Monday, February 19, 2007

Löneförhöjning

Är numera innehavare av 23.500 kr i månadslön.

Känns bra men ganska väntat eftersom jag gick in på en såpass låg lön.

14 comments:

 1. Anonymous7:19 PM

  Grattis!

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:48 PM

  Känns ju bra att du fick upp lönen såpass.

  Men 23k i mån. e ju egentligen en väldigt stor nackdel om du vill kunna spara ordentligt kan du inte hitta ett jobb med bra betalt?

  ReplyDelete
 3. Grattis, men som anonym nummer 2 säger så borde du som ekonom ha mer i lön. Även om du gillar det nuvarande jobbet så finns det faktiskt andra arbetsplatser som är bra också. Att du gillar arbetskamraterna är ingen ursäkt, alla jobb har arbetskamrater. :)


  Tänk om du kunde lägga undan 3000 till varje månad, det kan bli sisådär 20 miljoner extra fram till pensionen.

  ReplyDelete
 4. Får jag å andra sidan en löneökning på 17% per år även i framtiden så har jag runt 110.000 i månaden inom 10 år.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6:04 AM

  samtidigt är det inte illa att ha ett jobb man TRIVS med och ändå kunna spara så pass mkt pengar som du gör. Lönen kanske är kontraproduktiv mot ditt mål men jobbet i sig verkar ju göra så att du kan leva den livsstil du gör nu så det e väl bara att fortsätta=)

  kul o läsa iaf.

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:00 AM

  Grattis - så hur kommer ditt sparande bli från och med nu (totalsumma)?

  ReplyDelete
 7. Sweet med högre lön. Vet inte vad du jobbar på för företag och vad du egentligen sysslar med, men låter som att du har en relativt låg lön.

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:46 AM

  Har någon bra löneförhandlingstips? Vad tryckte du på för att få högre lön, miljonären?
  Grattis till löneökningen!

  ReplyDelete
 9. Anonymous3:22 PM

  Som det sägs är det värt mycket att ha ett jobb man trivs skapligt med! Jag var tidigare i en bransch med mycket bra betalt men jag trivdes inte till 100%. jag bytte bransch och lönen sänktes. Nu mår jag mycket bättre och har roligare vardag!

  Sedan är det så här. För de allra flesta betyder en högre lön också större utgifter. Det är väldigt lätt att anpassa sig efter sin inkomst! Jag ahr vänner som tjänar det 2-3 ggr mer än Miljonären och de har ofta slut på pengar. De köper kläder, bilar, middagar, festar, ökar sina lån för att köpa större bostäder. De är inte lyckligare för det, snarare klagar de alltid på att de måste tjäna mer.

  Miljonären ligger dessutom under gränsen för vad som är "tillåtet" att tjäna i Sverige. Det betyder att han kommer att få ut ca 700:- mer i månaden. Hade han legat över gränsen hade det bara blivit 500:-.

  Man skall inte stirra sig blind på inkomsten. Visst, tjänar man 10000:- blir det säkert problem att spara några större summor men ärman över 15000:- handlar det mest om att planera sin ekonomi.

  Dessutom verkar Miljonären snubbla över lite extrajobb på helgerna som ger en tusenlapp då och då.

  ReplyDelete
 10. Anonymous3:28 PM

  Jag blir lite förvånad över att många tycker 23500:- är en låg lön. Medellönen i Sverige ligger runt 20000:-. För en person under 25 måste jag trots allt anse att det är rätt skapligt.

  ReplyDelete
 11. Anonymous5:00 PM

  du är min idol!

  ReplyDelete
 12. Jag håller med om att 23 500 inte alls är tokigt för Sverige (eller världen för den delen).

  Men bara man kan hålla pli på utgifterna spelar lönen en väldigt stor roll. Jag hade 22000 brutto i Sverige och flyttade utomlands och har nu 30 000 netto. Utgifterna har bara ökat en aning så nu lyckas jag spara mer än hela min tidigare nettolön i månaden.

  ReplyDelete
 13. Anonymous7:08 PM

  Stort grattis till löneökningen!
  Hur många % ökar ditt månadssparande nu?

  ReplyDelete
 14. Kul med alla frågor kommentarer etc. Jag ägnar dagens inlägg i bloggen till detta så kolla där så får ni strax svar.

  ReplyDelete