Friday, October 28, 2016

Börspodden, Ryssland och helg

Tre snabba (steal with pride):

1. Hörde att jag fick 3 sekunder i rampljuset i senaste börspodden. Alltid kul att folk sett min blogg.

2. Ryssland fortsätter att gå bra till följd av högre och stabilare oljepris. Sålde ju majoriteten av mina Rysslandsfonder runt 10% under dagens kurs. Men är nöjd med de ca 30% jag fick på min miljoninvestering. Och har ju en hel del kvar som jag nu tittar på att sälja av.

3. Nu helg. Hektisk jobbvecka som vanligt. Men tiden går fort i alla fall. Snart är det pension...Viktigt att njuta i vardagen också och inte bara tänka på sommaren 2018.

10 comments:

 1. Grattis till dina två första punkter och trevlig helg!! Mvh KTD

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:50 PM

  Vore kul ifall du lade till, t.ex. ute i listan till höger, en nedräkning med hur många dagar du har kvar till pensionen.

  ReplyDelete
 3. Markus9:55 PM

  Hej.

  Jag läste dina gamla inlägg och det går som en röd tråd att du (verkligen) inte gillar att jobba. Är det själva jobbposition du har, företaget du arbetar hos, eller inriktningen du jobbar med, eller är det själva akten att arbeta som du inte gillar?

  När du skriver om din typiska arbetsdag skriver du mycket om stress och inte att ha tid att träffa din fru. Tänker du någonsin på att byta arbetsplats och/eller arbete? Kanske börja att arbeta mindre än du gör nu?

  M.V.H. Markus

  ReplyDelete
 4. Kul idé med nedräkning till pension. Men egentligen är det ju minst 3 år kvar till mitt mål. Men har i ett svagt ögonblick tillåtit mig att sikta mot sommaren 2018. Så nu tänker jag på slutet varje dag. Vill helst inte hänga upp mig ännu mer på slutet. Någon form av jobb kommer krävas även hösten 2018 och ett tag till.

  Men nu tar jag en vecka i taget mot sommaren 2018. Så får nästa steg planeras då.

  ReplyDelete
 5. Hej Markus bra och relevant fråga! Känner inte riktigt igen mig. Från början trivdes jag bra på jobbet och sparandet var mycket som säkerhet om jag skulle förlora jobbet. Någonstans för 1-2 år sedan samtidigt som jag insåg att jag alltid kommer klara mig ekonomiskt började jag bli väldigt fokuserad på att få sluta jobba. Vet inte exakt vad som var hönan och ägget. Har ju en mer ansvarsfull position vilket innebär högre lön men också mer jobb och mer press.

  Nu ser jag ljuset i tunneln och biter ihop lite. Men absolut att jobba mindre med något roligare vore absolut möjligt även om lönen blev lite lägre. Fast är ju lite av min natur att jag hellre biter ihop och tar ett par tuffa år nu för att få det bättre sen. Så mycket talar för att jag krigar på 1,5 år till om inget drömjobb ramlar rakt över mig.

  ReplyDelete
 6. James9:16 AM

  Att älska som man aldrig blivit sårad
  Att dansa som ingen såg
  Att jobba som man inte behövde pengar

  ReplyDelete
 7. Måste vara otroligt skönt att du inte sålde av rysslandsfonden tidigare än du gjorde.

  ReplyDelete
 8. Anonymous2:07 PM

  Varför sälja Ryssland öht. Där har vi ju nästa stormakt när Usa kapsejsar. Tänk utanför boxen vet ja.... :-)

  ReplyDelete
 9. Vet av många som klev av Rysslands-tänket när det fortsatte att tippa neråt. Glad att du höll dig kvar :)

  ReplyDelete
 10. För er som rosar Ryssland kan det vara intressant att läsa Bill Browders bok, jag har haft lite rysslandsfonder tidigare men kommer inte köpa igen inom en överskådlig tid. / Jacob

  ReplyDelete