Thursday, August 18, 2016

Närmar oss #uppesittarkväll

På torsdag nästa vecka är det 25e dvs lön för många av oss. Det betyder att onsdag nästa vecka blir kvällen för #Uppesittarkväll på Twitter. En av månadens höjdpunkter tycker jag.

Det är ju Nicklas "@investeraren" Andersson som börjat med detta, pratat om det i podden Prata Pengar och även gjort några spridda inlägg på Twitter. Men jag kunde inte tro att det skulle bli så stort intresse när jag gjorde detta inlägg den 23 mars i år.


Redan efter 2 månader i slutet på maj så lyckades vi få #uppesittarkväll att trenda som 3a. Sen var det lite tuff konkurrens i slutet av juni med en Sverigematch i fotbolls-EM innan succén var ett faktum med starkaste Twittertrend i slutet på juli med hundratals inlägg på Twitter.

För egen del har det inte bara varit roligt. Har även fått upp ögonen för två nya aktier. I april köpte Alexander Boman på Avanza aktier i Kone under uppesittarkvällen. Vilket gjorde att jag fick upp intresset för bolaget, läste på lite och gjorde mina första köp några veckor senare.

Nu senast var det duktiga Stefan Thelenius som gjorde att jag fick upp ögonen för Data Respons. Även om det nog egentligen var http://aktieingenjoren.blogspot.se/ som var den som i sin tur fick upp Stefans ögon.

Nu köper jag ju inte aktier på några månaders sikt utan för utdelning som ska ge mig min framtida lön. Och än har jag inte fått någon utdelning från något av bolagen. Men kursuppgången på dessa två köp har varit imponerande på kort sikt. Tyvärr, då jag just hunnit börja köpa bolagen och vill köpa betydligt mer av båda. Vill inte få en för spretig portfölj, så hoppas inspirationen som fångar mitt intresse på onsdag gäller något av de befintliga innehaven.

2 comments:

  1. All cred åt Aktieingenjören för Data Respons, förblindad av den höga direktavkastningen och förvisso spännande verksamhet (IoT) så hakade jag på...

    Blir kul med nästa #uppsittarkväll, dollarn har blivit lite billigare så det kanske blir något på andra sidan Atlanten...

    ReplyDelete
  2. Men det var du som fick upp mina ögon, då jag missat blogginlägget. Ja mycket fint finns i USA.

    ReplyDelete