Tuesday, March 29, 2016

Utdelningar på väg in

Jag har redan fått utdelningen i Castellum och första kvartalets utdelning på mina amerikanska innehav men imorgon tar utdelningssäsongen fart på riktigt i oc med Nordeas utdelning, en period som för min del pågår fram till Investor (som jag inte äger än men kommer göra då) delar ut den 17 maj. 

Kommer fortsätta köpa för max 150.000 kr i månaden fördelat på 3 köp. Dvs inte köpa mer nu bara för att det kommer utdelningar som ska återinvesteras. I praktiken innebär det att jag får tillskott i form av lön och utdelningar på runt 50.000 kr i månaden under april och maj. Vilket gör att jag "bara" behöver ta 100.000 kr från sparkontot om jag köper i maximal tillåten fart.

Är fortfarande svårt att sätta upp något mål kring utdelningar totalt under 2016 och 2017. Eftersom det beror på om jag fortsätter köpa till sparkontot är helt tomt och om det kommer uppstå läge att byta mitt innehav i Rysslandsfonden mot utdelningsaktier.

5 comments:

 1. Anonymous10:19 PM

  Min magkänsla säger att Ryssland kommer gå hyfsat 2016-2017. Ogrundad känsla men vem vet. Upp går det förr eller senare.

  ReplyDelete
 2. Jag har också en bra magkänsla om Ryssland. Enda problemet i mitt fall är att jag haft den känslan i 3-4 år. Utan att det tagit fart än. Men har ju lyckats sälja i några omgångar runt 25% över inköpssnittet.

  ReplyDelete
 3. James5:29 PM

  För mig går Ryssland att jämföra med t.ex. Kenya. Förutsättningarna är optimala med en växande medelklass och en generell utveckling, tyvärr äts denna helt och hållet upp av korruption och dåligt underhåll.

  Vågar inte sätta några av mina egna pengar där förrän jag ser bevis på att det fungerar bättre.

  ReplyDelete
 4. Hej

  När i tid räknar du med att vara fullinvesterad i utdelningsaktier, förutom fortsatta köp med nytt belopp från månadssparandet?

  Jag ställer mig också till att se Ryssland som investeringsmöjlighet med ordentligt med häv, tdshorisonten på den investeringen är dock väldigt svår och oviss. Jag inriktar mig på rysslandsfond East Capital.

  Mvh DITrader
  http://handelavaktier.blogg.se

  ReplyDelete
 5. Räknar med att vara fullinvesterad i slutet av 2016.

  ReplyDelete