Monday, January 02, 2017

Kort jullov

Var ju verkligen arbetsgivarens jul i år. Kort ledighet och jag tog ut lite sparade timmar och jobbade lite på distans förra veckan. Men idag var det heldag på kontoret igen. Ojoj längtan har aldrig varit större efter att få sluta jobba.

Som alltid värst att komma igång. Efter sommarens semester brukar det vara en pina. Men jag upplever verkligen att det blir värre och värre för varje år. Om ett par dagar är jag inne i lunken och veckorna börjar gå fort igen.

Förutom att jobba så köpte jag idag 3 H&M och 35 Cloetta. Samt åkte tunnelbana både till och från jobbet. Lyx.

8 comments:

 1. Anonymous10:53 PM

  Hur kändes det att köpa månadskortet? :)

  ReplyDelete
 2. Köpte till råga på allt 3 månader på en gång. Då SL ska höja priserna. Men kändes helt ok, har ju sett fram mot den här dagen. Framförallt bra för psyket att det var kallt väder igen. Nu hoppas jag på snöstorm inom kort så känns kortet ännu bättre.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:03 AM

  Tänk på att en 30-dagarsbiljett måste aktiveras inom 60 dagar.
  Så om du har köpt 3st 30-dagarsbiljetter nu så förfaller den sista om du inte aktiverar den innan den andra biljetten är slut.
  Det står på kvittot vilken dag den senast kan aktiveras.
  /Tava

  ReplyDelete
 4. Jag köpte 90 dagarskort nu innan de höjde priset. Tack ändå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous11:41 AM

   Hej,
   Samma fråga som Fredrik. Hur ser du på HM och dess framtida kursutveckling ?

   Delete
 5. Fredrik10:05 AM

  Vad anser du om HM just nu? En direktavkastning på 4% i all ära, men detta äts up gång på gång av den sjunkande kursen. Stora strukturella problem i bolaget? Rea?

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:54 AM

  Eftersom miljonären är en utdelningsjägare så bryr han sig inte så värst mycket om kursutveckling. En mer intressant fråga är om H&M kan fortsätta att öka sin utdelningstakt eller om dom måste parkera den på 9,75kr en lång tid framöver?

  ReplyDelete
 7. Jag köper H&M runt 250 kr. De har mycket emot sig just nu med dollar, dyra investeringar i nya system och har inte riktigt fått fart på försäljningen (inte bara dåligt väder utan troligtvis även missar i kampanjer, kollektioner etc) som växer långsammare än antalet nya butiker som de öppnar.

  Men tror fortfarande på att utdelningen kan börja stiga med 3-5% om året inom något år när inte allt talar emot dem på samma gång. Vilket gör att 4% utdelning nu som sakta kan stiga över tid känns helt ok.

  ReplyDelete