Sunday, January 14, 2007

Värt att sätta in annonser i bloggen?

Har funderat lite på om det är värt att lägga in annonser i bloggen. Ad-sense eller vad det nu heter eller andra annonser.

Har ju upp emot 150 besökare per dag i snitt nu och det verkar gå uppåt stadigt. Är det någon som kan uppskatta ungefär vilken intäkt det skulle kunna röra sig om i månaden?

9 comments:

 1. Jag körde AdSense på http://www.expeditionwow.com

  Där är ca 200 besökare om dagen på sajten. Bloggen desto fler.

  Just på sajten klockade jag hem ca 45 USD per månad. Sen valde jag att avsluta det eftersom jag hellre har en banner med bilder högst upp på sidan (där jag hade annonserna).

  Om du har ca 150 besök per dag så är det verkligen värt att köra AdSense!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:00 PM

  tradedoubler, adsense, och googlead.
  Överväg samtliga och lägg dom ev brevid bloggtexten.
  Ditt mål är ju att tjäna pengar så jag skulle iaf inte ha ont av dom.

  ReplyDelete
 3. Det tycker jag absolut du ska testa. Din blogg är ju rätt smal ämnesmässigt, så då är det ju lättare att få relevanta annonser. Kör Tradedoubler istället för AdSense, bättre + snyggare. Eftersom alla vet att du sparar till miljonen så kommer nog folk klicka för att vara schyssta också :D

  ReplyDelete
 4. Ok, låter ju inte som att ni besökare skulle störas av annonserna. Då är det ju inte så mycket att fundera på.

  Givetvis kommer jag redovisa hur mycket annonserna ger och hur dessa pengar investeras så ni alla kan känna ert bidrag till vägen till miljonen.

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:21 AM

  Detta är ju lite av mitt ämne... :)

  Google Adsense tycker jag absolut du ska testa, brukar ge nästan alla typer av webbplatser lite avkastning. Med 150 läsare om dagen borde du kunna tjäna kanske 10-50 kr per dag på dem.

  Var lite fräck: placera dem direkt ovanför varje inlägg - dom som är intresserade kommer fortsätta läsa ändå.

  Registrera dig på Tradedoubler, Affiliator och Double och se om du kan hitta några intressanta program för din webbplats.

  När eller om din blogg får lite högre Google PageRank kan du även försöka sälja länkar på webbplatsen, en verksamhet som faktiskt kan generera några tusenlappar per år.

  ReplyDelete
 6. Jag har anmält mig till Google Adsense nu. Vet inte exakt hur det funkar men antar att det ger sig. De hör väl av sig inom 1-2 dagar som jag förstod det hela.

  ReplyDelete
 7. Varför blir du inte popstjärna? Som vi!

  ReplyDelete
 8. Ops!

  viktorbenny.wordpress.com

  (we dont need no adsense)

  ReplyDelete
 9. Om jag hade varit du så hade jag istället försökt sälja fasta banners för 1 kr pixeln. Och med fasta menar jag att de ligger kvar tills du är 30 och/eller har samlat ihop din miljon.

  Som killen som gjorde det på sin hemsida och tjänade en miljon ( dollar )

  http://www.milliondollarhomepage.com/

  ReplyDelete