Thursday, December 28, 2017

Avvaktar med köp

Jag har fortfarande inte gjort något aktieköp sen lönen kom den 22 december. Längsta uppehållet efter en lön på flera år.

Orsaken är dels att jag räknar lönen på följande månad i min egna redovisning. Dvs månaden börjar med lön och slutar med ev extraköp dagen innan lön om det finns pengar kvar. Under en normal månad finns bara denna uppdelning i mitt excelark och påverkar inte vilken sida av månadsskiftet jag köper. Men just runt årsskiftet är det bra att få det rätt på riktigt för att få siffrorna i mitt ark att stämma med historiken hos Avanza. Jag har lärt av mina misstag här, för det jag köpte sista veckan 2016 men redovisat som 2017 i excelarket har skapat en del förvirring.

Nu blir det ju dessutom mycket färre köp under 2018 så skadar inte att dra ut på det lite extra. Det är inget snack om att det kommer kännas kontigt att i stort sett inte kunna köpa några aktier från februari och framåt. Men hoppas på några köp som kan stilla värsta suget.

Hade jag köpt något idag hade det varit svårt att tacka nej till Investor A för 370 kr. Återstår att se om den är dyrare eller billigare på tisdag nästa vecka när köp kan ske.

Idag har jag varit hemma medan min fru har varit på jobbet. Oj vad skönt. Blev en promenad med Fill or Kills intervju med Patrik på Volati. Riktigt bra. Tyvärr lite krasslig (smittad av barn-släktingar under julen) så vågade inte träna.

8 comments:

 1. Anonymous5:28 PM

  Lite nyfiken på A kontra B. Äger du allt i Investor A? 7krs (idag) rabatten fattar jag, men skulle bli förvirrad av att äga båda..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag äger bara Investor A. Om den mot förmodan skulle bli dyrare än B kommer jag sälja och byta. Men aldrig äga båda samtidigt.

   Delete
 2. Ytterligare ett skäl till att avvakta köp är att du dubbelbeskattas för bägge kvartalen om du för över pengar på ISK på årets sista handelsdag. Jag väntar därför och sätter sprätt på decemberlönen i januari istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det stämmer. Även om det inte handlar om speciellt stora pengar för de 5-10.000 kr som jag hade köpt för i normalt tempo under första veckan efter lön. Men precis som det är dumt att betala 1 kr för mycket i courtage vid ett aktieköp är det dumt att skatta bort kronor i onödan.

   Delete
 3. Startar upp en utdelningsportfölj10:02 AM

  Jo jag undrar ungefär hur mycket inkomster du får av din blogg och vad dessa inkomster består av?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ca 15.000 kr per år efter skatt. Det mesta via den automatiska reklamen från Google. Borde kunna få upp det till 20-25.000 via lite fler bra samarbeten nu när jag inte ska jobba.

   Delete
 4. Anonymous7:28 PM

  Vore roligt att få veta mer om ditt träningsupplägg, vilka mål av fysiska slag som du finner lämpliga i din ålder (och inför framtiden), och så vidare.

  ReplyDelete