Saturday, December 09, 2017

10 böcker kvar

För ungefär 3 veckor sen gick jag ut med info om att det skulle vara möjligt att köpa min bok med en egenkomponerad eller tillägnad hälsning i. Tanken är att kunna ge bort boken i julklapp med en peppande hälsning från författaren som är anpassad till mottagarens förutsättningar eller drömmar. Då det är lite stök med logistik att gå utanför ordinarie system med lager, fakturering etc och det dessutom sker till rabatterat pris så gällde erbjudandet max 50 böcker.

Det gick snabbt iväg 25 böcker och sen rullade det på med 2-3 beställningar om dagen tills 40 böcker var sålda. Nu har det däremot varit dött sista tiden. Så tar tillfället att berätta att det finns 10 böcker kvar. Kuvert, penna för signering, frimärken ja allt ligger redo och väntar som ni ser.


Det har verkligen varit superkul att komma hem från jobbet signera några böcker och se hur lagret minskar när jag stoppar de i kuvert och går till lokala brevlådan. Så tack för alla beställningar och trevliga hälsningar!

Priset är 195 kr + 30 kr frakt = 225 kr. Leveranstid 1-2 dagar. (Så precis som H&Ms kritiserade e-handel tar vi betalt för frakten. Men slår dom rejält när det kommer till leveranstid.)

Ni beställer genom att maila mig på bloggmiljonaren@hotmail.com. Jag behöver din adress + namn och eventuell personlig hälsning till den som ska få boken. Har du ingen egen hälsning skriver jag ihop en. Jag blir mycket glad om de sista 10 går åt!

10 är siffran för dagen. Det är nämligen också antalet dagar jag har kvar på jobbet nu. Nu är det dags för vinterstudion. Trevlig helg där ute i stugorna.

8 comments:

 1. Anonymous4:51 PM

  Hej igen!

  Jag frågade dig tidigare hur stor din portfölj var i värde och då sa du omkring 5 miljoner. Jag antar att din nettoförmögenhet är mer ( lägenheten och kanske lite pengar i ditt bolag) men räknar du att din pengamaskin är 5 miljoner och det ska ge dig pengarna att leva för? Hur stor är nettoförmögenheten? Har du nått inlägg där du spaltar upp inkomst och utgift när du slutar jobbar?

  Tack för svar och kul blogg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, om du läser bloggen på datorn kan du se ute till höger hur det ser ut. Så nettoförmögenheten är en dryg miljon högre om du räknar in bostaden minus lån.

   Planen är att ha runt 30.000 i månaden netto ihop för mig och min fru när hon slutat jobba om 1-2 år. Det uppnår vi genom aktieutdelning och sen sälja runt 5% av fonderna varje år.

   Delete
 2. Är portföljen till höger din egen eller din och din frus gemensamma? Eller har hon också en egen utdelningsportfölj?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Allt ute till höger är min egen del. Utom lägenheten där värdet på 2,2 miljoner är totala värdet minus bolånet. Och där äger jag halva.

   Min fru har runt 3 miljoner i finansiella tillgångar. Mer fonder än aktier. Men dessa är alltså inte inräknade i det som redovisas ute till höger.

   Delete
 3. Anonymous5:14 AM

  Jag hade behövt en guide i detta.
  Jag har försökt flertalet gånger sätta mig in i detta med sparande men jag reder inte ut det. Mina kompisar har hjälpt mig starta ett avazakonto och gjort några inköp men jag förstår inte det.
  Jag har 65.000kr netto i månaden och jag ser det flyga iväg varje månad till bostad, bil, resor och mat. Jag har det till och med kärvt vissa månader. Det är helt galet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det låter faktiskt galet. Men bra att du insett det, för då kan du ju jobba på en förändring.

   Och grattis till en bra lön!

   Delete
 4. Anonymous11:58 AM

  Hej Miljonären!
  Behöver lite tankehjälp här känner jag. Låt oss säga att jag vill ha 100k i utdelning per år från en portfölj med en direktavkastning på säg 4,5%. För att få 100k i utdelning krävs då 2,2 miljoner. (?) Men det är ju inte värdet på portföljen som ger utdelning, utan antal aktier. Av någon anledning kan ju värderingen sticka iväg på bolagen och direktavkastning sjunker rejält. Eller är det så man ska räkna?
  MVH

  ReplyDelete
  Replies
  1. För att få 100.000 i utdelning med 4,5% direktavkastning behöver aktierna vara värda 2,22 miljoner (100.000/0,045).

   Om aktierna stiger i värde utan att utdelningen höjs så kommer direktavkastningen bli lägre än de beräknade 4,5%. Så du har rätt i att det är svårt att räkna ut i förväg exakt vilket aktievärde som behövs för att ge en viss utdelning ett visst år i framtiden. Eftersom man inte vet vilken direktavkastning man kommer ha.

   Jag har mer sett till vilken utdelning det tänkta antalet aktier skulle ge med dagens utdelningsnivå. Och inte fokuserat på mycket på vad aktieportföljen beräknas vara värd.

   Delete