Tuesday, June 20, 2017

#Uppesittarkväll redan imorgon

Äntligen börjar det närma sig månadens #Uppesittarkväll. Jag måste säga att jag längtar rätt rejält. Då 25e är på söndag och det är midsommar på fredag så blir månadens Uppesittarkväll redan onsdag 21 juni.

Kommer ni ihåg Uppesittarkvällen för exakt ett år sen? Vill minnas att den var samma dag som Sveriges sista match i fotbolls EM, vilket gjorde att inte #Uppesittarkväll trendade som etta på Twitter. Dagarna efter det inträffade Brexit och jag passade på att köpa 200st Investor A för 266 kr styck. Det har onekligen hänt mycket på ett år, inte minst med Investors aktiekurs.

Ytterligare ett par veckor senare fick jag äntligen mitt nya låga courtage hos Avanza. Och sen dess har nästan alla mina aktieköp varit på strax under 1000 kr styck.

Nåväl, slut på nostalgin och över till 2017.

För 2 månader sen missade jag i stort sett hela Uppesittarkvällen då jag kl 18.00 fick leverans av 300 böcker som skulle signeras fram till morgonen efter så min bok skulle börja skickas ut.

Förra månaden var jag på jobbresa och missade också i stort sett hela sändningen och flödet.

Så nu är jag riktigt sugen på att få slå mig ner i soffan framför en web-sändning och räkna ner timmarna till lönen ramlar in på kontot vid midnatt. Blir dessutom en ovanligt fin lön denna månad dels tack vare en del traktamente efter jobbresor. Men också det helt obegripliga systemet att man får högre lön när man inte jobbar under sommaren tack vare då kallat semestertillägg. Snacka om pedagogiskt konstigt att man får högre lön av att ha semester än att jobba. Ett system som bygger på att folk inte kan ta ansvar för sin egen ekonomi och stoppa undan pengar till semestern utan behöver få lite extra på sista lönen innan sommaren.

Ses imorgon onsdag i flödet!

7 comments:

 1. Visst kommer vi ihåg :D

  Var så gott som fullinvesterad precis innan Brexit och när Brexit kom passade jag på att köpa ännu mer.

  Tänk vad tiden har gått fort...

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:51 PM

  Japp,

  Visst är timmarna fram till midnatt härliga:-))

  Med vänlig hälsning

  Lars

  ReplyDelete
 3. Själv har jag fyllt på budgetkontot lagom till semestern så nu blir det en rejäl insättning till aktiekontot istället. Can't wait!

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:29 AM

  Håller med, semesterersättning är väldigt märkligt. Är det inte dessutom ofördelaktigt för de som tjänar precis mindre än brytpunkten för statlig skatt? Då får de i juni en klumpsumma som de kanske får skatta 50% istället för 30% på? Finns ju lite olika system för det där vissa får en klumpsumma och vissa får det pö om pö i samband med att de tar ut semesterdagar. Vi har alltid fått en klumpsumma på junilönen, där hälften direkt försvinner i statlig skatt :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis som tidigare kommenterat jämnar det där ut sig till slut. Då man får tillbaka på skatten om man betalar för hög skatt enskilda månader. Men håller med om att det är surt att betala över 50% skatt när enstaka summor kommer in i klump.

   Delete
  2. Är väl iofs årslönen det beräknas på? Så om man får det varje månad eller på en månad har ingen betydelse.

   Delete
 5. Anonymous1:04 PM

  Men det är årslönen du skattar på, inte månadslönen. Tjänar du 400tkr i januari och noll kronor resten av året betalar man ingen statlig skatt.

  ReplyDelete