Monday, December 18, 2017

4 arbetsdagar kvar

Arbetsdagen är slut för idag och det är nu bara 4 dagar kvar till pension eller "självpensioneringen" som de kallade det i senaste Kvalitetsaktiepodden. Bra ord tycker jag!

Min arbetsbelastning har varit betydligt lägre än normalt senaste månaden, vilket är normalt antar jag. Jag har sluppit sitta med på många möten som handlar om nya arbetssätt för 2018 etc. Så det har blivit en lite mjuk successiv avslutning. Jag har ändå varit noga med att göra rätt för mig och leverera fullt ut på det som jag förväntas göra.

Passar på att påminna om att #uppesittarkväll går ovanligt tidigt denna månad. Sändningen är redan idag och börjar kl 20 på denna länk https://www.youtube.com/watch?v=BuUeURHw3I4 

Jag kommer köpa aktier som vanligt för stor del av lönen den här månaden. Sen får jag en lön i januari också. Samt sparad semester och stor del av 2018 års semester. Så det blir runt 3 månadslöner i början av nästa år. Dessutom kommer jag under våren få en del pengar för senaste tidens försäljning av min bok. Det blir dessa pengar jag ska leva på under nästa år. Utdelningarna för 2018 sparar jag och det är dessa jag ska leva på under 2019. Så jag ska njuta av aktieköpen som görs närmaste veckorna för decemberlönen.

10 comments:

 1. Grattis till 4 dagar kvar och tack för påminnelsen om uppesittarkväll

  Hälsar Seglarn

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:36 PM

  Slutar du köpa aktier helt nästa år?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kommer köpa så fort det finns pengar. Tex om boken fortsätter sälja, om jag gör några roliga konsultuppdrag eller samarbeten med bloggen.

   Delete
  2. Kör du ingen buffertkassa som kan ge välkommet sparande? T.ex. för kläder/saker som går sönder, tandläkarräkning osv? Jag belönar mig själv på det sättet ibland, ska t.ex. köpa en Axfoodaktie till trots att den är dyr eftersom jag sparade så mycket på ett stort parti krossade tomater (som räcker hela vägen till midsommar)!

   Delete
  3. Det här med att inte ha lön är ännu lite nytt. Så får se hur jag gör med detaljerna. Hoppas få pengar över och kunna köpa, men ska ju samtidigt leva upp pengarna och inte dö med 30 miljoner.

   Delete
  4. Anonymous9:05 AM

   Det var faktiskt min fråga. JAg har full respekt att var och en väljer själv om man vill ha barn eller inte. Så min fråga var då att eftersom du inte har arvtagare i form av barn, vad som är tanken med pengarna slutgiltigt? Men konsumtion om jag förstått det hela rätt?

   Delete
  5. Huvudmålet är att kunna sluta jobba ca 30 innan mina jämngamla kamrater. Märker jag att det finns "för" mycket pengar kvar när jag fyller 50, 60 och 70 år kommer jag öka konsumtionen.

   Delete
  6. Anonymous10:55 AM

   Tack för svaret, jag önskar dig all lycka till nu i din nästa stora fas av din plan. Jag hoppas också att du fortsätter att driva bloggen och rapportera från ditt nya liv :)

   Delete
  7. Anonymous10:56 AM

   PS. Menar inte nya som i nytt, utan bara nästa del i din plan.DS

   Delete
 3. Hej miljonären,

  Först och främst, fantastisk blogg. Har följt dig sedan 2007/2008 och du har varit en stor inspirationskälla till att jag själv började spara och investera. Fann något poetiskt i att du slutar jobba efter årsskiftet och jag börjar mitt äventyr mot ökad ekonomisk frihet samtidigt. "where one journey ends another begins". Hoppas ditt liv som fri blir allt vad du hoppats på, det förtjänar du.

  ReplyDelete