Friday, February 02, 2018

Fått tillbaka källskatt - köpt Castellum

Sommaren 2015 köpte jag en del Johnson&Johnson som första utländska aktie i min kapitalförsäkring. Detta följdes upp med fastighetsbolaget HCP. Dessa gav lite källskatt på utdelningen under 2015 vilket jag nu i veckan fick tillbaka. Avanza har tidigare inte lyckats återbetala 100% av källskatten, men i år har de fått till det med ett nytt upplägg. Så goda chanser finns att få tillbaka all utländsk källskatt via kapitalförsäkring hos Avanza även i framtiden.

Störigt dock att man ska vänta flera år. Men nu när systemet är igång så betalar man lite och får tillbaka lite varje år.

Pengarna investerade jag i några nya aktier i Castellum som gått ner en del senaste veckan. Man får passa på att njuta de få gånger det finns möjlighet att trycka på köpknappen nu förtiden.

13 comments:

 1. Tips. Jag investerar numera utländska aktier via Nordea kf. Källskatten tillbaka efter 6 veckor. Kan inte mäta sig med Avanzas gränssnitt och prestanda. Men det kvittar då jag har Avanza kvar för detta ändamålet

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous8:44 PM

   Har också börjat med Nordea KF. Gör inget annat än att ler när jag ser hur lite courtage jag betalar jämfört med Avanza och Nordnet. Gränssnittet är ju inte som Avanza men vem bryr sig;) O andra sidan får man tillgång till väldigt detaljerade analyser.

   Delete
 2. Anonymous9:34 PM

  Håller med föregående talare! Kommer flytta mina ISK-konton hos Avanza till Nordea nästa vecka, samt öppna KF där. Nordea har även utökat sitt fondutbud rejält. Nordea Investor är inte helt ”straight forward” i början, men helt ok när man fått kläm på det.
  Tack för en fin blogg!
  //A

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:22 AM

  Courtaget hos Nordea för Nordiska aktier är min 1 sek eller 0,06 %. Trevligt att storbanken inte missgynnar oss småsparare. Köpte 40 Fortum igår och courtaget blev 4 kr.

  ReplyDelete
 4. Ja Nordea har verkligen utmanat nätmäklarna med sina nya priser och grymt bra att betala tillbaks källskatten så snabbt!

  Avanza har lyckats binda fast mig via private banking med billigt bolån. Men skulle ju helt klart vara möjligt att lägga en del av kapitalet hos Nordea ändå.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:19 AM

  Artikel om miljonär innan 30 och din bok på sidan 6 (bra plats!) i GP (Sveriges näst största dagstidning) idag 2018-02-04.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul! Tack för info. Undrar om den finns på något bibliotek i Stockholm.

   Delete
 6. Anonymous4:25 PM

  Vill börja med ett högt månadssparande för framtida leverne på kapital. Bör man välja Nordea pga lågt courtage, eller finns någon hållhake?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har själv inte köpt vare sig aktie eller fond via Nordea på drygt 10 år. Men tror det är ett bra alternativ!

   Delete
  2. Anonymous5:27 PM

   Gränssnittet är ju mediokert hos Nordea men inte direkt sämre än Nordnet tycker jag. Men i slutändan är det totalavkastningen somär viktigt. Inte hur fina grafer du kan visa på Twitter. Problemet med Avanza och Nordnet kommer efter ett par år när du tex har 50 000 i ett bolag och vill sälja det, samtidigt som du månadssparar för någratusen varje månad. Du kommer då komma i konflikt vilken courtage klass som är bäst. Hos Nordea betalar du 0,06% rakt av och det blir aldrig något problem. Så tänk framåt....Tänk Nordea ;)

   Delete
  3. Anonymous7:49 PM

   Mmm...skulle gå på Nordea. Flyttade sparandet från Nordea till Avanza & Nordnet för några år sen pga bättre fondutbud o priser. Flyttat tillbaka till Nordea nu och är super-nöjd! För mig också viktigt att kunna träffa en bankman någon gång ibland, gillar personlig kontakt.

   Delete
 7. Anonymous9:56 PM

  Även Länsförsäkringar har ju bra priser nu. Hur är deras utbud/plattform?

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:31 PM

  När jag tittar på KF hos Nordea hittar jag endast något de kallar "Kapitalförsäkring Framtidskapital" som har en "riskkostnad" på 0,0011 % om du är över 30 år. Känns sådär. Har jag de något annan KF jag har missat?

  /Rikard

  ReplyDelete