Sunday, July 17, 2016

Vad köpa imorgon?

Blev inget aktieköp i fredags trots att jag hade några tusenlappar på kontot redan innan utdelningen i ABB ramlade in. Så planen är att köpa lite imorgon måndag istället.

Några 10 Investor kanske?

Kan vi räkna med 1-2 procent ner i öppningen till följd av Turkiet? Har varit dålig på att följa nyhetsflödet och spekulationer om påverkan på börsen. Vilket inte känns så viktigt när man ska köpa aktier för ca 0,1% av portföljens värde.

11 comments:

James said...

Är rätt avundsjuk på dina 610 x ABB, men vill inte ge mer än ca 150:- stycket och missade chansen senast. Får hoppas på nya chanser...

James said...

Vad det gäller köp så ligger väl H&M eller Industrivärden bäst till för stunden såvida du inte vill gå på någon av storbankerna eller knipa Avanza under 300:-

Robert said...

Turkiet ETF:er om raset blir tillräckligt stort.

Passiv Inkomst60 said...

Känns lite övervärderat vad man än köper nu, så jag tror jag lägger månadens sparande på amortering istället :-)

Anonymous said...

Har du kollat på finska Sampo ? Ligger rätt så bra i kurs nu.

AktieKinesen said...

Jag är också inne på att köpa Turkiet ETF

Miljonaren said...

Turkiet ETF känns lite som mitt köp i Ryssland. Är för gammal för sånt nu tror jag.

Anonymous said...

Med tanke på att vi haft en uppgång hela förra veckan så får vi nog rekyl. Att vi sedan haft tråkigheter i världen påverkar nog också!
Index verkar inte orka bryta igenom 1380 så vi får nog med största sannolikhet en resa ner nu igen. Mitt råd är att avakta och köpa efter några dagars nergångar så man får mera för pengarna.

Anonymous said...

Jag kommer fortsäta månadsspara i omx aktier tills omx30 kommer upp i 1700(senaste toppen). Sen amorterar/ sparar jag tills vi faller 20% från nästa topp och fortsätter så tills jag når miljonärens mål ungefär! Hoppas kunna gå i pension vid 55 och få en guldkant 10år innan de flesta tar siesta!... Ingen tajming ångest här inte.

Anonymous said...

Lite off topic, men vart på investeringsklockan tror du att vi befinner oss just nu?

Bullpappret said...

Blev inget riktigt köpläge, men känns ändå ganska skönt att marknaden inte går bananas för minsta orolighet. Räckte gott och väl med -8% pga Brexit.