Saturday, December 16, 2017

Händelserik vecka

Då var den näst sista arbetsveckan avklarad. En händelserik vecka som förutom jobb har innehållit julkonsert med Avanza, middag med bokförlaget och dessutom en middag och en julfika med släkt/vänner. Så det har varit fullt upp. Som "tur är" har jag varit lite småkrasslig så har inte behövt stressa med att hinna träna varje dag.

När det kommer till aktierna så har jag i veckan fått 1272 kr i utdelning från Johnson&Johnson samt köpt aktier i Castellum och Klövern Pref. H&Ms svaga försäljning i 4e kvartalet var största nyheten. Läs gärna duktiga bloggaren Lundaluppens tankar om H&M. Som motvikt talar allt för att Stefan Person köpte några miljoner nya aktier igår (säkert vet vi i början av nästa vecka när insynssiffrorna i så fall kommer).

Efter veckans aktieköp ska jag bara köpa 3 Klövern pref till så har jag jämnat till siffrorna till fina tal inför årsskiftet. Passar bra då jag inte har så mycket likvider kvar och att jag räknar sparandet från lönen i dec till januari och därmed till 2018 års sparande.

Klövern pref ger en fin start på utdelningsåret 2018 med utdelning redan 4 januari. Lite intressant kuriosa är att Klövern pref har avskiljning av utdelningen precis före varje kvartalsskifte samt sedan utbetalning av utdelningen några dagar efter. Det funkar ju så att värdet på aktien sjunker med utdelningen vilket betyder att under några dagar så är det värdet motsvarande utdelningen dolt i någon form av ekonomisk svart hål. Det roliga är att det är just vid dessa tillfällen där några procent av aktiens värde är borta som värdet stäms av för att beskattas i ISK. Hoppas det gick att hänga med i svängarna där. Annars är det inget livsavgörande. Men hoppas det är något man klurat ut hos Klövern när man bestämt datum för avstämning och utdelning.

Förutom att köpa 3 Klövern Pref under min sista arbetsvecka så ser jag fram mot Uppesittarkväll som sänds redan på måndag pga julen. Får väl se hur det blir med Nicklas och Philips medverkan med tanke på nedläggningen av podden och att de inte var med på Uppesittarkväll senast. Hoppas de kommer medverka även i framtiden.

8 comments:

 1. Skulle det vara så borde man nästan köpa några Klövern pref bara för att utnyttja systemet. Kul att du la märke till den detaljen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja borde ge ca 6% lägre skatt än att välja annan placering i ISK.

   Delete
  2. Har för mig att Rutger äger ganska många Prefar. Även om det inte påverkar hans totala förmögenhet nämnvärt blir den en ansenlig slant :)

   Delete
 2. Anonymous8:48 AM

  Vet man vad som hände med podden egentligen...? Först lät det som att de skulle podda vidare i all oändlighet men sen fick jag veta att de skulle kliva av. Förklarades det varför någonstans?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nicklas skrev lite på sin blogg. Men inte direkt glasklart vad som hände.

   Delete
 3. Anonymous9:22 AM

  Skulle vara intressant att höra dina tankar om den nya pensionsuppgörelsen, och om det påverkar dina planer som nybliven pensionär.

  För övrigt, stort grattis och lycka till med självpensioneringen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blir ett inlägg om pensionsuppgörelsen inom kort.

   Delete