Saturday, February 17, 2007

Löneförhandling på måndag

På måndag ska jag träffa chefen för att prata om min lön. Vet att jag kommer få en rätt ok höjning eftersom jag gick in på en ganska låg lön och flera av mina kollegor fått höjning efter hand. Räknar med att gå från 20.500 som jag har nu till 22.500 men ska försöka få 23.500.

Givetvis kommer den ökade lönen oavsett storlek gå oavkortat till sparandet.

6 comments:

 1. Var hård! Jag är själv kass på att löneförhandla men min sambo höll på och diskutera med sin chef från och till under två veckor. Man tjänar inget på att vara för snäll och acceptera en låg lön, och tro inte på om chefen säger att du kommer få en högre höjning nästa gång.
  Förbered ordentligt innan med bra argument, det finns säkert gott om sidor på nätet som tipsar om sånt.

  ReplyDelete
 2. Anonymous3:09 PM

  Ett tips, kanske i senaste laget då priserna gått upp markant nu...
  Köp en Brf, givetvis ordentligt nedgången, hyr in någon som gör badrummet åt dig, ta bara inte det billigaste kaklet, utan kör stilrent utan att det blir för dyrt. Måla lägenheten och sätt upp ett nytt kök från ikea. Detta ska du givetvis klarat på exakt 100 000 spänn, (50-70 m2), ring sedan Erik olsson eller Notar, de säljer dyrast..... tada nu har du iallafall 2-500 000 spänn. Funkat för mig, 4 gånger nu, och nu är jag rik!

  ReplyDelete
 3. Det där med att renovera lägenheter har jag funderat på själv, men jag tycker även de nedgångna blir alldeles för dyra nuförtiden.

  Är det Stockholms innerstad du köper i eller?

  ReplyDelete
 4. Anonymous6:23 PM

  Du har ju pratat om extraarbete som tidningsbud. Det betyder att du är beredd att jobba lite mer. Samtidigt verkar ni ha övertid ibland. Ok, för att kunna försöka höja lönen upp mot 25000:- skulle du kunna föreslå att det i ditt arbete ingår 10 övertidstimmar per månad. Så får man säkerligen inte göra enligt arbetstidlagar och annat skit men det behöver ju bara vara ett muntligt avtal er emellan. Alltså, antingen utnyttjar chefen dig 10 timmar extra varje månad eller så gör han det inte men du är alltid garanterad +10 timmar och några tusenlappar extra.

  Att renovera lägenheter ger bra med stålar, jag har också gjort det. Vad man skall kommer ihåg är att det är en hel del arbete. Det tar på krafterna men fina pengar kan det bli! Skatten är låg på kapitalvinster för bostäder. Två tredjedelar av vinsten beskattas med 30% vilket betyder 20% skatt på vinsten!

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:48 PM

  Vad har du för utbildning? Och vad för typ av jobb har du?

  MVH

  ReplyDelete
 6. Ska försöka vara hård vid förhandlingen!

  Äger en bostadsrätt men med facit i hand skulle jag givetvis haft fler och dyrare lägenheter de senste 10 åren. Det hade ju varit en bra affär både med och utan renovering.

  Jag har en ekonomiutbildning och brukar beskriva mitt jobb som "ett vanligt kontorsjobb" på bloggen.

  ReplyDelete