Thursday, October 06, 2016

Var på ICA Maxi idag

Som jag skrev om i förra inlägget så var det ikväll kortkväll på ICA Maxi idag med fina priser på lockvaror. 

Några exempel: Färskpasta 250g 3 kr, 200g Marabou choklad 10 kr, nötfärs (Irland) 35 kr/kg, toapapper 6 rullar 10 kr, ost 39 kr/kg. 

Var total kaos där i butiken. Folk slogs om de bästa smakerna på chokladen och pensionärerna flockades kring olika provsmakningar. Men gick relativt smärtfritt och nu har vi mat för några veckor. Och choklad för några månader.

9 comments:

 1. de där var riktigt billigt ju 25 kr för en 200g marabou är ju typ standard.
  nötfärs från irland vet ja inte de lätt inte alls så lockande faktist men billigt :)
  Vad var de för typ av ost dom sålde ?

  ReplyDelete
 2. Köpte själv 2kg gouda ost på Willys idag för 29kr kg. Inte min favorit men till det priset går det bra :) Mvh Slimis

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:08 PM

  Köp inte kött från Irland. Fullt med antibiotika....
  Johan

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:22 AM

  färskpasta? choklad?? Slöspelle!

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:23 PM

  pasta+chokladen är väl ok men Cretzfeldt Jacobs köttfärs hoppar jag över ! då hjälper liksom inte alla miljonerna .... ;)

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:14 PM

  Köp inte kött från Irland, stöd svensk djurhållning! De stackarna på Irland har det inte bra alls jämfört med våra svenska...

  ReplyDelete
 7. Skulle inte heller köpa irländskt kött, eftersom jag tycker det är viktigt med matens ursprung (djurhållning, produktionsmedel, villkor för arbetstagare och producenter etc). Har faktiskt funderat lite på hur du ställer dig till det här med mat och sparande, då att leva billigt sällan går bra ihop med att äta etiskt. Har du några tankar om det? Jag lägger hellre lite mer pengar på maten än att spara några extra kronor och jag drar hellre ner på köttet och handlar dyrare kött när det väl äts. Du kanske har skrivit om detta tidigare, men eftersom jag bara läst din blogg i ett år ungefär har jag inte hunnit läsa om det. Det vore roligt att läsa om en annan persons synpunkter.

  ReplyDelete
 8. Jag köper ofta svenskt kött då det brukar finnas till ok pris på Willys. Men har inga problem med att köpa irländskt eller danskt någon gång ibland om prisskillnaden är tillräckligt stor.

  Frågan är ju om det är omoraliskt av danskar och irländare också att äta kött?

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:24 AM

  Är det omoraliskt av japanerna att fiska och äta valar/delfiner + allt annat levande i havet som dom gör? Jo säkert med deras syn. Desamma för danskar och irländare.. Och så länge det finns någon (bl.a. vi svenska konsumenter) som betalar för deras skit så kommer det fortsätta.

  Mycket bra och inspirerande blogg med några få undantag (som detta inlägg)

  ReplyDelete