Saturday, December 10, 2016

Den kända kommentatorn Lars julkort

Många av er kommer kanske ihåg förra årets julkort från Lars som är en känd profil i ekonomibloggarnas kommentarsfält. Läs förra årets hälsningar där jag utnämdes till årets fanatiker och en tänkbar tandkrämstjuv.

Lämnar härmed över ordet till Lars för årets utmärkelser, och nedanstående får stå helt för honom

Årets julkort 2016
Några vinnare. Korten i år skickas till lite nya förmågor.

Årets kock: Vinnare här: Bloggaren Att välja lycka. TOMAT OCH BACONPASTA. Har varit en tydlig trend att man börjat laga mat i bloggosfären. Då jag investerar enkelt är jag förtjust i enkel mat. Bloggarens recept på tomat och baconpasta är enkelt och gott.

Årets Rookie: Aktienovisens inlägg HUR FAN INVESTERAR NI? En härlig uppgörelse med mycket trams som figurerar i den ekonomiska bloggosfären. Detta att så fort en aktie går ner så upplevs det som rea: Att det kan finnas en verklig orsak tycks ingen tänka på.

Årets roligaste inlägg: Daniel Investeras KNEP FÖR FIN AVKASTNING

Årets kriminalfall: Daniel Investeras suveräna genomgång av ett mordfall där förvaltaren slår ihjäl kunderna kallat MORD OCH FÖRVALTNING. Aktiv kapitalförvaltning när den är som sämst.

Årets Aktiva Förvaltningscase: Bloggaren Petrusko. FÖRVALTAREN SÖLADE BORT MARTIN ÅSLUNDS INVESTERING. Här är en fotbollsspelare Martin Åslund som ber Folksam att förvalta 200 000kr. Startår 1999. Resultat: 17 år senare är endast 138 000kr kvar.
Hade han investerat i indexfonder hade han haft runt 400 000kr.

Årets Pajasinlägg: Vinnare här är Cornucopia. Här visar återigen den aktiva förvaltningen sitt rätta ansikte. BÖRSÅRET SER UT ATT SLUTA STARKT. Så här låter det. Själv ligger aktieportföljen +47%, men som sagt stora delar är bortplockade och ligger som likvider på annat håll. Och nej, vad jag har i portföljen är inget jag skriver ut. Man häpnar. Här är en man som alltid har synpunkter på allting. Nu är det knäpptyst.
Önskar alla En God Jul o Gott Nytt År

Med vänlig hälsning

Lars

5 comments:

 1. Om det gick att knuffa Lars i riktningen att starta en egen blogg så skulle jag göra det.

  Tyvärr har Lars uttryckt atthsn tror att enkom jag och signaturen Carolus som skulle läsa den. Tror dock hen skulle locka betydligt fler :)

  Med vänlig hälsning

  J

  ReplyDelete
 2. Älskar det! Jag fick vara med :-)

  ReplyDelete
 3. Riktigt kul att få vara ned och Lars kommentarer uppskattas alltid får jag säga :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:41 PM

  Angående "Årets Rookie: Aktienovisens inlägg" så har jag samma känsla som han/hon.
  Det kan inte vara värt att köpa vissa "stabila" bolag till vilket pris som helst trots att de utdelar.

  Personligen har jag exempelvis sålt av Telia helt då jag tycker att det är ett otroligt trist bolag som jag inte har någon känsla för alls...trots utdelningen. Ericsson är ett annat bolag som jag skyr som pesten, men då jag exempelvis äger aktier i Investor så är man "delägare" vare sig man vill eller inte. Ett tredje bolag jag inte ens tar med tång är Nordea som är den sämsta av de svenska storbankerna och som jag bara tror kan gå utför.

  Det jag däremot satsat lite på den senaste tiden är DORO och Clas Ohlson...inte alls lika stabila, men då jag gillar företagen som sådana så tror jag på en framtid. Det kanske är ett exempel på när man går in i bolag vars värde gått ner på börsen, men då bolagen som sådana verkar vettiga så tror jag att de på sikt kan gå bra.

  Som synes så har jag inte kunnat göra som "utdelningssatsarna" utan har blandat in lite annat också. Förhopningen är att kunna vara med i en vettig uppgång i några av dessa bolag.

  ReplyDelete
 5. Haha, rolig läsning :-)

  ReplyDelete