Wednesday, December 21, 2016

Då var snåla åren över

Får decembers lön redan imorgon torsdag och det innebär att mina sparsamma år härmed är över. Har verkligen krämat ur det sista och sparat så mycket det gått senaste veckan för att möjliggöra en extra överföring på några 100-lappar som ligger kvar på kontot nu timmarna innan lön.

Känns lite vemodigt att åren med totala kostnader på 5-6000 kr i månaden är över. Men har varit roliga år och jag har inte lidit en sekund.

Imorgon börjar nya livet med runt 9500 i månadsbudget (70% sparkvot). Kanske till och med blir en liten julklapp till min fru i år...

12 comments:

 1. Anonymous10:36 PM

  Vad roligt att du är så nära ditt mål, heja dig :)
  Ska bli kul att höra dina framtida reflektioner kring ökad konsumtion, samt hur det påverkar din plan
  God jul och tack för en fantastisk inspirerande och motiverande blogg från en som har iaf 4 år kvar / karin

  ReplyDelete
 2. Fast bara för att man ökar budgeten MÅSTE man ju inte öka kostnaderna, inte direkt iaf...

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:35 AM

  miljonären skulle inte du köpa en bil för 100k vad hände med detta?

  ReplyDelete
 4. Wow! Grattis till milstolpen, hoppas att du kommer att trivas. Extremt imponerande resa.

  ReplyDelete
 5. Tack alla.

  Angående bilen så är det inget bestämt. Men vi utvärderar absolut möjligheten att köpa en bil de närmaste åren. Men blir troligtvis ingen bil under 2017.

  ReplyDelete
 6. Stort grattis! Hoppas på många roliga inlägg framöver också. Hur lever en miljonär i överflöd liksom :-)

  ReplyDelete
 7. Grattis! Ska bli minst lika spännande att följa din omställning från hardcoresparare till ert nya liv på en mer normal budget! :)

  ReplyDelete
 8. Grattis! Har följt dig genom åren. Samtidigt som du hädanefter kan fylla ditt liv med lite mer prylar och upplevelser så tror jag att du ibland kan komma att sakna späkningen som ju kan kännas bra ibland. Man känner sig duktig av att lida lite helt enkelt. Men du kanske kan ta en snålmånad emellanåt om abstinensen blir för svår.

  God jul!

  ReplyDelete
 9. Även om jag inte riktigt förstår varför du sätter ett mål för att spendera istället för att helt enkelt bara vara lite mindre försiktig och se var det landar så tycker jag att det är super roligt att du nu HÖJER din nivå på utgifter till en nivå som de flesta menar är fullständigt omöjlig att leva på. Keep up the good work!!

  ReplyDelete
 10. Anonymous10:55 AM

  Bestörtning! Skall du köpa en julklapp till din fru? Någon måtta på utsvävningarna får det väl vara.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  ReplyDelete
 11. Anonymous12:42 PM

  Vilken bil blir det isåfall, modell, år, mil, pris?

  ReplyDelete
 12. Ingen aning om bilmodell. Ganska liten bil då vi bara är två personer i familjen. Men skulle vara bra att kunna få in ett par skidor i bilen då jag kanske ska åka Vasaloppet. Tänker mig en bil som är 3 år gammal som man sen byter ut var 3e år. Borde väl gå att få en för 100-120.000 kr. Som tappar max 15.000 kr per år i värde. Säg att det kostar oss totalt 3000 kr i månaden delat på två personer kanske med värdeminskning, försäkring, drivmedel etc?

  ReplyDelete