Monday, February 05, 2018

Super Bowl

Jag struntar i morgonrapporterna innan börsens öppning idag måndag. Jag sitter nämligen uppe och kollar Super Bowl och skriver det här i pausen.

Kan inte påstå att jag är intresserad av amerikansk fotboll men jag måste ju utnyttja att jag inte behöver gå upp någon speciell tid. Av ren respekt för alla som krigar på och kollar trots att de ska vara på jobbet tidigt på måndagsmorgonen.

Det finns många sporter som vore roligt att följa och som blir mycket mer intressant om man bryr sig om resultatet. Tex börja heja på ett stall i Formel 1 eller lag i någon obskyr sport. Som det är nu bryr jag mig egentligen bara om AIK i fotboll och Sverige i större mästerskap i 3-4 idrotter plus det mesta i OS.

Jag har alltid tyckt det är töntigt med kompisar som har ett favoritlag i varje fotbollsliga och till och med helt plötsligt gläds över SM guld för något speedway- eller bandylag från en annan del av landet som de "alltid haft som sina favoriter". Och det kommer jag fortsätta tycka är meningslöst. För hur mycket kan man egentligen bry sig om man har 8 favoritlag? Men ett lag till att bry mig om skulle jag klara nu med min nyvunna fritid. Tror dock inte det blir i amerikansk fotboll även om sporten är rätt underhållande att se på.

17 comments:

 1. Efter att jag började jobba 2-4 rotation och då har 33 veckors ledighet om året så har jag skapat mig fler favvolag som jag följer. Detta ger mig massor av nöje, inte bara matcherna utan även sillyseason och kolla upp spelare ger ett gratis (betalar iofs för viaplay för 399:- i mån för att följa lagen) , billigt nöje.
  Förutom svenska landslagen i nästan alla sporter så följer jag Chelsea, Real Madrid, Inter, Kristianstad i handboll och Carolina Hurricanes ��

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:00 AM

  AIK hockey ligger väl nära till hands?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Svårt att hitta engagemang för ishockey. Tyvärr.

   Delete
 3. Anonymous11:22 AM

  Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår din ekonomiska resonemang. Du skall leva på avkastning på ektieportföljen på ca 3 milojner, avkastningen ger ca 10 tusen brutto per månad och du säljer inga aktier utan behåller de?
  Fonder ger inga löppande inkomster utan bara ökar i värdet.
  Hur mycket behöver du få i passiv inkomst för att känna dig ekonomiskt "fri" ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men snälla läs nått av alla hans inlägg. Han förklarar ju detta i kommentarerna till nästan alla inlägg...

   Delete
  2. Minns jag inte helt fel från tidigare inlägg så lever miljonären och hans sambo på en budget på 30 000 kr i månaden.

   10 000 kr i månaden hade dock varit ett liv i överflöd och slösaktigt lyx back in the days då miljonären brukade värma nudlar i varmvattnet på ett handfat eller vad det nu var! :D

   Delete
  3. Jag planerar att sälja fonder varje månad. Men fru kommer bidra med 12-13.000 i månaden när hon slutar jobba någon gång nästa år vilket ska ge ca 30 netto ihop per månad.

   Delete
 4. Anonymous2:42 PM

  "ekonomiska resonemang"
  Vadå för resonemang? Att tillgångarna är större än utgifterna?

  ReplyDelete
 5. Signs4:40 PM

  Heja Eagles! Jag gläds med min familjemedlem som är proffs och haft Eagles som favoritlag ända sen hen började med am fotboll. Jag var dock för klen för att vara med på uppesittarkvällen..

  ReplyDelete
 6. Anonymous6:35 PM

  Tror du Ratos 2 kr i utdelning är långsiktigt hållbart nu när dom är mer som ett konglomerat? Bosse

  ReplyDelete
  Replies
  1. Svårt att bedöma men känns ju tveksamt.

   Delete
 7. Anonymous7:55 PM

  Kan du skriva ett inlägg där du redovisar hur stor del respektive aktie i din portfölj väger? Antal aktier säger inte jättemycket om man inte har kursen framför sig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gör det någon gång per år. Senast 18 oktober 2017.

   Delete
 8. Anonymous10:07 PM

  Hej! Mycket märkligt att du har AIK som favvolag. Själv har jag AIK som antilag. AIK är ju ett rikt storstadslag som köper sig till framgång samt har Sveriges mest obehagliga hejarklack.
  Min lyckligaste stund som antisupporter var när AIK åkte ur allsvenskan inför tomma läktare mot häcken, det värmer fortfarande��.

  Nåja, kanske ett lag från PL , eftersom du verkar gilla fotboll, dessutom blir det ju fint komplement till den svenska fotbollen då säsongerna är väldigt olika.

  Mvh JFG

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har inget emot varken pengar eller storstäder.

   Delete
 9. Anonymous10:17 PM

  ALLA pratar Gnaget, från oss älskare till de största hatarna. Vi är överallt.
  /Korv till miljonen

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:25 PM

  Vi är överallt!

  ReplyDelete