Tuesday, December 12, 2017

Julkonsert med Avanza

Igår kväll var jag och min fru på julkonsert i Katarina Kyrka på Södermalm i Stockholm. Jag är normalt sett ingen stor fantast av vare sig kyrkor eller julsånger. Men den här gången var det riktigt trevligt. Körerna var väldigt duktiga, dirigenten engagerad och akustiken bra, men det sjuka är att min entusiasm nog främst beror på att det var Avanzas Private bankring som bjöd in till konserten.

För att bli Private bankingkund hos Avanza behöver man ha 3 miljoner i totalt kapital på banken. Vilket jag uppnådde för ungefär 3 år sen. Jag kommer ihåg att det var en stor milstolpe för mig då som jag var väldigt stolt att jag uppnått i relativt ung ålder. Huvudsyftet för egen del var att komma åt det billiga bolån som Avanza har för dessa kunder.

Nu när jag och min fru är gifta har vi kopplat ihop våra konton och då är det ju betydligt lättare att nå 3 miljoner. Man får dessutom koppla på tjänstepension och de som är egna företagare får även räkna in företagets pengar om de finns hos Avanza. Visst, 3 miljoner är absolut mycket pengar, men med ovanstående kriterier så är det uppnåeligt för ganska många. Vilket också kön utanför kyrkan igår visade.

Vi kom 40 minuter innan konserten skulle börja och då var kön runt 150 meter lång runt halva kvarteret. Bilden visar första tredjedelen av kön.

På väg in i kyrkan välkomnades man av VD eller ordförande. Jag gick på äldst och rikast och valde därmed högra spåret. Så jag blev välkomnad av Sven Hagströmer. Min fru gillar yngre hockeykillar så hon höll vänster...

För drygt 10 år sen när Avanza var på jakt efter nya Private bankingkunder så lät det såhär från banken i en artikel:

–Besökarna är ljushåriga, man får nog säga vithåriga. För det är först när du kommit upp i åren som du hunnit skaffa dig en personlig förmögenhet, säger Claes Hemberg.
Kapitalkravet från Avanza är lägst tre miljoner kronor. Hälften av dem är pensionerade och så gott som ingen är under 45 år.
https://www.sydsvenskan.se/2005-11-13/huggsexa-om-vithariga-mangmiljonarer 

Vi har ju inte haft någon speciellt hög inflation på senare tid. Men antalet unga personer som klarar gränsen verkar ha rusat i höjden. Igår drällde det av 30-åringar och småbarnsfamiljer i kyrkan. Men visst vi sänkte fortfarande medelåldern. Totalt uppskattar jag att det var någonstans mellan 500 och 1000 personer på plats.

Att det attraktiva bolånet nu hela tiden är slutsålt måste ju också vara ett tecken på att gruppen inte längre är en liten exklusiv klick. Kul att många lyckats komma upp i gränsen!

10 comments:

 1. För några år sedan var det mkt snack om tidingen Conoisseur där du behövde en årsinkomst på 1,5mkr för att få tidningen. Inom ramen för Avanza PB strävar man att istället bedömas på kapitalstorlek i långsiktigt sparande och jag tycker det är UNDERBART! Jag hoppas så att vi står inför en attitydförändring där unga strävar mot Avanza PB snarare än att bli ännu mer consumer suckas inom ramen för Conoisseur. Cred till MI30 då du varit delaktig i denna trend. Ända sedan du skrev om ditt deltagande på en sådan träff har jag varit besatt av det - jag ska in i klubbjävlen och det snart!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bra drivkraft och att du kämpar dig närmare klubbjäveln för varje dag. Känner helt klart igen mig.

   Hade det funnit en uppdelning där de som hade 10 miljoner också fick en skinkmacka innan julkonserten så hade jag säkert kunna bli besatt av att så snabbt som möjligt komma til den gruppen. Helt meninglöst givetvis då man kan köpa många egna mackor för 10 miljoner.

   Delete
  2. Haha många mackor ja. Men det är ju så vi funkar, allt för att vara med i den där exklusiva skaran. Ett barn berättade om en svindyr app som heter "I'm rich", som bara går ut på att man kan visa att man kunnat köpa den, inga coola funktioner eller så. Har ej bakgrundskollat men skulle inte förvåna mig.

   Delete
  3. Anonymous6:59 PM

   Conoisseur har också ett kapitalkrav, tror d är 5msek.

   Delete
 2. Julkonsert är ju så classy att man blir rejält sugen på att bli PB-kund. Snyggt gjort av Avanza.

  ReplyDelete
 3. Anonymous7:27 AM

  Trevligt av Avanza. Vi har en bra bit kvar till 3 miljoner, ca 1,5 års sparande. Vid det laget är säkert PB bortplockat för nya kunder... min vanliga otur.

  Glad Lucia önskar Snålgrisarna
  https://snalgrisen.blogspot.se/

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:56 PM

  Är "PB-kund" utan 3 miljoner hos Avanza - fick också inbjudan.
  Länken jag fick via mail gick samtidigt att dela ut så det lär ha kommit en del folk den vägen med.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad menar du med PB utan 3 miljoner? Pro?

   Delete
  2. Anonymous3:37 PM

   Private Banking. Utan totalt 3 miljoner i kapital hos Avanza.

   Delete
 5. Anonymous6:32 AM

  Hej, jag är Martin Reed, om du är redo att få en lånekontakt. Benjamin via e-post: 247officedept@gmail.com, WhatsApp: +1989-394-3740 Jag ger kredit till sin tjänst. De ger mig summa 2.000.000,00 Euro till avkastning på 2% avkastning. Inom fem arbetsdagar. Benjamin arbetar med gruppinvesterare till ren lån- och skuldfinansiering vid låg avkastning för att betala dina räkningar eller köpa ett hem eller öka ditt företag. snälla, jag råder alla där ute som är i behov av lån och kan vara pålitliga, pålitliga och kapabla att återbetala vid tidpunkten för medel.

  ReplyDelete