Tuesday, October 31, 2017

Postkodlotteriet

När vi var på Ö&B i helgen så kom det fram en kille och frågade om han fick störa 2 minuter. Han erbjöd oss att köpa 2 presentkort på 250 kr styck för totalt 330 kr. Dessutom skulle vi få 2 månader i Postkodlotteriet.

Först trodde jag det var något sätt för butiken att få oss att handla mer och komma tillbaka och handla för presentkort nummer 2 också. Men insåg snart att det var Postkodlotteriet som var avsändaren och syftet helt enkelt var att värva nya prenumeranter till lotteriet. Det vill säga det vi betalade 330 kr var egentligen för 2 månader x 165 kr i Postkodlotteriet. Presentkortet på Ö&B var bara en värvningsbonus.

Jag tittade ner i korgen med varor för att räkna lite och insåg att vi nog inte skulle komma upp i 250 kr med de planerade varorna, men antog erbjudandet och fyllde sen på korgen med lite mer tonfisk för 8,90 kr per burk så vi landade precis över 250 kr.

Det var ingen bindningstid på lotteriet så jag fick ett välkomstmail, skapade ett användarkonto (möjligt att det var onödigt och att det hade gått att säga upp ändå) och sa sen upp abonnemanget direkt jag kom hem från butiken. Idag fick jag så inte mindre än 3 brev från Postkodlotteriet. Ett "välkommen som lottköpare", ett "tack för att du registrerat ett konto" och ett "tack för din tid i lotteriet".


Först tyckte jag det var lite kul att jag utnyttjat systemet och kostat Postkodlotteriets marknadsbudget lite pengar. För det här måste blivit en "mardrömsaffär" för deras del. Nu när de sålt lotter för 330 kr extra måste de öka vinsterna med minst 40% av detta (står på deras hemsida att 40-50% av intäkterna går till vinster). Plus värdet på presentkortet. Plus lönen till killen som värvade oss. Plus 3 brev som skulle skickas ut med kuvertering och porto. Men på Postkodlotteriets hemsida står det såhär "De pengar som är kvar efter att vinster och kostnader är betalda är överskottet. Överskottet fördelas till de ideella organisationer som är förmånstagare." Så tyvärr är det nog bara så att deras kostnader går upp, överskottet blir mindre och utbetalningen till välgörenheten blir lägre.

Visste du att svenska folket enligt en undersökning för några år sen lägger i snitt 465 kr i månaden på spel? För att de hoppas att de ska vinna och kanske till och med bli miljonärer. Om man lägger dessa pengar på ett månadssparade i aktier istället under ett helt yrkesliv (40 år) så får man med 8% årlig avkastning över 1 miljon kronor. Så då kan man sluta sitta och hoppas på att bli miljonär eftersom man redan är det.

7 comments:

 1. Underbart sätt att inte bara bojkotta Sveriges sämsta lotteri, utan även straffa dem!
  Ska hålla utkik efter samma erbjudande.

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:26 PM

  Snålgrisarna lägger inte en krona på spel och dobbel. De enda som blir rika av detta är de som säljer lotterna. Kolla vilka löner t.ex. Rickard Sjöberg har för sin medverkan i lotteriet. Ett pyramidupplägg där ett fåtal vinner och de allra flesta förlorar.

  Bättre lägga en femhundring i en globalfond istället. Garanterat långsiktiga vinster om nu inte jorden går under.

  ReplyDelete
 3. Jag har aldrig varit kund hos dem och ändå skickar de mig brev ett par gånger om året så du ska inte vara orolig för att de brände sitt sista porto på dig.

  (Breven går oöppnade i soporna men de tycks inte inse det)

  ReplyDelete
 4. Skulle aldrig gynna Postkodlotteriet, som skänker pengar till Expo, Sveriges Stasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous7:40 AM

   Tvärtom för mig, nu blev jag sugen på Postkodlotteriet.

   Delete
 5. Anonymous12:26 AM

  Här finns länken till erbjudandet som nämndes https://www.postkodlotteriet.se/Faltforsaljning/Presentkort-500.htm

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:18 PM

  Min vän från Malmö vann en miljon när hon bara köpte 2 biljetter för 330 kr hos Öob denna månaden (som du beskriver). Hon kommer vara med på tv den 29 december :O...tur hade hon

  ReplyDelete