Friday, May 25, 2018

Studentpresent

Känner du någon som ska ta studenten om några veckor? Har du inte kommit på vad du ska köpa i present? Låt mig tipsa om den perfekta gåvan, ett signerat ex av min bok.


Du kan alltid köpa signerade ex via förlaget Sterners förlag för 245 kr. Men just nu kan du få en personligt dedikerad signering, tex med någon rolig och personlig hälsning helt utan att det kostar något extra. Hälsningen kan vara i stil med "Kalle här får du några tips på hur du kan spara ihop din första miljon" eller "Lisa, grattis till studenten och sommarjobbet. Om du sparar en del av lönen slipper du jobba kvar på bensinmacken tills du fyller 65". Ja eller något helt annat som passar just din student.

För att beställa maila mig på bloggmiljonaren@hotmail.com, skriv adress dit boken ska skickas samt namn och eventuellt personlig hälsning till den som ska få boken. Har du ingen egen hälsning hittar jag på en generell, men namnet är kul att få med. Priset 245 kr kommer faktureras i separat brev från förlaget.

Jag hade samma erbjudande vid jul och då tog böckerna slut trots att jag hade betydligt fler på lager. Då det är lite manuell hantering både för mig och förlaget är erbjudandet begränsat till 25 böcker och först till kvarn gäller. Böcker skickas under nästa vecka och finns i din brevlåda senast måndag 4 juni.

Ränta på ränta gör ju att tiden är helt avgörande för vilken effekt du ska få av sparandet. Du vet väl att den som sparar 1000 kr i månaden från 20 års ålder alltid kommer ha mer pengar än den som sparar 2000 kr i månaden från 30 års ålder (räkneexemplet med förklaring finns med i boken). Så att förstå effekten av långsiktigt sparandets redan när man tar studenten är kanske den bästa present man kan få.

Kommer du som är över 25 år idag ihåg vad du fick i studentpresent? Jag kommer tyvärr inte ihåg en enda present jag själv fick.

9 comments:

 1. Anonymous6:34 PM

  Jag minns. B.la. en 3 liters flaska bra champagne och 1000 Eric B. Skumpan njöt jag glatt av året efter på en grym efterfest o aktierna, de såldes av vid skapligt tillfälle o var en del av handpenningen på ett hål i väggen i centrala Stockholm. Minnet är det inget fel på. Hellre det än en bok

  ReplyDelete
  Replies
  1. Grattis till bra minne och fina presenter.

   Delete
  2. Anonymous9:19 PM

   inget fel på minnet men en del fel med attityden kanske

   Delete
 2. Hej.
  Tak for en god blog. Jeg følger den ofte. Jeg vil gerne købe bogen, men dem som udbyder den vil ikke sende den til Danmark. Kan vi evt. arrangere noget?

  Mvh.
  Udbytteinvestoren / Morten

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maila mig bara så löser jag frakt till Danmark.

   Delete
  2. Hej - min email er morpe09@gmail.com - mange tak!

   Delete
 3. Anonymous8:11 AM

  En kul present. Har aldrig gett bort aktier det känns krångligt och folk är så privata om sitt sparande, vissa vill inte ens avslöja OM de har något sparande eller inte, att då komma med aktier känns lite sådär. En sån bok är kul, men ofta blir det ett vitt kuvert med en röding i och texten "Grattis på ......"

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:50 AM

  Jag fick 100 bitcoins. Sålde dom direkt och köpte en back bärs...

  ReplyDelete