Sunday, December 25, 2016

Chartersemester

Vi har ägnat någon timme av juldagen på att titta på sommarsemester. Att åka utomlands på sommaren är en sak som vi verkligen saknat när vi hållit igen på kostnaderna så det prioriteras upp direkt och vi kommer lägga undan ca 1500 kr var i månaden till resa.

Planen är:
- Carterresa till Medelhavet
- 1 vecka i slutet av juli eller början av augusti
- Budget för 2 personer runt 20.000 kr
- Hotell för vuxna
- Gärna fokus på träning med bra gym, gruppträning (mest för min fru) och tennis, vattensport etc

Vi tror också all inclusive passar oss bäst. Även om priset blir det samma är det skönt att slippa bry sig eller ta fram plånboken. Är man sparsam kan det vara svårt att betala 20 kr för varje glas dricka i värmen. Då betalar vi hellre 2000 kr i förskott även om det bara blir 98 drickor under veckan.

Har hört mycket bra om Turkiet. Bekymrar mig heller inte om risken för krig eller terror. Men frågan är om man behöver ta hänsyn till att man inte ska gynna en diktatur som Turkiet ekonomiskt?

39 comments:

 1. Markus6:11 PM

  Jag personligen tycker att det är väldigt viktigt att rösta med plånboken, det är den kraften vi som konsumenter har att ändra världen till det bättre. Därför reser jag helst inte till länder som gör saker jag gravt misstycker med. På det sättet hoppas jag att det landet ska anstränga sig för att förbättra sig för att attrahera turister. Detta gäller dock endast turistländer såsom Turkiet vill vara.

  Grekland borde väl vara bra för er? Det måste väl vara billigt nu? Annars så finns det många fina och billiga länder i södra Europa. Kanske Kroatien Miljonären? Bara hört fina saker därifrån.

  ReplyDelete
 2. David6:31 PM

  Turkiet är helt oslagbart med tanke på priset, om man endast vill se insidan av ett hotell komplex.

  Grekland/Kreta är väldigt bra med, lite mindre lyxigt än Turkiet men helt klart bättre natur.

  Kroatien/italien osv är helt okej detmed, dock inte samma "semester" stuk som jag gillar
  Mvh Flitig läsare

  ReplyDelete
 3. Själv skippar jag Turkiet efter att ha varit där två gånger. Det som var bra var det fina vädret samt en del billiga kläder. Men när det gäller kundservice ger jag inte mycket för Turkiet. Vill du inte handla det dom vill kan dom bli rejält arga, dom är på alla tjejer som kommer dit och låter dom inte vara ifred. En annan svensk jag träffade där blev rånad av en taxichaufför och poliserna har maskingevär när dom visar sig ute. I efterhand tycker jag Turkiet inte känns speciellt tryggt att åka till. Precis som med allt annat finns det ofta en orsak varför det är billigt. Hellre betala lite extra och testa Grekland eller något annat. Mvh Slimis

  ReplyDelete
 4. James7:13 PM

  Europa handlar ju en hel del med Turkiet så en semesterresa till eller från är mest för samvetets skull (greenwashing). Så kör hårt!

  Att sikta in sig på all inklusive ser jag däremot som ett stort misstag, att resa för att ligga vid en hotellpool är bortkastat.

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:56 PM

  Med tanke på dina investeringar i Ryssland samtidigt som de sköt ner en civil flygplan över Ukraina så är inte kanske det där med diktaturen i Turkiet så viktigt? Jag menar inte det som något negativt eller som påhopp - bara att det är så - man kan inte bryr sig om allting

  Låter toppen med semester!

  ReplyDelete
 6. Frågan om man ska stötta maktgalna Erdogan låter jag bli. Men turistorterna är och har varit trygga. Kostnadsmässigt är Turkiet oslagbart.

  Sedan till Slimis, min familj har ett hus i en liten ort i mitten av Turkiet, aldrig varit något terrorattentat eller liknanade, men även där går polisen runt med maskingevär. Lite läskigt var det i början, nu tänker jag inte ens en extra gång när jag ser dessa. Varför det är så vet jag fortfarande inte.

  ReplyDelete
 7. Hej Miljonären,

  Reflekterar du något över de saker du inte gjort men som du kanske hade velat göra? Du skriver att du saknat att resa exempelvis, en veckas semester till medelhavet om året hade inte kostat särskilt många kronor. Men förmodlien gett väldigt många härliga upplevelser och minnen för livet. Nu var det bara ett exempel och du kanske har rest en del. Men finns det exempel på saker du ångrat att du inte unnat dig?

  Med vänlig hälsning

  J

  ReplyDelete
 8. Förespråkar Grekland å det varmaste. Skiathos är en favorit där delar av Mamma Mia filmen spelades in. Samos också en mysig ö. Själv läser jag alktid andra resenärers omdöme för att få en uppfattning om hotellet. Lycka till. God fortsättning till dig och alla läsare!

  ReplyDelete
 9. Tack för kommentarer. Är lite skeptisk till att jag som resenär är den som ska få bort Erdogan från makten. Borde ju i så fall vara upp till resebolagen att agera. Visst vi som enskilda konsumenter har ett ansvar men det är ju verkligen en droppe i havet. Och hotellstäderskan eller bartendern i Turkiet blir ju inte gladare av att ha både en diktator som ledare och vara arbetslös.

  På frågan om jag inte ångrar uteblivna resor i efterhand är svaret nej. Har ju rest mycket i både jobbet och även privat tidigare i livet. Så har varit ute och upplevt mycket vilket jag tycker är viktigt/givande. Någon vecka varje år vid en pool hade varit skönt för stunden men inget man saknar i efterhand. Är stolt och glad att jag klarade bita ihop många år med låga kostnader vilket ger mig möjlighet att nu både åka på semester och snart sluta jobba.

  ReplyDelete
 10. Min första resa med min blivande fru var till Skiathos, fantastiska stränder om man föredrar hav framför pool.

  ReplyDelete
 11. Anonymous8:48 AM

  Tips! Vänta tills ni är "fria" då kan ni åka när inte alla andra åker (juli-augusti). För 20k får ni mycket mer än en vecka i turkiet och en betydligt behagligare värme.

  ReplyDelete
 12. Anonymous8:55 AM

  Du har inga barn, inget sommarlov att ta hänsyn till men ändå väljer du att åka när det är som mest folk!
  I Europa är det augusti som är den stora semester månaden. Jag kom till en badort utanför Pisa en varm augustidag, min första resa på egen hand. Allt var bokat utom sviten på lyxhotellet, 250 euro på en natt!
  Sedan dess lärde jag mig att Medelhavet gör sig bäst i slutet af juni/början av juli.

  Med dina preferenser tycker jag ett all-inclusive hotell i Turkiet hade varit kanon. Det finns inga gäster som vågar sig dit så du får hotellet för dig själv. Åk som sagt tidigare så behöver du inte 20 000!

  ReplyDelete
 13. Kan även rekommendera detta hotell om man är ute efter prisvärd "lyx" men då i början eller slutet av säsongen: http://www.ving.se/grekland/kolimbari-chaniakusten/avra-imperial-beach-resort-spa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tror miljonären ska undvika hotel som är särskilt riktade mot oss med barn. Det är svårt att hitta en ostörd plats att koppla av på, och äta en bit mat i lugn och ro med frun kan han ju också glömma isf =)

   Delete
 14. Ja hotell med rum för 5 personer och mjukisdjur i mänsklig storlek som tydligaste delen i profilen känns inte som vår grej. Vi tittar mer mot de barnförbjudna varianterna. Dock svårt att hitta både vuxen och träningsfokus.

  ReplyDelete
 15. Jag var i Budapest i somras och blev mycket positivt överraskad. Det kan jag rekommendera.
  Som det sparsamma par ni är kanske en längre semester i Thailand kan vara något. Där är det i alla fall väldigt billigt att leva.

  ReplyDelete
 16. Anonymous12:05 PM

  Grekland? Skit i Turkiet.

  ReplyDelete
 17. Anonymous12:58 PM

  Ett hotellet jag varmt kan rekommendera till MI30 är

  http://www.ving.se/turkiet/alanya/sunprime-numa-beach

  Det är alltså Vings hotell o heter Sunprime Numa Beach. Ligger i Turkiet. Det är ett vuxenhotell (inga barn tillåtna). Det har all inclusive. Fantastisk mat. Hotellet är inriktad på träning o hälsa. Vattengympa dagligen i poolen, har gym o även pass som de kör flera gånger per dag. Hotellet är nybyggt. År 2014 blev det klart. Att åka i slutet av maj är perfekt. Bra väder o bra pris.

  ReplyDelete
 18. Anonymous1:09 PM

  Att åka på chartersemester känns verkligen "out of character" för dig! All inclusive på charterort skulle jag kanske överväga nu med två små barn för att få det hela smidigt. Men för ett ungt ambitiöst barnfritt par? Ni kommer bli totalt uttråkade tror jag! Själv har jag haft några riktigt trevliga och prisvärda semestrar med AirBnB-boende vid medelhavet. Helst inte mer än 3-4 nätter per ställe så man får lite miljöombyte. Och så på riktiga orter, charterorter är ju oändligt tråkiga!

  ReplyDelete
 19. Ungt ambitiöst par? Du glömmer att jag sitter hemma och löser korsord på kvällarna för att spara pengar i syfte att kunna sluta jobba vid 38. Så långt från ambitiöst man kan komma väl?

  Vi gillar båda sol, värme, läsa böcker, träna och mat (ingen lyx utan vanlig buffé duger jättebra, men gärna mycket att välja på). Var länge sen jag var på charter men gillar det verkligen! En veckas total avkoppling!

  ReplyDelete
 20. Anonymous2:15 PM

  Haha, jag får ett ambitiöst intryck av dig även om det tar sig icke-mainstream-former. �� Men ser fram emot rapport från resan, du känner förstås dig själv bäst så du har nog rätt.

  ReplyDelete
 21. Anonymous3:24 PM

  Tycker själv mycket om kanarieöarna, har dock bara varit där med föräldrarna som tonåring så vet inte riktigt vad det kostar.

  Väldigt fina stränder och natur.

  ReplyDelete
 22. Anonymous7:57 PM

  Las playitas. Apollos träningshotell på Fuerte Ventura. Grym upplevelse och ni hamnar under 10000 per person.

  ReplyDelete
 23. Anonymous8:38 PM

  H10 playa Meloneras på gran canaria var jag på i början av december. Egentligen inget fan av charter-hotell men som du beskriver ert behov tror jag det skulle passa er bra. Gym, ett par pooler, tennisbana, närhet till vattensport, riktigt bra buffé med gott om proteiner:) fantastiska löparrundor längs strandpromenaden. Det finns inget barnförbud men inget man stördes av (föredrar också vuxenhotell) pris för all inklusive 13 tkr för en vecka sen får ni lägga på ett par tusenlappar för flyg till Las Palmas med Norwegian.
  / semesterfiraren

  ReplyDelete
 24. Anonymous8:54 PM

  Åker folk verkligen på charter?
  Kostnaderna blir ju skyhöga i relation till billiga flygbiljetter och ett airbnb/booking.com boende. Röstar för Grekland innan turistsäsongen börjar. Oavsett vill du nog inte åka i en stekhet värme.
  Gott nytt!

  ReplyDelete
 25. De grekiska öarna och mallorca är fint! Vill du leva billigt kan du kombinera korfu med ett par dagar i albanien.

  Jag förstår inte riktigt varför ni siktar in er på all inclusive? Ni kommer missa alla fina restauranger och mat ni kan välja på. Vill ni verkligen äta samma mat varje kväll och gymma när ni är utomlands? Jag förstår att det är ett bra alternativ för barnfamiljer dock.

  Hur som, ha en grym semester! :)

  ReplyDelete
 26. Hej Miljonären,

  Jag reser oerhört mycket både privat och med jobb, både charter och genom att boka allt själv.

  Hade skippat Turkiet och istället satsat på Grekland eller Mallis.

  Vi bodde t.ex på ett 5* (Atlantic Kalliston) för ca 7500kr/person ink frukost, helt fantastiskt hotell, väldigt lugnt och skönt samtidigt som det finns mycket aktiveterer såsom beach volleyboll nästan varje dag.

  Att sedan äta inne i Chania på väldigt bra grekiska restauranger kostar max 100kr/person exklusive dryck, så jag hade satsat på detta framför All Inclusive.

  Taxi är också väldigt billigt! Kanske 50-60kr per väg från hotell till staden.

  ReplyDelete
 27. Anonymous11:04 PM

  Sjukt att se dig skriva sådana här inlägg på allvar nu. Men kul med en ny fas.

  Skit i Turkiet säger jag också. Otrevliga jävlar som bara vill ha stålar och är riktigt grisiga mot tjejer. Grekland är ju ett säkert kort.

  ReplyDelete
 28. Anonymous11:20 PM

  Ö-luffa i Grekland i en vecka-tio dagar. Mycket upplevelse för pengarna. Ni har ju inga småbarn att ta hänsyn till så skit i all inc och charterhotellen.
  Gillar man inte ön man är på, så är det bara att hoppa vidare med nästa båt.
  Och träningen ska man ha gjort innan beachen, semester ska vara semester! ;)

  ReplyDelete
 29. Skulle inte rekommendera Turkiet, alla andra länder vid norra medelhavet är bättre! Om du vill tänka på priset(vilket jag antar) så skulle ja rekommendera Kroatien, även Slovenien och Montenegro är fint. Annars är ju spanska kusten ett säkert kort som är långt mycket trevligare än Turkiet.

  ReplyDelete
 30. Var i Turkiet för första första gången i våras. TUI pacha bay med all inclusive. Var sådär. Gillar Cypern bättre (Fig tree bay).

  ReplyDelete
 31. Anonymous12:45 AM

  Jag måste erkänna att jag håller med MI30 när det gäller All I clusive. Vill man går det ju att skippa det en eller två kvällar och testa någon lokal gemytlig restaurang med romantiskt läge. Visst kan det bli lite enformigt sjätte kvällen i rad med samma kock och kryddning. Men oj vad enkelt att äta på plats och framförallt att passera baren då och då, en drink kanske, eller en frukt, utan att ha plånboken med sig.

  ReplyDelete
 32. Sen finns det ju halvpension, blir ju frukost och middagsbuffé ofta. Nu när vi beställde till Can Pastilla kostade det endast 1000:- extra för halvpension (2 pers), ett bra alternativ till AI.
  Är inte maten bra på hotellet, så tycker jag inte 1000:- är så mycket att förlora, värt att chansa en tusing anser jag.

  ReplyDelete
 33. Anonymous12:14 PM

  Mest ekonomiska jag kan tänka mig med era önskemål år norra Cypern. Casino hotellen där är verkligen ALL inklusive och inte särskilt dyra, de tjänar sina pengar på folks spelande, och det kan man ju undvika.

  ReplyDelete
 34. Jag hade skippat Turkiet enbart pga Erdogan. Självklart är det inte just denna resa som är skillnaden om regimen krackelerar, men med någon inställd resa kommer förändringen.

  ReplyDelete
 35. Anonymous11:42 AM

  Kanske inte helt inom era ramar men finns mängder med aktiviteter att göra: http://www.apollo.se/hotell/apollo-sports

  ReplyDelete
 36. Anonymous11:59 AM

  Första gången jag var i Turkiet (2014) blev jag väldigt besvärad av alla gatuförsäljare och lovade mig själv att aldrig åka dit igen. Men när priset för en vecka i oktober med all inclusive var 2500 kr. kunde jag inte låta bli att åka igen. Den här gången var det helt annorlunda, turkarna var inte alls lika på som tidigare utan bara trevliga. Allt fungerade dessutom väldigt bra logistikmässigt osv. och vi kände oss aldrig osäkra på något sätt.

  Visst kan man tröttna på AI och är man en sparsam person kan man lätt bli låst till hotellet när man inte vill betala extra för en lunch någon annanstans när den går att få "gratis".

  Vad som också drar ner helheten var klientelet på hotellet, mestadels tjocka tyskar. Inte otrevliga på något sätt men kändes ändå lite B. Dessutom väldigt lite barn.

  Slutsatsen är alltså att Turkiet kan vara extremt prisvärt om man kan åka strax innan eller efter högsäsong. Det var så billigt att vi var väldigt skeptiska till att det verkligen kunde stämma, men det gjorde det.

  ReplyDelete
 37. Finns skräddarsydda träningsresor till Madeira / Medelhavet över lag. Kanske något för dig?

  ReplyDelete
 38. Anonymous6:59 PM

  Skulle jag vara er så skulle jag satsa på Spanien eller Makedonien, billigt, vackert och har allt. Om det är Europa som gäller såklart. För er budget så kan ni ju även kolla på olika delar av östra Afrika, Uganda, Kenya el dylikt eller Mexico. De beror lite på hur mycket jobb ni vill lägga ner på bokningen av resan.

  ReplyDelete