Thursday, January 04, 2007

Övertid = Mat

Klockan är strax 19 och jag ska börja bege mig hem från jobbet. Men skulle egentligen slutat kl 17 idag så det blev 2 timmars övertid. Vilket innebär 100 kr att handla mat för (se tidigare dagars inlägg för hur det hänger ihop). Jag har redan mat till middag, frukost och lunch imorgon. Dvs det räcker att jag handlar imorgon efter jobbet och då bör 100 kr räcka hela helgen.

4 comments:

 1. Anonymous7:01 PM

  Hej!
  Jag följer din blogg med STORT intresse! Är själv inne på samma linje som du- att snart vara miljonär!

  Men snälla, dela med dig hur du lyckas
  lägga så lite på mat (30 kr/dag). Dvs vad äter du?!

  Stort LYCKA TILL och skriv ofta!
  Mvh Oxå snart miljonär

  ReplyDelete
 2. Hej!

  En ganska typisk dag under en snålmånad kan se ut såhär:

  Frukost: 3 dl fil och 1 dl müsli och 1 glas juice = 7 kr
  Lunch: Matlåda makaroner + 1 burk tonfisk + grönsaker = 10 kr
  Middag: Blodpudding + lite sylt = 10 kr
  Övrigt: en multivitamintablett + en omega3 kapsel = 2 kr

  Ris, pasta etc brukar kosta ca 1 kr per portion så det handlar mest om att hitta billiga proteinkällor som kycklingklubbor, köttfärs, tonfisk, ägg. Annan billig mat är pannkakor, blodpuddig, ärtsoppa.

  ReplyDelete
 3. Tjenare!

  Gillar din blogg. Den är tydlig och fokuserad. Kan du inte blogga lite om vad du gör till vardags - många kanske inte kan välja att jobba två timmar övertid och är nyfikna - och kanske ha någon regelbunden beskrivning av hur tillgångarna ser ut (ökning/minskning) typ varannan vecka?

  Som sagt - bra blogg. Nu på min dagliga läslista :-)

  ReplyDelete
 4. Patrik: Har funderat lite på hur jag ska följa upp ökningen/minskningen av tillgångarna både för min egens och bloggen skulle. Som det blivit nu har det kanske inte blivit helt överskådligt.

  Grundprincipen är dock enkel. 6300-10000 i sparande varje månad. Utöver det kommer förändringen påverkas av börserna i sverige och asien. Samt i ett längre perspektiv av värdet på min lägenhet.

  Risken med att sammanställa alltför exakt tex varannan vecka gör att svängningarna enskilda dagar i fondkurserna kommer slå ganska ordentligt. Om fonderna går upp 2% dagen innan första redovisningen och sen ner 2% dagen innan nästa slår det ganska hård på redovisningen. Som kan bli lite missvisande då.

  Kommer dock garanterat fortsätta med att rapportera milstenarna när jag går över jämna 50.000 kr steg i tillgångar.

  ReplyDelete