Tuesday, June 06, 2017

Stabilt av Farbror Fri

Jag tycker Oskar "Farbror Fri" Lindberg gjorde en mycket bra insats i veckans avsnitt av podden Prata Pengar. Kände på mig att det skulle bli bra vilket gjorde att jag övertalade min fru att lyssna ihop med mig (hon lyssnar sällan på ekonomipoddar) vilket gav lite intressanta diskussioner ihop efteråt.

Skulle jag starta en egen podd ihop med någon nästa år när jag har mer tid och jag fick välja partner ligger Oskar bra till. Han är tätt följd av Warren Buffett, Lundaluppen och Simon Blecher på önskelistan över tänkbar(?) poddkompanjon.

Om ni mot förmodan inte har koll på bloggen Fantastiska Farbror Fri så hittar ni den här. Där kan ni börja med att läsa hans recension av min bok. Och sen läsa vidare om en person som trots att han drog igång det målmedvetna jobbet mot frihet efter mig redan har kunnat sluta jobba. Och då har han och hans fru dessutom 3 barn som ska försörjas. Imponerande!

10 comments:

 1. Ja verkligen, lyssnade igår och fick mycket matnyttigt med mig. Upplevde att han kändes mycket nöjd med tillvaron. Smart också att löneväxla, själv ligger jag i brytpunkten för när det är lönsamt men jag ska ta en funderare att göra detsamma, det underlättar ju för då behöver man mindre kapital att leva av tills man börjar plocka ut tjänstepensionen. Spännande tanke! Mvh Kneg till Deg

  ReplyDelete
 2. Hej Miljonär innan 30!

  Haha det låter som en riktigt sjuk laguppställning. Hade räckt med dig och Lundaluppen för att jag skulle sitta och lyssna slaviskt varje nytt avsnitt. Det får du styra upp helt enkelt! :)

  Håller med och att Farbror Fri skötte sig riktigt bra, lyssnade också tillsammans med min sambo som vanligtvis inte lyssnar på ekonomipoddar och hon tyckte också det var riktigt bra och intressant.

  Må väl!

  ReplyDelete
 3. Jag var en flitig läsare av hans tidigare blogg "Fri vid 42" men sedan han flyttade till Tradevenue och tog det nya namnet har det blivit mer sällan. Jag gillar inte Tradevenue, det är alldeles för mycket reklam och skit på den. Synd för han skriver bra och vettigt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous5:39 PM

   Du kan använda dig av en reklamblockerare. uBlock tycker jag är bra https://www.ublock.org open-source dessutom

   Delete
 4. Anonymous2:10 PM

  Miljonären,

  Du får akta dig så att du inte bara omger dig med en massa hejarklacksledare. Tror det varit bättre om jag tagit Warren Buffetts plats. För övrigt tycker även jag att detta Tradvenue är skräp.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:57 PM

  Jag håller verkligen med! Skaffa för guds skull inte tradevenue Miljonären!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det lovar jag att låta bli!

   Delete
  2. Storugglan6:04 PM

   Har också slutat följa samtliga bloggar som flyttat till Tradevenue. Tråkigt att höra att uppenbarligen många fler gjort detsamma. Mitt skäl är samma som andra angett här och annorstädes.

   Man får hoppas att bloggarna tycker att pengarna är god kompensation för tappade läsare. Att döma av kommentarsfrekvensen är det inte många som finner miljön där aptitlig.

   Delete
  3. Anonymous11:51 AM

   Så länge höll det löftet :)

   Delete
 6. Anonymous5:48 PM

  Tradevenue fick mig att sluta läsa spartacus blogg som jag tidigare läst med stor glädje.

  ReplyDelete