Tuesday, December 20, 2016

Uppesittarkväll

Blev ju som sagt lite konstigt denna månad med jul, lön etc. Men ikväll kör Nicklas och Philip sin Uppesittarkväll med direktsändning kl 20-22. Sändningen hittar ni på denna länk

Antar att det kommer driva lite flöda på tex Twitter också. Vilket gör att det kanske blir lite avslaget att köra även onsdag eller torsdag kväll. Verkar som många får lön redan torsdag.

Själv har jag jobbaktivitet ikväll så får kolla sändningen i efterhand. Men har nu efter att ha kommit ner på 50.000 kr kontanter och köpt mycket aktier i början av december nu haft slut av likvider att köpa mer för under en hel vecka. Så abstinensen är större än någonsin inför #Uppesittarkväll då kontot fylls på med nya pengar för aktieköp.

Grundtanken är att sprida köpen under hela månaden. Men framförallt när det blir några utländska köp i början av månaden där jag gärna kommer upp i över 5000 kr per köp (pga minicourtage 1 $/€) finns det risk att månadssparandet inte räcker för dagliga köp ända fram till nästa lön.

Under året har jag ju kunnat köpa för mycket mer än månadssparandet då jag haft många 100 000 kr utanför börsen som jag successivt stoppat in. Men nu är jag alltså fullinvesterad förutom mina 50 000 kr som jag har i buffert utanför börsen.

6 comments:

 1. Hjärter Kung2:27 PM

  Hej!

  Har du någon speciell anledning till att sprida ut köpen över hela månaden istället för att köpa allt redan på löningsdagen?

  ReplyDelete
 2. Nej egentligen inte. Mer att det är kul och att man mentalt alltid har lite torrt krut att agera med om det skulle gå ner lite.

  Men då ett månadsspar utgör ca 0,5% av portföljens värde så spelar det mindre roll. Riskspridningen att köpa för 0,5% per månad räcker egentligen, dvs ingen större effekt av att även sprida ut dessa 0,5% mer än att det är roligt att få köpa lite varje dag.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:16 PM

  ...men lika ofta går väl börsen upp och hur tänker du då?
  Visst kan jag förstå att det känns kul att köpa lite varje dag, men ändå.

  ReplyDelete
 4. Anonymous5:21 PM

  Hej miljonären!

  Kan man få se en bild på ditt kontos utveckling hos Avanza? Hade varit intressant!

  Erik

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:01 PM

  Hej.
  Vad har du för totalt värde I aktielådan nu när du är fullinvestera?
  Några planer på belåning nu när det trendar fint?

  ReplyDelete
 6. Anonym: Absolut går börsen upp under månaden hade det varit bäst att köpa direkt den 25e. Så huvudanledningen till att jag sprider är att det är roligt. Sen när jag har 4 miljoner investerat på börsen kommer nedgångar på börsen vara en större mental utmaning än uppgångar. Så skönt att ha några tusenlappar att köpa för när börsen går ner. Mest mentalt, att köpa för 1000 kr en dag när värdet går ner 40 000 spelar ju mindre roll. Men känns bra.

  Erik: Kanske kan lägga upp en bild vid årsskiftet. Får suga lite på det.

  Anonym: Jag har lite över 1,5 miljoner i aktiefonder och värdet av aktierna är i skrivande stund ca 2,5 miljoner. Lägenheten är värd ca 2 miljoner mer än bolånet. Belånar mig inte i uppgång. Skulle det gå ner mycket kan jag tänka mig runt 10% belåning. Men grundtanken är att vara obelånad i portföljen över större delen av tiden, dock ligga kvar med bolånet tills jag flyttar till något billigare.

  ReplyDelete