Monday, July 04, 2016

Svårt att hitta köpvärt i USA

Med gratis courtage i USA imorgon (dock fortfarande växlingsavgift) på Avanza har jag ägnat lite tid på att hitta något kul och köpvärt där borta. Det är dock inte helt lätt. Vill helst köpa något av bolagen som höjt utdelningen i massa år, någon av de så kallade Dividend Aristocrats. Men svårt att hitta någon med hyfsad tillväxt och en direktavkastning på minst 3 men gärna 4%. Dessutom är dollarn relativt dyr just nu.

Har ännu inte hittat något jag är villig att investera lite mer. Gratis courtage lämpar sig ju bäst för att sprida lite små köp. Så blir kanske ett symboliskt köp i mina befintliga innehav HCP och JNJ även om främst JNJ känns dyr med under 3% utdelning. Samt kanske något mindre köp i något nytt som en kul grej. Apple, AT&T eller Starbucks är frågan?

16 comments:

Anonymous said...

Wells Fargo?

Miljonaren said...

Ska kolla! Tack!

Anonymous said...

IBM?

Anonymous said...

Texas Roadhouse läste jag positivt om nyss...och väldigt god mat till ett vettigt pris för hela familjen.

Unknown said...

Hej, jag undrar vad du anser om fingerprint?
Jag är absolut inte insatt i aktier men försöker lära mig mer hela tiden.
Tanken är väl att man ska bli duktig på det på sikt!
Tack för en bra blogg!
/Sebbe

Onkel Tom said...

Discover Financial System? Kanske inte bästa direktavkastningen, men kraftiga återköp gör att det i realiteten är betydligt mer pengar som går till oss ägare.

Inom just finans och försäkring finns det lite köpvärt tycker jag, men det är en turbulent marknad ... Annars är det svårt. Håller med!

Anonymous said...

Coca-cola? Över 3% i utdelning. Höjt i 53 år i rad. Inga 1-2% i höjning heller utan oftast runt 7-8% mer för varje år.

Krösus Sork said...

Target Corp har:

Höjt utdelningen 49 år i rad
Direktavkastning 3.43%
P/E 13.2
Andel utdelad vinst 45%

Miljonaren said...

Tack för alla tips. Har fått mig att läsa om bolag jag inte visste fanns. Inget som lockade tillräckligt redan till imorgon. Men fina bolag som jag ska bevaka framåt och invänta bättre lägen på. Om de någonsin dyker upp.

Mattias Haeger said...

American Express, Visa Inc, Walt Disney och Proctor&Gamble är fantastiska Amerikanska bolag.

Anonymous said...

Jag rekommenderar Prospect Capital för den riskvillige och IBM för den försiktige.

Anonymous said...

Ni nämner bl.a "AMEX, Protector&Gamble, Disney, Coca-Cola, IBM" Hur ser ni isf på att gå in i Berkshire Hathaway?

Anonymous said...

Hej miljonären,

Tar du rygg på någon när du väljer vilka bolag du ska satsa på? Finns en del bolag i din portfölj där det känns som att storhetstiden är forbi. Telia, Industrivärden, Nordea känns som ganska trötta innehav i konkurrensutsatta branscher?

Mr King

Anonymous said...

Du kan ju också titta på bolag som har en s.k. systernotering i USA men inte är Amerikanska bolag. Ett exempel är Schweiziska bolaget Novartis.

-ZZ

Mattias Haeger said...

Berkshire Hathaway har ingen utdelning, så den passar nog inte hans kriterier. Men jag håller ned om att BH är ett bra alternativ.

Miljonaren said...

Finns absolut ett risk att investera i gamla och trötta bolag med min strategi. Då jag gärna väljer bolag med bra utdelning och gärna fin historik. Dvs jag missar säkert många bolag som ännu inte har dessa kriterier på plats men om 50 år har väldigt fin historik att visa upp.