Saturday, December 24, 2016

God jul

Inledde julen med Bingolottos Uppesittarkväll. Var några klasser sämre än Unga Aktiesparares motsvarighet.

Älskar egentligen spel och redan som ung var jag intresserad av odds, trav och casinospel. Som tur var hade jag inte så mycket pengar och det var svårt att komma åt att få spela när man var under 18. Under studieåren blev det en del poker både på nätet och med kompisar. Men inga stora insatser.

Lagom till jag började jobba och tjäna pengar så växte intresset för sparande och aktier sig starkare vilket gjorde att jag nästan helt slutade spela. Insåg att med sparande behöver man ingen tur för att bli miljonär bara lite tålamod.

Men igår köpte vi alltså var sin Bingolott, mest som tidsfördriv. Men måste erkänna att speljävulen tog tag i mig några sekunder på sista bingon.

Hade 4 i rad i en rad som skulle ge 1 miljon med 3-4 nummer kvar att dra. Det sista numret som drog var 47 istället för 46 som hade gett mig miljonen. Som gammal pokerspelare är det ju lätt att börja räkna sannolikhet i "outs" och procent. Men det var nog inte riktigt så nära miljonen som man kan luras att tro. Det är nämligen inte någon bingomaskin med kulor i en trumma som slumpvis sköter dragningen av nummer i Bingolotto. 

Det sjuka är ju att 1 miljon inte är så mycket pengar (vilket kan låta motsägelsefullt att komma från någon som letar pant i soprummet). Min och min frus gemensamma nettoförmögenhet har ökat med över 1 miljon bara sen i somras. 

Nu går julfirandet vidare. Ska ut och springa en runda först bara. Att träna på julafton är en viktig tradition som ger ett mentalt överläge på de 95% som inte tränar denna dag.
12 comments:

 1. God jul och tack för en intressant blogg! //Dividend500

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:23 AM

  Morsan behövde 26 för miljonen. 22, 24, 25 och 27 drogs medan vi hoppades på 26. Knappast ett sammanträffande.

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:38 AM

  God jul och tack för en intressant blog under året. Finns där något specifikt tillfälle under dina år med hårt sparande där känslan "nu är snöbollen verkligen i rullning" infann sig. Jag tänker på någon milsten i totalt kapital, årlig utdelning eller månadsparsbelopp. Tack! /Per

  ReplyDelete
 4. God jul miljonären! Tack för detta året och hoppas du håller samma inläggsfrekvens så även i 2017.
  /S

  ReplyDelete
 5. God Jul! Jag börjar redan se fram emot ditt bloggande om nya arbetsfria livet.

  ReplyDelete
 6. Tack för att du delar med dig av din resa. Även jag känner igen mig i spelande som ung och är glad att jag hittade utdelningsinvestering istället för det nöjet. Du är en riktigt stor inspiration för oss som inte kommit lika långt på resan mot ekonomiskt oberoende ännu!

  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

  ReplyDelete
 7. Anonymous2:49 PM

  Jag hade exakt samma rad. Satt och väntade på 46 för miljonen. Tur att man inte spelar mer än dagen innan jul.
  God jul
  Mvh Emil

  ReplyDelete
 8. God Jul och tack för en bra blogg. Det måste kännas skönt att inleda året med lite fetare budget och kunna sitta i värmen på kollektivtrafiken och mysa med en gratis metro i händerna. Att tidigt bli fri ifrån lönarbetets bojor är också ett av mina mål.

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:46 AM

  Det där twitter-debaclet... Jag har barn, och undrar om det är så här hederliga muslimer känner sig dagen efter terrorattentat.

  ReplyDelete