Sunday, January 21, 2007

Slö-lördag

Efter en hård arbetsvecka där jag jobbat så mycket övertid som det bara gick så tog jag det extremt lugnt igår. Reglerna under denna snålmånad som pågår är ju att jag bara får spendera pengar som jag tjänat in utöver vanliga lönen. Som tur är har det varit väldigt mycket på jobbet vilket gjort att vi har haft chansen att jobba över nästan hur mycket vi vill.

Nu är det däremot slut på det. Så de sista dagarna fram till lönen får jag hitta på ett annat sätt att dra in pengarna till mat och andra nödvändiga utgifter. Som tur var mjölkade jag ur ganska bra på jobbet förra veckan med totalt 9 timmars övertid vilket ger 450 kr enligt reglerna att 50% av nettolönen för övertid får användas för konsumtion.

Så jag har ca 180 kr över som alltså ska räcka fram till lönen på torsdag (5 dagar). Gör dom inte det får jag skaffa fram mer pengar på något annat sätt. Enklaste sättet är nog att storhandla för 150 kronorna idag och sen fördela den maten på 10 matlådor så har jag 2 per dag fram till lönen. Och 30 kronor om jag behöver köpa något akut eller färskvara.

No comments:

Post a Comment