sig.

  Likadant med lägenheter. Folk sade i början av 2000-talet att toppen var nådd. Jag köpte en lägenhet 2001 och räknade men att den kanske skulle minska kortsiktigt eftersom alla sade det. Vad hände? Tre år senare sålde jag den med 50% vinst. Sedan köpte jag en annan som såldes med 100% vinst. Nu bor jag i en lägenhet som ökat runt 70%. Jag är väldigt tacksam över att jag inte gjorde som alla sade och stod utanför bostadsmarknaden... ;-)

  ReplyDelete
 7. Anonymous12:25 AM

  Glömde säga att SEB Latinamerika gick upp +2,7% idag och runt +9% i februari. Jag skulle inte velat missa detta. Nu har jag några procent extra till godo om det börjar rasa!

  ReplyDelete
 8. Anonymous3:40 PM

  Det här är den bästa "miljonärbloggen"! det som gör det underhållande är ditt snålande med blodpudding och matlådor :)

  Får man fråga hur mkt dina PPM fonder gått upp?

  ReplyDelete
 9. Kul att det går lika bra för dina aktier som resten av ditt sparande, tänker du köpa fler aktier i olika företag regelbundet eller var detta bara en engångsföretelse

  ReplyDelete
 10. Mina PPM-fonder har gått upp 55%, tyvärr har jag inte varit aktiv från början utan bara drygt ett år. Men å andra sidan är det först sista 2 åren som det kommit in några pengar att prata om i pin PPM-portfölj. Nu har jag tyngd mot kina, indien och ryssland i PPM.

  Westforde: Får se om det blir några fler akiteköp, generellt sett är jag ju inne på att börsen börjar närma sig sin topp iaf i sverige. Men hänger på så länge trenden är uppåt.

  ReplyDelete
 11. Anonymous4:32 PM

  Visst hade du sveriges sämsta ränte fond, sekura? Nu skriver aftonbladet om den, http://www.e24.se/dynamiskt/aktierfonder/did_14685007.asp

  ReplyDelete
 12. Allt mitt månadssparande sker i Nordea för att jag tycker det är praktiskt att ha alla de pengarna på samma bank som jag har lån och lönekontot.

  Men sen för jag över dessa fonder till andra när de kommit upp i en klumpsumma. Totalt sett är det ganska små summor som jag har i Nordeas fonder överlag och skillnaden mellan sekuras 1,8% förra året och 2,0 som hade krävts för att komma in på topp 5 listan över kortaräntefonder motsvarar inte många kronor i mitt fall.

  Däremot så fort kapialet växer och blir lite större så blir ju varje procentenhet viktig, framförallt när vi börjar titta på ränta på ränta.

  ReplyDelete
 13. Anonymous10:25 AM

  Hörru miljonären, lönekonto på Nordea - varför det? Tex på Skandia så har du 2.5% ränta på lönekontot vilket jag inte tror Nordea eller andra storbanker har. Sen så fonder på Nordea... bättre utbud på tex Avanza eller Nordnet utan några som helst avgifter. Mitt tips till alla här är att byta från storbank till de mindre aktörerna asap, det är enkelt och där finns definitivt pengar att spara/tjäna!

  ReplyDelete
 14. Anonymous11:20 AM

  2.75% på lönekontot i Skandia skall det vara!

  ReplyDelete