Friday, December 09, 2016

Aktiespararna

Har börjat titta på att gå med i aktiespararna. Har funderat på det tidigare med medlemsavgiften på 595 kr/år har alltid känts övermäktig.

Köper hellre aktier än betalar medlemsavgifter har jag tänkt. Men nu när jag ska börja leva för några tusenlappar till varje månad kanske det kan vara ett alternativ.

Är det någon av läsare som är med? Är det kul? Värt avgiften?

18 comments:

 1. Tycker att du kan kosta på dig det - en hel del läsvärda analyser och intervjuer. Vid treårigt medlemskap blir det dessutom nästan 25 % billigare - inte att förakta!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:18 PM

  Jag är 32 och har varit medlem i kanske 10 år. Tycker tidningen är bra och de brukar arrangera olika event och företagspresentationer med lite gratis käk (säger det för att locka dig hehe) som är intressanta. Sedan finns ett större syfte i att de står upp för alla småsparare och bevakar väldigt många bolag årligen.

  Köp ett nummer och se vad du tycker.

  Mvh

  ReplyDelete
 3. Kan tillägga att tidningen läser jag på biblioteket. Det är träffarna jag är ute efter.

  ReplyDelete
 4. Också intresserad av svaren. Gått i samma tankebanor som dig Miljonären, dock ingen tidning på närmaste biblioteket i mitt fall.

  Som jag resonerar nu så kan det bli mer värt med info och träffar när man har mer tid att pyssla med det. Gissar att det även kommer bli grymma möjligheter att få hänga med pensionärsligan på lokala aktiespararföreningen - gäller att pumpa gamlingarna på erfarenheter :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:11 PM

  Såg att du tidigare skrivit din beräknade DA för nästkommande år.

  Har du något smidigt sätt att räkna ut detta på?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej. Jag har gjort såhär.

   Antal aktier vid årsskiftet x utdelning 2016 x 1,03 (dvs 3% höjning). Sen har jag satt 0% höjning på Nordea och Fortum. Samt sänkning till 2 kr på Telia och Ratos.

   Sen har jag tagit totalen + 4000 kr som är en uppskattning hur mycket mer utdelning jag hinner generera via köp jag gör efter årsskiftet med innan utdelningen kommer.

   Ren och skär uppskattning alltså. Men bör vara mer defensivt än offensivt.

   Delete
 6. Jag blev ganska nyligen medlem och min tanke är att ge det ett år för att sedan utvärdera:) Dessvärre bor jag på ett ställe där det inte är sådär grymt många träffar och det är lite synd då det är främst det jag är ute efter.

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:57 PM

  Kan gå rätt många träffar utan att komma upp i så stor kostnad som icke medlem ibland är det tom samma pris för medlem som icke medlem 20 kr exempelvis, så var det när jag gick för 2-3 år sedan. Dessutom var det ingen som kollade om man var medlem dit jag gick.

  ReplyDelete
 8. Anonymous3:10 AM

  Jag tycker tidningen Aktiespararen är den största behållningen. Genom mitt jobb går jag även på en del bolagsstämmor. Aktiespararna har nästan alltid någon klok person på plats (ofta Gunnar Ek) som har synpunkter på vad som är viktigt sett ur småspararnas perspektiv. Visst, den tjänsten skulle ju fortgå även utan ditt medlemsskap men det är väl värt att stödja.

  Jag gick led för några år sedan när man kunde få livstids medlemsskap för 3 500:-. Jag räknar med att komma ned till en årlig snittkostnad om max 75 kr/år givet förväntad livslängd. Med lite tur kan det bli 50 kr/år.

  ReplyDelete
 9. Jag är med och är jätte nöjd med träffarna!

  /Pengargeek

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:11 AM

  Hej Miljonären,
  Mycket inspirerande blogg!

  Jag har två frågor,

  Vilka 4-5 fonder hade du valt om du skulle börjat månadsspara idag och inte tänkt att använda pengarna på 10år?

  När man köper en fond med förvaltningsavgift på ett ISK hur dras avgiften då?

  Med vänlig hälsning,

  ReplyDelete
 11. Skulle valt dessa 3 fonder som bas:
  Länsförsäkringar Global Indexnära
  Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära
  Avanza Zero/Nordnet superfond Sverige (beroende på vilken nätmäklare du väljer)

  Sen kan du ev krydda med någon annan fond tex i en region eller bransch du tror lite extra på. Men med ovanstående 3 kommer du väldigt långt och behöver egentligen inte fler.

  Avgiften märker du inte när den dras eller något du behöver engagera dig själv i. Det drar lite lite varje dag från fondens värde, spelar ingen roll om du har i ISK eller på annat konto utan det dras på samma sätt. Fonderna ovan har max 0,4% per år i avgift, så blir extremt lite som försvinner varje dygn och inget du märker.

  ReplyDelete
 12. 1. En av de bästa aktietidningarna
  2. Forum/aktiesparardagar
  3. Lokala träffar (har dock tyvärr ingen förening i byn)
  4. Stödja opinionsbildningen för småsparare.
  5. Fördelaktigt pris på Hitta Kursvinnare.

  Long-time member

  ReplyDelete
 13. Anonymous12:10 PM

  Årets julkort 2016
  Några vinnare. Korten i år skickas till lite nya förmågor.

  Årets kock: Vinnare här: Bloggaren Att välja lycka. TOMAT OCH BACONPASTA. Har varit en tydlig trend att man börjat laga mat i bloggosfären. Då jag investerar enkelt är jag förtjust i enkel mat. Bloggarens recept på tomat och baconpasta är enkelt och gott.

  Årets Rookie: Aktienovisens inlägg HUR FAN INVESTERAR NI? En härlig uppgörelse med mycket trams som figurerar i den ekonomiska bloggosfären. Detta att så fort en aktie går ner så upplevs det som rea: Att det kan finnas en verklig orsak tycks ingen tänka på.

  Årets roligaste inlägg: Daniel Investeras KNEP FÖR FIN AVKASTNING
  Årets kriminalfall: Daniel Investeras suveräna genomgång av ett mordfall där förvaltaren slår ihjäl kunderna kallat MORD OCH FÖRVALTNING. Aktiv kapitalförvaltning när den är som sämst.

  Årets Aktiva Förvaltningscase: Bloggaren Petrusko. FÖRVALTAREN SÖLADE BORT MARTIN ÅSLUNDS INVESTERING. Här är en fotbollsspelare Martin Åslund som ber Folksam att förvalta 200 000kr. Startår 1999. Resultat: 17 år senare är endast 138 000kr kvar.
  Hade han investerat i indexfonder hade han haft runt 400 000kr.

  Årets Pajasinlägg: Vinnare här är Cornucopia. Här visar återigen den aktiva förvaltningen sitt rätta ansikte. BÖRSÅRET SER UT ATT SLUTA STARKT. Så här låter det. Själv ligger aktieportföljen +47%, men som sagt stora delar är bortplockade och ligger som likvider på annat håll. Och nej, vad jag har i portföljen är inget jag skriver ut. Man häpnar. Här är en man som alltid har synpunkter på allting. Nu är det knäpptyst.
  Årets bästa inlägg. Aktiefokus: BREXIT, BRUS OCH FÖRBANNAT FREDAGSSVAMMEL.
  Önskar alla En God Jul o Gott Nytt År

  Med vänlig hälsning

  Lars

  ReplyDelete
 14. Går i samma tankar. Har varit med två gånger tidigare genom Unga Aktiesparare och köper lösnummer ibland som reseläsning. Den gången var jag med också för att UA hade förmånliga villkor i Aktieinvest och som ung under studietiden och före ISK/courtagerevolutionen var det dyrt att vara aktieägare annars. För mig hänger det också ihop med att prenumerationen blir dyrare när man bor utomlands.

  Tidningen är ganska trevlig men tycker att den tappat lite i kvalitet sedan jag var medlem. Turerna i ledningen har för något år sedan har också gjort att jag tvekat - tycker inte att de har lika trovärdiga och självklara företrädare för små aktieägares intressen som de hade förr i tiden. Detta är inte menat som kritik utan mer att jag snarare tycker att de förr var riktigt bra.

  Hitta kursvinnare och liknande har jag aldrig använt. Tror dock att man får ut mer av en prenumeration på börsdata.

  Ska jag vara ärlig tycker jag att det mest intressanta är rabatterna. Går du med i Aktiespararna kan du teckna en premumeration i Börsveckan och samtidigt få aktiespararnas tidning+förmåner på köpet. Jag funderar på att gå med igen av det skälet men avvaktar nu eftersom jag vill bygga portföljen på kort sikt och redan har valt en rejäl uppsättning aktier som jag bevakar aktivt.

  Detta ska inte ses på något sätt som kritik mot Aktiespararna, jag gillar dem verkligen och funderar på att gå med, mer bara som ett ärligt svar. Ska du gå med kan det vara en god idé att teckna ett längre medlemsskap (3 år eller livstid), det betalar av sig i längden.

  ReplyDelete
 15. Anonymous10:41 PM

  Har gått några kurser på Aktiespararna och tycker att nivå inte håller måttet. Gunnar Ek vet vad han talar om men är lite högtravande. Tidningen verkar vara bra, men jag avstår från att bli medlem

  ReplyDelete
 16. Anonymous10:36 AM

  Någon fler som använder sig av aktiespararnas medlemsförsäkring?
  Det fördelaktiga priset på medlemsförsäkringar betalar mitt medlemskap flerfaldigt.

  ReplyDelete
 17. Anonymous1:45 PM


  Swedbank access asia har halva avgiften jämfört med LF tillväxt.  Fri som Fan

  ReplyDelete