Saturday, December 23, 2017

Dan efter dan och dan före dan på samma gång...

Idag är det både dagen efter min sista arbetsdag och dagen före julafton. Det förstnämnda är ju klart störst i min värld. Vi är fortfarande hemma men åker imorgon bitti för att fira jul med släkt på min sida. Lätt och smidigt att resa nu när vi har egen bil. Ikväll blir det Bingolottos uppesittarkväll (första gången i år som jag spelar Bingolotto men 13e uppesittarkvällen för oss som förknippar det med kvällen före lön) och lite cava. Skönt med lite egen tid hemma innan stoj och stök med släkten. Min fru ska jobba lite mellan jul och nyår så det blir kort resa. Sen nyårsfest med vänner här hemma i Stockholm.

Vädret i Stockholm är för övrigt ett stort skämt. Plus 5 grader och regn. Mörkt som nere i Lovisagruvan är det också nu när klockan är 15.40... Om vi bor kvar här inom några år när även min fru slutat jobba får vi ju skylla oss själva.

Det börjar också bli dags att sammanfatta 2017 och även blicka fram mot nya mål 2018. Utan att avslöja för mycket så har jag uppfyllt 5 av 6 målsättningar jag satte upp för 2017. Den 6e och sista har jag tagit mig ett steg närmare idag på förmiddagen men det saknas lite lite där vilket  jag hoppas kunna lösa i mellandagarna. Då jag tyckte 3-4 stycken av målen var lite utmanande satta på förhand så vore det stort med en jackpot.

Återigen stort tack för alla glada tillrop och ert stöd i samband med min självpensionering. Och god jul!

5 comments:

 1. Anonymous7:01 PM

  Vad säger dina föräldrar och övrig släkt nu när du gjort din sista dag som anställd?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pappa är lite bekymrad för det här med att det inte kommer sättas av pengar till tjänstepensionen nu när jag slutar jobba. I övrigt är det bara positivt än så länge.

   Delete
 2. Anonymous8:57 PM

  Om det skulle visa sig att det blev fel, att det inte känns rätt eller att matematiken är helt uppåt väggarna efter ett börsras, tror du det kan bli svårt att komma in i arbetslivet igen? Konkurrenterna kanske är fler med många nyuppsagda som faktiskt vill jobba. Känns som om dörren tillbaka spikas igen för varje månad som går.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tror tvärtom. Han blir ju mer attraktiv i arbetslivet. Du förstår väl själv vilket jäkla slit som han gjort? Vilken målbild, disciplin, ansvar, höll deadline, har ju allt plus mer därtill - en arbetsgivare vill ha.

   Nej du, han bör inte oroa sig.

   God Jul på alla!

   Delete
  2. Tror det blir svårt att få ett toppjobb i konkurrens med Sveriges skarpaste personer. Men så länge arbetslösheten håller sig under 30% räcker det att tillhöra topp 70% av befolkningen. Vilket till och med en medelmåtta som jag borde greja.

   Delete