Saturday, February 10, 2007

Lördag morgon

Klockan är strax efter 9 lördag morgon. Vaknade redan strax före 8 och har avverkat ett nytt avsnitt av Hombres på datorn. Som jag skrev tidigare i veckan har jag fixat ett extrajobb där jag ska hjälpa en kompis som har ett eget företag med ett projekt under dagen och kanske några timmar imorgon.

Jag funderar på om jag ska ta 2-300 av den lönen jag får i helgen och sätta på ett V75 system. Blir ju ändå pengar över av extrajobbet + möjligheten att bli miljonär innan 26 finns.

7 comments:

 1. Anonymous10:03 AM

  Ponera att du vinner en miljon - kommer du då att lägga av med ditt extrema sparande och börja leva ett spendersammare liv?

  Själv tjänar jag mer än vad du gör men sparar cirka 2500 kronor i månaden. Är nöjd med det...

  Och du - vet jobbarkompisarna om vad du håller på med? Att du är bloggkändis och drömmer om miljonen?

  Kretsar allt i ditt huvud om att hålla nere utgifterna? Och vad tänker du när du ser människor som springer i affärer och shoppar dagligen - som tjänar som dig men som inte får en krona över i månaden och som kanske därtill lever på lån?

  Har du bil?

  ReplyDelete
 2. Om jag skulle vinna en miljon skulle jag flytta fram planen om 10 miljoner från innan jag är 40 till innan jag är 35 eller något sånt. Slutgiltiga målet är absolut inte en miljon.

  De flesta jag känner vet att jag är sparsam men nästan ingen känner till bloggen eller mitt mål att bli miljonär innan 30.

  Det mesta i mitt huvud kretsar kring två saker hålla nere kostnaderna och få de sparande pengarna att växa. Att många som tjänar mer än mig och inte lyckas (eller väljer att) spara tycker jag är konstigt men kan inte ha någon annan åsikt om hur dom väljer att leva sina liv.

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:49 PM

  Spela på hästar är en chansning men klart du skall göra det. Du får in lite extra och ger dig själv samtidigt en chans att kunna vinna.

  Att folks om tjänar mycket inte har något sparande beror på inställning. Jag har en bekant som det vid ett tillfälle visade sig tjäna mer än jag gjorde. Märkligt eftersom jag ansåg mig vara välbetald akademiker och den här personen arbetade i en bransch utan kunskapskrav. Ok, den här personen levde varje månad på sin lön + var tvungen att låna för att få ihop det. Jag sparade runt 10 000 och alla skulle nog trott att jag var den som tjänade mest. et handlar om hur man aanvänder pengarna. Den andra personen köpte allt på avbetalning vilket gjorde att det aldrig fanns några pengar till krogen mm medan jag ofta gick på krogen och brände en hel del men samtidigt hade ett stort sparande. Den här personen trodde att enda sättet att få ordning på ekonomin var att tjäna mer men jag försökte förklara att det kommer bara medföra att man ökar sina utgifter. För att kunna spara och bli förmögen måste man ha en sparplan. Jag tror att ALLA kan spara minst 20% utan problem om de trimmar sin ekonomi. Troligen kan många spara 50% eller mer också utan att försaka alltför mycket. Allt genom att bara tänka lite...

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:53 PM

  Jag tycker inte du skall spela för pengarna.

  Du får tillbaka i genomsnitt 50% av Svenska Spel. Det är alltså en beräknad förlust om 150 kronor att spela för 300 kronor.

  Spara allt i fonder istället.

  Men nu undrar jag: HUR MYCKET TJÄNAR DU PÅ ADSENSE GOOGLE? Jag klickar minst en gång varannadag här och bör ha gett dig en sisådär 30 kronor. Hur höga är dina intäkter?

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:59 PM

  Du skrev om Bodo Schäfers bok. Jag beställde den från AdLibris för 156:- inkl frakt. På Lycknis.se har de den för 117:- och fri frakt! 39:- bortkastade i onödan... :-(

  ReplyDelete
 6. Tyvärr blev det ingen V75:a hann helt enkelt inte. Men såg att det inte blev någon jätteutdelning heller så det kunde kvitta.

  Jag har dragit in ca 200 dollar sen jag började med annonserna för drygt 3 veckor sen.

  Står på tur för att låna schäfers bok på bibblan. Är den riktigt bra kanske jag köper ett eget ex.

  ReplyDelete
 7. Anonymous6:49 PM

  boken är faktiskt bra. jag gillade den iaf. vet inte om du får ut nåt av den, men då jag läste den var den revolutionernade för min hjärna.

  ReplyDelete