Sunday, October 02, 2016

Oktober blir bra...

Är full av tillförsikt inför oktober månad. Varit lite småsjuk och sen omotiverad för träning senaste veckorna. Men 1 okt blev det nystart och i vår ska jag vara i mitt livs form. Målet är som vanligt att springa milen på 40 minuter och ta 100 kg i bänkpress samma vecka.

Förutom träningen så blir oktober en månad med lite utdelningar då jag kommer få från både Telia och Atlas Copco. Drygt 8000 kr extra blir det att köpa aktier för. H&M ligger bra till för fler köp. Så länge jag inte har hunnit köpa alla mina 2000 planerade aktier och jag kan köpa H&M med 4% direktavkastning så har jag svårt att låta bli.

Imorgon är det 3 veckor till lön. Tiden går fort, snart ytterligare en månad mindre kvar till friheten.

10 comments:

 1. Anonymous11:28 PM

  Tjena, tycker du att det är en bättre idé att lägga 100% av sitt sparande till en kontantinsats och börja spara i aktier när det uppnåt eller bör man ha både och? Har bostadsrätt men med avsikt att köpa en dyrare inom ett par år. Skulle ta mig ca 3 år att få ihop den summan ja behöver för ny lägenhet utan att lägga något på börsen eller bör man ha både och.

  ReplyDelete
 2. Om du ska köpa större lägenhet om ett par år och du behöver 3 år för att få ihop till kontantinsatsen låter det inte som du har råd/tid att även spara på börsen.

  Så tror tyvärr du får vänta med börsen. Om du nu verkligen måste flytta till dyrare. Jag har hellre 1 miljon i aktier än 1 extra rum.

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:45 AM

  Hej,
  Gillar ditt träningsmål starkt. Har du klarat det tidigare? om inte, varit nära?

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:53 AM

  Väldigt varierad och fin fysik!

  ReplyDelete
 5. Har klarat målet några år. Men har haft lite problem med ett knä vid mycket löpning så 2016 är ett förlorat år om jag inte helt oväntat hittar en magisk löpform nu i höst. Bänkpressen är på plats.

  ReplyDelete
 6. Jag ser också fram emot oktober med tillförsikt, vi är nu en "en inkomst familj" med tre barn och ändå slutade september på plus på sparandesidan...och det ser bättre ut för oktober.

  http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri/månadsuppföljning-september-trots-allt-tillbaka-till-positivt-sparande

  ReplyDelete
 7. Nu kanske jag är petig, men x-dag för Atlas är väl 28/10 och utdelningsdag den 3:e november...
  Men kan vara bra att veta ifall du planerar att köpa dagarna emellan...

  ReplyDelete
 8. Helt rätt om Atlas. Det blir extra köp i november och inte i oktober på den utdelningen!

  ReplyDelete
 9. Agaton8:25 PM

  Lägger du upp någon särskild köpstrategi inför valet i The US? Funderar själv på att lösgöra lite mer kapital för att eventuellt kunna lägga något större köpordrar om en märkbar dipp skulle infinna sig. Men det kan ju lika gärna bli en märkbar puckel i grafen.

  ReplyDelete
 10. Nej sparar på i fyll fart, dvs sparar inte extra torrt krut med tanke på valet. Så mycket pengar som möjligt på aktiemarknaden så lång tid som möjligt är min melodi.

  Dock inte hunnit få in alla likvider än på börsen. Men det har inget med valet att göra.

  ReplyDelete