Friday, February 09, 2018

Nära köp

Efter gårdagens svaga avslutning i USA pratade många om rejält ras i Stockholm idag. Så jag gjorde en snabb genomgång av utdelningsprognosen och min privatekonomi för att hitta några tusenlappar att köpa för. Jag har planerat för ett månadssparande på 2000 i månaden i index under 2018. Men lyckades nu skrapa ihop 10.000 kr till att köpa aktier för, via extrautdelningar och oväntat stora höjningar av utdelningarna.

Så idag innan öppning skapade jag köporder på 345 i Investor A och 125 kr i Castellum. Jag hade inte lust/möjlighet att sitta vid datorn vid öppningen och la dem som öppna några dagar framåt. Trodde båda ordrarns skulle ha goda chanser att gå igenom direkt i öppningen. Men ännu inget avslut även om Castellum var nära strax efter lunch.

Klart över 4% direktavkastning i Castellum nu. Och efter att både Investor och Industrivärden rapporterat är det helt klart att jag prioriterar att öka i Investor av dessa två.

Jag hade inte behövt jaga sista kronan i aktiepriset egentligen, på lång sikt spelar 125 eller 127 kr per aktie mindre roll. Men nu när jag inte har så mycket pengar till nya köp skadar det inte att dra ut på det lite.

8 comments:

 1. Jag minns inte om du tidigare skrivit om du har en beräknad tidshorisont om när du ska ha uppnått dina mål avseende antal aktier du planerar att äga?

  Jag funderade på det nu eftersom du nu slagit dig in på vägen som utdelningslönetagare.

  Hälsningar // Frilans

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tanken var från början att uppnå det innan jag slutade jobba. Men så blev det lite mer fonder än jag först tänkte och en fru som kunde spara lite mer. Och ett jobb som blev tråkigare. Så därav blev jobbet avslutat vid lite färre antal aktier än planerat. Men är ganska säker på att jag kommer köpa lite aktier då och då närmaste åren.

   Delete
 2. Hej Miljonären. Du ska nu leva av dina utdelningar samt sälja av en del av dina fonder varje år. Samtidigt ska du månadsspara 2000 kr i index samt köpa en del nya aktier? Skulle jag själv ta ut pension känns det som en konstig lösning. Är det inte bättre att sälja av lite mindre fondandelar än att starta ett nysparande i index samt köpa nya aktier? Eller är du bara sugen att köpa lite extra nu när börsen rasar? Tror du risken finns att du snålar in på ditt leverne om börsen fortsätter ner rejält framöver? Just för att köpa nya aktier och fonder?

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Grejen är att jag kommer tjäna ett par hundra tusen brutto under 2018 (slutlön, semester, sparad semester, bokförsäljning etc) men kanske nära noll under 2019.

   Delete
 3. Det är bara att köpa på sig, likt en mygga som surrar lite vid örat viftar man bort den här nedgången.

  ReplyDelete
 4. Anonymous1:23 PM

  Lite svårt att förstå att en man med hyggligt arbete och inkomster måste snåla extremt mycket för att gå i pensiuon vid 40. Varför kunde du inte byta jobb om det kändes tråkigt?
  Har du tänkt dig att både du och din fru skall leva på 30 tusen netto om det blir som du tänkt dig men vad skall ni göra med er tid? Jag har svårt att tro att man kan ha bekymersfritt liv när ens förmögenhet är bara 5 miljoner och allt placerat på börsen.
  Den kommer att gå ner som amen i kyrkan. Har man fast inkomst kan man t.ex resa, men det är inte gratis direkt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous2:49 PM

   HAHAHAHHAHAHAH

   Du er rolig du. Om jag och min sambo hade 30 lök i månaden och inga jobb vore sysselsättning minsta problemet. Och skulle det skita sig och hela kalaset tappa 70% av värdet får vi fäl förfan ta ett extrajobb tills det hämtat sig.

   Så trött på alla er trångsynta läsare som inte kan se möjligheterna i det här och unna MI30 vad han faktiskt uppnått.

   Jag har några år kvar men sedan joinar jag pensionärsklubben många år tidigare än de flesta andra.

   Delete
  2. Skulle det bli för mycket fritid eller för lite pengar så går det ju att lösa. Men ser inte riktigt hur byta jobb och jobba vidare några år till för att kunna leva på 40.000 i månaden istället för 30 skulle höja livskvaliten.

   Och "problemet" med all överflödig tid skulle väl infinna sig vid 42 istället för 38 då?

   Delete