Thursday, June 29, 2017

Halvårsavstämning mål 2017 del 2

Här kommer del 2 av min avstämning hur jag ligger till mot de målsättningar jag satte upp för 2017. Första delen publicerades i tisdag och där gick jag igenom punkt 1-3.

Såhär ser 2017 års mål ut. Publicerade på bloggen precis innan nyår.
1. >300 000 kr i sparande
2. >113 000 kr konsumtion
3. >300 träningspass
4. >3000 sålda ex av min bok
5. >10 000 följare på Twitter
6. Under året börja diskutera möjlig nedtrappning av jobbandet med min chef

Punkt 4:
Förklaring och motivering från dec 2016: Första delmålet måste ju vara att boken ens blir utgiven, men det känns lovande så långt. 3000 ex känns som ett tufft men ändå realistiskt mål. Säljer jag klart mer än 3000 ex börjar det bli en så betydande inkomstkälla att det kan påverka tidpunkten för jobbslut. Men 3000 ex blir en bra bonus i alla fall.

Utfall första halvåret: Tror inte det undgått någon att boken blev verklighet och de flesta har nog även sett mina inlägg om att målsättningen passerades redan efter första månaden. I skrivande stund ligger jag strax under 4000 sålda böcker. Fantastiskt roligt och jag hoppas ju att några kan köpa boken i sommar, önska sig i julklapp och ge bort i studentpresent även 2018. Så att försäljningen borde kunna ticka på i någon mätbar takt minst ett år till. Har inte satt upp något nytt mål för just 2017, men siktar och hoppas på 5000 ex fram till sommaren 2018.

Punkt 5:
Förklaring och motivering från dec 2016: Inget jag kommer jobba på något specifik sätt med, mer än vara allmänt aktiv på ett sätt som jag tycker är roligt och intressant under resans gång. Men en stor följarskara tolkar jag som att varumärket Miljonär innan 30 stärkts. Har 5737 följare idag.

Utfall första halvåret: Det här trodde jag länge skulle bli mitt svåraste mål. Att nå 10.000 till nyår skulle kräva över 11 nya följare per dag med det utgångsläge jag hade vid årets början. Men det har tickat på ganska bra tycker jag. Ligger på runt 8300 följare idag vilket betyder ca 2550 nya under första halvåret. Och därmed ett behov av 1700 nya under andra halvåret.

Hade jag fått välja ett mål jag inte skulle klara så skulle det absolut vara detta. Som ju inte har någon mening mer än en kul grej.

Punkt 6:
Förklaring och motivering från dec 2016: Kommer hålla låg profil om detta under vårens lönesamtal. Men framåt hösten börjar det bli dags att se på möjligheterna att kunna få jobba mindre eller lägga upp taktiken för en bra avslutning under 2018. Drömmen vore ju någon form av organisationsförändring framåt nästa årsskifte som man kan spela lite allmänt svår i.

Utfall första halvåret: Har legat ganska lågt helt enligt plan. Att få någon uppgörelse på grund av nerdragning eller omorganisation känns tyvärr avlägset. Och klarar inte mentalt av att underprestera med förhoppning om att min chef ska föra min uppsägning på tal. Ska börja jobba lite mer strukturerat med denna fråga direkt efter semestern. Vårens löneförhandling gick ju skit ändå...

Några följdfrågor på punkt 4-6?

35 comments:

 1. Anonymous5:12 PM

  Jag har en fråga miljonären,

  Hur ställer du dig till följande;

  Din sverige chef ber att få tala med dig några veckor efter semesterns slut och anförtror dig att din närmsta chef ämnar sluta på företaget inom kort och han ser dig som bäst lämpad att ta över jobbet. Med det nya jobbet tillkommer en assistent du delar med 3st andra mellanchefer och en löneökning på 8 000:-/ månad detta år. Du kommer att resa 18-20 ggr per år och det innebär naturligtvis mer jobb, men indirekt får du veta att Sverigechefen endast ser detta som ett första steg på din karriärstege.

  Vänligen,
  En uppskattande läsare.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous12:57 PM

   Generellt sett tror jag det är en dålig idé. För att ta ett exempel. Jag tjänar 42000 kr och får ut ca 30000 kr efter skatt. Min chef vet jag tjänar 70000 kr en vanlig chefslön, har ingen övertidsersättning, jobbar i stort sett dygnet runt, reser ofta, stressig som fan, en vandrande hjärtattack. Han får ut ca 42000 kr efter skatt, 12000 kr mer än mig? Är det där värt 12000 kr extra? Jag har övertidsersättning och med bra timlön behöver jag inte jobba speciellt många övertidstimmar/månad för att minska gapet rejält. Slutsats: Skattesatserna i Sverige gynnar inte ambitiöst folk, chefer har vanligtvis för dålig grundlön och bonusar och annat äts upp av marginalskatter och värnskatter. Så jag sitter kvar vid mitt skrivbord, jobbar mina 8 timmar, tar det lugnt rent allmänt och presterar utan att stressa, och kan med glädje strunta i de där 12000 kronorna extra, de är helt enkelt inte värda det enligt mig.

   Delete
 2. Anonymous5:43 PM

  Hej

  Som kommentaren innan undrar jag hur du gör om chefen erbjuder dig 5000kr mer i månaden när du vill säga upp dig bara för att ha dig kvar?

  ReplyDelete
 3. Får jag 20.000 extra i månaden kan jag tänka mig att jobba några (typ 3-4) månader extra. Men inte med mer ansvar eller nya arbetsuppgifter. Blir ju mest skatt och gör inte så stor skillnad på helheten.

  Att jobba flera år till för att göra karriär är helt uteslutet.

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:54 PM

  Och om vi tänker oss tvärt om? Chefen frågar om du vill jobba deltid, typ 50%, och du kan jobba hemifrån till viss del.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det skulle vara mycket mer intressant! Det skulle jag nog ta. Tyvärr tror jag det blir svårt att få till.

   Delete
 5. Anonymous9:37 PM

  Du har ju rätt till tjänstledighet pga exv studier, så du kan ju söka en kurs på 50% och jobba 50%. Du behöver inte få godkänt på kursen...
  Dock inte garanterat att du kan jobba hemma, men är ju ändå halvtid.
  Du skulle få ut typ 17tkr i månaden på det (om du nu tjänar 45).
  En annan grej du skulle kunna göra är GMU. Tre månader i det militära kan nog vara en kul grej; skogsliv, träning och en liten ersättning också.

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:07 PM

  Militärutbildning vid nästan 40? Förr var det en gräns vid 28, när jag gjorde militärtjänst för länge sen hade vi en kille som var 25. Han var diplomatson och hade bott utomlands i många år. Vi 19- och 20 -åringar tyckte han var gammal....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gjorde GMU 2013 och då hade vi en kille på över 40 som var med. Med vänlig hälsning
   /Studenten A

   Delete
 7. Anonymous10:47 PM

  Får jag fråga varför ni inte hade valt att fortsätta arbeta vid erbjudande om befodran?

  Som jag ser det har ni alla möjligheter att vid sextioårs ålder besitta en personlig förmögenhet om minst 100 miljoner. Eller avsevärt mer om även er fru är i närheten av lika driftig som er. Detta med er nya högre levnadsstandard under tiden från nu tills dess.

  Jag känner att jag behöver förtydliga att detta inte på något sett är avsett att förringa eller nedvärdera ert val, utan endast en personlig undran grott av nyfikenhet att lära mer om er.

  Vänligen,

  Första kommentaren.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har ingen plan på hur jag skulle bränna 100 miljoner efter jag fyllt 60. Så vad tänker du syftet skulle vara?

   Delete
  2. James7:23 AM

   Herr & Fru Miljonärs pris till exceptionellt sparande och allmän snålhet?

   Delete
  3. Ett stipendium vore roligt. Men är det rimligt att vi ska jobba hårt och leva billigt i 20 år till för att sen ge bort flera miljoner om året till någon annan som lever billigt så den kan sluta jobba vid 28 istället för 38?

   Delete
  4. Anonymous6:32 PM

   Jag menar absolut inte att ni ska bränna upp era 100 miljoner. Jag tänker mer, varför inte bygga upp sitt eget lilla imperium? Lockar det inte att till exempel starta ett eget investmentbolag, en "trustfund", äga fastigheter och allehanda olika egna bolag?

   Delete
  5. Kan absolut hålla med om att det vore mäktigt att bygga upp ett imperium och med 5% Cloetta mena att man äger 5% av bolaget inte att det utgör 5% av min egen portfölj.

   Men skulle aldrig jobba vidare 25-30 år till för att uppnå det.

   Då skulle jag gå för miljarden. 100 miljoner är meningslöst mellanting i rikedom.

   Delete
  6. Anonymous9:59 PM

   Jag förstår hur du menar. Skulle du nå miljarden är du på en helt annan nivå, ser du det som möjligt att nå? Med flitigt arbete/företagande som du nu bedriver, kanske börja belåna portföljen och fortsätta att ta den typ av risk som du ändå gör (tänker mest på Ryssland).

   Eller tror du att det är något annat som måste till för att nå ändå dit, typ tillfälligheter och super innovativa affärsidéer som får brett fäste?

   Delete
  7. Miljarden ihop med min fru skulle nog gå om vi jobbade på till 70 och sen fortsatte spara utan att jobba ytterligare några år till. Om vi sparade som nu och höjde sparandet med 2% om året med höjd lön. Och fick 10% avkastning om året. Svårt men inte omöjligt alltså.

   Men 1 miljard är ju mindre värt om 35-40 år.

   Delete
 8. Om jag minns rätt fanns det en het diskussion i bloggen om när du hjälpte din pappa att byta däck på bilen och fick betalt.

  Det står inte att läsa om i boken och jag hittar inte inlägget i bloggen.

  Minns att det var ganska komiskt som en del annat i boken.

  Minns du det ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Här är inlägget med däckbytet http://miljonar.blogspot.se/2016/03/kl-ar-inte-ens-9-och-jag-har-redan.html

   Det jag var dålig på att förklara i inlägget som nog bidrog till debatten var att pappa skulle utan problem klara att byta själv. Men han brukar ändå lämna in det på firma för att slipper jobbet. Så jag ansåg att han lika gärna kunde betala mig som däckfirman. Och dessutom slapp han åka dit.

   Nu har han dock däcken förvarade hos däckfirman så nu är det slut på chansen till extrajobb för min del.

   Delete
  2. Tack, jag uppskattade i alla fall inlägget.
   Kunde varit lite mer sådant i boken tycker jag allt:)

   Delete
 9. James7:27 AM

  Du har ju hela helgen på dig!
  https://youtu.be/w10wRig4ORc

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha en klassiker. Den blir det i höst!

   Delete
 10. Anonymous12:35 PM

  Hur mkt blev din löneförhöjning i år?

  ReplyDelete
  Replies
  1. 750 kr i månaden, dvs under 2%. Jättedåligt, men orkar knappt bry mig då jag snart ska sluta.

   Jag har tyvärr kommit till någon form av max vad jag kan tjäna på mitt jobb med nuvarande tjänst. Så ganska lagom att avsluta karriären nu.

   Delete
 11. Du har inte funderat på att starta ett AB å ligga å spara lågbeskattad utdelning + massa andra möjligheter. Du kommer väl ha lite konsultjobb, skriva en bok till kanske föreläsa (givetvis med mask).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tror jag kommer omsätta 0-300.000 kr per år i firman kommande år. Och då tror jag enskild firma (vilket jag redan har) funkar ungefär lika bra. Eller?

   Delete
  2. Jo kom på det ungefär samtidigt som jag postade det du kommer ju inte ha nån lön så du hamnar ju betydligt lägre än 37.6% (22+20) i skatt:)

   Delete
 12. Behöver du ett snabbt lån? Jag kan hjälpa dig att få ett lån inom 48 timmar. E-post: zionloanfirm.ltd@gmail.com

  Jag ger ett lån på minst 5000 euro till mer än 800 miljoner euro.
  Jag erbjuder olika typer av lån. Vilken typ av lån behöver du?

  (1) affärslån --- för butiksägare, återförsäljare och grossister

  (2) Big Business Loans --- För LLC och Industri

  (3) Hypotekslån --- att köpa ett hus eller renovera ett hus

  (4) Lånlån för lantbrukare

  (5) Billån --- Fordonslån

  (6) Hälsolån --- för medicinsk verksamhet

  (7) Skuldkonsolideringslån --- att återbetala det gamla lånet

  (8.) personliga lån --- lån för personliga behov

  Jag kan hjälpa dig med ett lån. E-post: zionloanfirm.ltd@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Kära Herr / Fru,
  Jag är AJIL FINANCIAL INVESTMENT en välrenommerad, legitim och ackrediterad långivare. Jag lånar ut pengar till enskilda och samarbetsorgan som behöver finansiellt stöd. Har du dålig kredit eller behöver du pengar för att betala räkningar? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning vill jag använda detta medium för att informera dig om att jag gör tillförlitlig stödmottagare, eftersom jag kommer att vara glad att erbjuda dig lån till låg ränta. Tjänsten som gjorts inkluderar:

  refinansiera
  Uppfinningslån
  Auto lån
  Billån
  Skuldkonsolidering
  Företagslån
  Personliga lån
  Och mer

  Kontakt information:
  E-post: ajilfinancialsloans@gmail.com
  Telefon: +918792793265
  Som ditt nöjda och ekonomiska framgång är vårt mål.
  Hälsningar
  (ROHAN ANITA)
  AJIL FINANSIELL INVESTERING

  ReplyDelete
 14. Hallå!

  Vi är ett företag av finansiella experter som kan göra en kontant kreditfinansiering är ett belopp du behöver och med de villkor som gör deras olika ekonomiska aktiviteter. Vi erbjuder lån av någon typ av 10 000 till ett 1 000 000,00 2% intresse och ett bra spår din bank file.via email: ibrahimhoffman@gmail.com eller besök vår hemsida: https://ibrahimhoffman.wixsite.com/ibrahimhoffmanfirm

  ReplyDelete
 15. Behöver du en lån om det gäller nu.

  Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

  OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

  ReplyDelete
 16. Hej Behöver du ett snabbt lånemeddelande till oss {remy.credit111@gmail.com} med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, privatlån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolidering Lån e.t.c. Vi har ett lån för dig Personliga lån (säkra och osäkra) företagslån (säkra och osäkra) konsolideringslån och många fler. Kontakta oss för mer information om lånerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem. kontakta oss via e -post: remy.credit111@gmail.com

  ReplyDelete
 17. behöver du ett lån? Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Hej Hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 - 12timmarna nu utan stress eller fördröjning REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån på 2% ränta maila oss nu för dina brådskande lån
  Maila oss vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
  Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig
  VI HAR SNABBA LÅN TILL DIG ALLA BELOPP DU BEHÖVER vi erbjuder alla typer av lån kom och få ditt lån hos oss inom 6 till 12 timmar lån finns på ditt bakkonto
  REMY.INC

  behöver du ett lån? Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Hej Hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 - 12timmarna nu utan stress eller fördröjning REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån på 2% ränta maila oss nu för dina brådskande lån
  Maila oss vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
  Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig
  VI HAR SNABBA LÅN TILL DIG ALLA BELOPP DU BEHÖVER vi erbjuder alla typer av lån kom och få ditt lån hos oss inom 6 till 12 timmar lån finns på ditt bakkonto
  REMY.INC

  ReplyDelete
 18. Behöver du ett brådskande lån för att betala av din räkning? eller behöver du ett lån för företag?

  Vi kan hjälpa dig med ett lån till 3% ränta, vi erbjuder från 1 000 USD till 5 miljoner USD

  Vi erbjuder alla typer av lån
  * Jullån
  *Privata lån
  *Personliga lån
  *Företagslån
  *Semesterlån
  *Billån med mera

  Maila oss idag för mer information
  (Daxanthony@aol.com)
  https://daxanthony.wixsite.com/daxfinancialloanhelp

  ReplyDelete
 19. Anonymous11:35 AM

  Goddag, jag heter Susan Matteucci, jag var i behov av ekonomisk hjälp, och så många gånger blev jag rörd, inte förrän jag träffade detta kreditföretag, som heter (CREDIT SUISSE) har varit till hjälp för oss, och de är otroligt, pålitliga företag, genom att ge oss ett kreditvärde på $100 000,00, för vår småskaliga verksamhet, vi vet inte vad vi kunde ha gjort utan denna kreditfirma, de räddade oss verkligen, GUD kommer att fortsätta att förbättra dem, jag ger dig de här fantastiska nyheterna idag, om du befinner dig i en ekonomisk situation, kontakta detta kreditföretag. via: credit-suisse247@financier.com

  ReplyDelete