Monday, October 03, 2016

Fynd i veckan

Här kommer ett par bra tips på billiga inköp den här veckan.

Jag har just varit på XXL och fyndat proteinpulver för 99 kr kilot. Jag tar 30 gram varje gång jag styrketränar vilket är 2-3 gånger i veckan. Är ganska säker på att det har effekt. I övrigt äter jag ca 120 gram protein varje dag. Köpte 2 kg idag och tycker allt under 150 kr är bra för pulver med 70-80% proteinhalt.

På torsdag är det någon superkväll på ICA Maxi om man har kundkort. Riktigt bra priser på köttfärs, färskpasta och 200g chokladkakor.

Lycka till med billiga inköp!

36 comments:

 1. Anonymous9:01 PM

  Köper du mer H&M? Känner nästan att jag lagt förmycket på dem nu, känns så billiga. 40% av portföljen är lite väl mycket dock :)

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:17 PM

  Har du testat matsmart.se ?

  https://www.youtube.com/watch?v=E9vr_xG57I0

  ReplyDelete
 3. Ja jag köper 4 nya H&M nästan varje dag. Men har bara runt 15% vikt. 40% låter lite mycket tycker jag.

  Inte testat matsmart. Men sett fina priser i deras reklam. Kanske värt att testa.

  ReplyDelete
 4. Anonymous 9:01 du slår till och med mig. Jag har "bara" 36 procent av portföljen i H&M just nu (om man inte räknar med att jag har ärvt en stor post i H&M också). Funderar fortfarande på att öka - tänker att när jag har en miljon på aktiedepån om tre år kommer jag vilja ha 10 procent i H&M och det motsvarar 400 aktier. Fortfarande en bit kvar. Mest viktigt bara att följa hur trenden utvecklar sig.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6:58 AM

  Jag tycker du skall läsa på om proteinets kvalité. Vet att somliga aminosyror fungerar bättre resp. sämre.

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:11 AM

  Ledsen att göra dig besviken miljonären. Men protein pulver ger ingen som helst effekt. :)
  Du eldar bara för kråkorna tro mig, Jag har själv varit storkonsument av kosttillskott och kan konstatera att det ger absolut ingen effekt om man äter en normal kost. Kanske med undantagsvis kreatin som gav en tillfällig kännbar effekt.

  ReplyDelete
 7. Det är ett vassleprotein dvs fullvärdigt med snabbt upptag. Sen finns det dyrare pulver som är renare dvs mer protein och mindre fett/kolhydrater. Men räknat i protein/kr är detta svårslaget.

  Jag är helt säker på styrketräningen gynnas av att man adderar protein till sin vanliga kost om man styrketränar. Framförallt om man tillför protein med snabbt upptag just runt själva träningen. Vilket även är väl dokumenterat i studier. Att ligga på 100-120g per dag och sen lägga till 25 gram just runt styrketräningen de dagar man kör styrka gör absolut skillnad för mig. Då kan jag öka i styrka utan att ligga på en konstant överskott av kalorier och alltså utan att gå upp i vikt.

  ReplyDelete
 8. En bra översikt av forskningsläget finns här: http://traningslara.se/effekten-av-proteinpulver-och-styrketraning-under-12-veckor/

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:08 AM

  Jag tror du gör en tankevurpa när du för det första säger att du tar proteinet direkt efter träning. Det är en av det störta missförstånden. Efter träning behövs främst snabba kolhydrater. Du tränar 2-3 grr i veckan och tror att du sliter ner kroppen så pass mycket så att du måste lägga till extra protein för att kunna öka i muskelmassa. Jag är ytterst skeptisk att protein pulver ger någon som helst effekt på en motionär som äter vanlig mat. jag reserverar mig från att du äter lågprotein kost förstås.

  Men tror du på det där så fine för mig. Men jag slår vad om en 1000 lapp att du får lika bra resultat utan. Sätter du emot? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tror tvärt om. Snabba kolhydrater efter träningen behövs bara om man tränar hårt konditionsträning mer än 5-6 pass i veckan. Men kör man 3 styrka och 3 kondition så hinner man fylla på med kolhydrater.

   Svårt att bevisa vad som funkar och inte funkar. Protein är ju som mat och som sagt svårt hitta 25g protein för 3 kr som är lätt att bära med i väskan.

   Delete
 10. Anonymous9:53 AM

  Nja när du tränar styrketräning så tömmer du ju glykogen lagret i musklerna. Dvs kolhydraterna som musklerna lever av, det finns en hel del forskning om att kroppen tar upp kolhydrater bäst direkt efter träning då musklerna behöver påfyllning direkt (gäller även styrketräning). Detta betyder att du kommer ha en snabbare återhämtning och kan träna mer och gå på nästa pass tidigare. Väljer man däremot att fylla på med protein istället för kolhydrater så kommer din kropp vare sig du vill eller inte försöka göra kolhydrater (glykogen) av proteinet.

  Så vad skall man göra efter träning då? Ja man skall äta mat, det duger bra med en banan direkt efter träning, innan man kommer hem och gör riktigt mat.

  Äter man en normal kost, frukost, lunch, middag så får man i sig de man behöver. Anser man att inte får resultat av det så tränar man fel och får se över träningen. Vill man bli starkare tränar man mindre set och få reps, basövningar och tungt. vill man ha bättre kondis så kör man intervaller. Det är ingen magi direkt.

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:55 AM

  Kul att folk uttalar sig om saker de uppenbarligen inte har någon koll på. Vassle protein utvinns från vanlig mjölk (det vattniga som blir över när man gör ost). Att säga att det inte fungerar är som att säga att det inte fungerar att dricka mjölk eller äta keso/kvarg eller ost. Det är bara mat som råkar vara i pulver form.

  Snyggt fyndat miljonären! 99kr kilot är riktigt bra.

  ReplyDelete
 12. Anonymous11:05 AM

  Nu var det ju inte det som frågan! Frågan var om det var nödvändigt för att uppnå bättre resultat i träningen.

  Så miljonären torskar ungefär 30st Telia aktier om år eller rent ut av 3000st till pension exklusive utdelningar. Allt detta genom att elda för kråkorna :)

  ReplyDelete
 13. Anonymous11:10 AM

  Inklusive

  ReplyDelete
 14. Anonymous2:41 PM

  Tror inte riktigt Anonym förstår poängen. Genom att konsumera proteinpulver så kan milj. dra ner på proteinkonsumtionen under övrig tid på dagen. Alltså, genom att få i sig protein (som han annars hade behövt få i sig via mat, vare sig det är direkt efter träning för den effekten eller under dagen) genom pulvret så får han det till ett billigare pris per gram än genom att till exempel köpa kyckling.

  ReplyDelete
 15. Anonymous9:08 PM

  Det finns ingen forskning om detta ämne som är värd att ta seriöst.
  Att referera till forskning visar bara att man själv överhuvudtaget inte förstår hur man designar ordentliga studier eller hur man tolkar dessa. ( och det räcker inte med titta efter en stjärna (signifikans) eller p-value)
  Anledningen är ganska simpel, det finns ingen incitament att göra ordentlig forskning som avslöjar bluffen eftersom kosttilskottsbranchen omsätter extrema pengar.
  /Doktor kynism

  ReplyDelete
 16. Så alla världens forskare inom nutrition är köpta av några kosttillskottsföretag?

  ReplyDelete
 17. Attans kanske måste öka intaget till 40 gram protein efter träningen (blir ju dubbelt så dyrt). https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160822083622.htm

  ReplyDelete
 18. Anonymous11:05 PM

  Hahaha anonym måste vara världens bästa bodybuilder när han inte "tror" på en produkt som är bevisad bra för muskeluppbyggnad i flera studier (syftar på de som ej är gjorda av industrin). Om man ska välja mellan anonyms "tror" och konkret forskning så har jag svårt att välja haha. "Jag har testat utan framgång därför är det inte sant" påstående är bara patetiska. Gör om gör rätt

  ReplyDelete
 19. Anonymous12:53 AM

  Ett högt proteinintag är a och o för muskeltillväxt. Proteinpulver(vassle) är fullvärdigt och dessutom väldigt billigt protein. En envis men också enfaldig myt att proteinpulver skulle sakna effekt.

  ReplyDelete
 20. Anonymous5:53 AM

  Vad tror ni? Är Lundaluppen på väg tillbaka eller har någon hackat hans konto?

  https://twitter.com/Lundaluppen

  ReplyDelete
 21. Anonymous10:26 AM

  Hade varit fint om lundaluppen gjort comeback

  ReplyDelete
 22. Anonymous11:30 AM

  Kosttillskott är lite som tro! Tror man på det så funkar det! Det är inte av intet läkemedelsföretagen gör placebo tester :)

  Lycka till med ditt kosttillskott miljonären :)

  ReplyDelete
 23. Anonymous3:52 PM

  Jag har samma funderingar. Kan det vara möjligt efter två års frånvaro? Hoppas innerligt att luppen är tillbaks.

  ReplyDelete
 24. Tror Lundaluppen gör comeback på 2 årsdagen. Jag gjorde ju själv ett blogguppehåll men började sen sakna bloggen.

  ReplyDelete
 25. Det finns flera välgjorda studier på detta, se exempelvis texten lag länkade tidigare. Att de alla är dåliga studier stämmer inte. Vad menar du är felet med dem Doktor kynism? De visar lite olika resultat, beroende på olika typer av deltagate och träning mm. Men det är randomiserade studier som följer rimliga riktlinjer. En rimlig läsning av existerande studier är att det kan finnas en viss effekt, iaf för många.

  ReplyDelete
 26. Protein hit och dit, vem bryr sig. Vad som är intressant är om Miljonären har räknat på vad det kostar att handla på Ica jämfört med tex Willys? Tolkar inlägget som om miljonären handlar på Ica. De båda matjättarna borde vara jämfört och klart av en av Sveriges bästa snåljåpar - eller?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Handlar till 90% på Willys. Men håller koll på erbjudanden från Ica. Så köper det dom har erbjudande på där också.

   Delete
  2. Då känner jag mig lugn ;). Blev nästan orolig där. För min del är det svårt att motstå charken på Ica när det ska lyxas till lite. Annars är det Willys som gäller här med!

   Delete
 27. Anonymous8:55 AM

  Ica är sämst. Deras reklamer är underbara vilket gör att pöbeln handlar deras gamla frukt och grönsaker till ockerpriser. Lidl och Willys har värdelös reklam underbart färsk frukt och grönsaker till lägre pris än Ica.

  Självklart räknar Miljonären på vad det kostar. Han letar efter veckans bästa erbjudanden och drar sig inte för att cykla två mil i snålblåst och småregn för att köpa potatis för 1 kr per kilo.

  ReplyDelete
 28. Anonymous12:04 PM

  Att ha i åtanke när man läser dessa srudier vad gäller mat är vem som har sponsrat forskningen. I många fall sponsrar matbolagen studierna och inte så svårt att räkna ut varför. Min flickvän jobbar med detta och skulle vara försiktig att dra slutsatser från studier utan att ha medicinsk utbildning/ kunskap i bakgrunden.

  ReplyDelete
 29. Anonymous2:18 PM

  Hur ska man tolka Aktieanalyserna om Fingerprint Cards som exempel. Ena dåren säger köp, andra säger sälj!

  Läste i Di:

  FINGERPRINT: NORDEA HAR REKOMMENDATIONEN SÄLJ Nordea Markets 2016-09-15
  FINGERPRINT: SEB INLEDER BEVAKNING MED KÖP SEB Equities 2016-09-14

  ReplyDelete
 30. Aktiepriset är ju per definition av en jämvikt där hälften tycker den är för dyr och hälften för billig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Läs på om FPC innan ni köper. Företaget verkar ganska ruttet... Sen kan det vara en bra investering ändå.

   Jag har sammanställt lite om FPC finns här:

   https://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/fingerprint-jag-vagar-nog-pasta-att.html?m=0

   Delete
 31. Anonymous4:20 PM

  Bäste Niklas
  Jag känner dig inte och vet inte hur van du är till att kritiskt läsa medicinska artiklar. Jag är läkare men arbetar inte professionellt med träningslära men är van vid att läsa och kritisera artiklar.
  Skriv författare och titel eller direktlänka till studiet så ska jag läsa igenom det.
  Som regel är de flesta studier utförda på folk som aldrig har tränat, viöket måste anses vara en minoritet av dem som köper kosttillskott.
  För det andra är de flesta studier döda på förhand eftersom de inkluderar för få personer i förhållande till en power på 80 %. (Studiet som det refereras till ovanför har inga referenser alls så man undrar var de får siffran 33 ifrån...

  Empiriskt är jag dock villig att hålla med om att det hjälper. Eller känns som det hjälper. Man ska bara låta bli att referera till artiklarna som vetenskap.
  Mvh
  Doktor kynism

  ReplyDelete
 32. Anonymous7:35 AM

  "Säker på att proteinpulver funkar", "tror det ger bättre effekt" etc etc.

  Mycket som handlar vad du "tror" är bäst och vad du "vet säkert" ger effekt och är bättre. Men vad säger studier då? Eller du kanske inte tror på vetenskapen?

  De senaste två-tre åren har det kommit MASSA studier och metastudier som tyvärr visat att proteinpulver har näst intill 0 effekt. Däremot har placebo en effekt, och är det som setts vara anledningen till att folk tror proteinpulver fungerar.

  Men visst, spendera du 100kr/kg för placebo om du vill, så länge du tror/känner att det ger effekt. Men inbilla dig inte att du "vet säkert" att det ger effekt, för där går du tvärtemot de senaste metastudierna på ämnet.

  ReplyDelete